FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about So you like Panic At The Disco
Quiz about So you like Panic At The Disco

So you like Panic! At The Disco? Quiz


This quiz is all about Panic! At The Disco. It includes songs from their CD, awards they have won and general information about the band members.

A multiple-choice quiz by misfit85316. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Panic At The Disco

Author
misfit85316
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
238,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2314
Question 1 of 10
1. Which of these is not a Panic! At The Disco song? Hint


Question 2 of 10
2. "Forgive our sins, forged at the pulpit with forked tongues selling faux sermons" is from what song? Hint


Question 3 of 10
3. Which award did Panic! win at the 2006 MTV Video Music Awards, or VMAs? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Panic!'s first CD? Hint


Question 5 of 10
5. But It's Better If You Do has which of the following lyrics in it? Hint


Question 6 of 10
6. At the time their debut album went platinum in August 2006, what were the names of all four band members? Hint


Question 7 of 10
7. Is it true that after losing their bassist, Panic! asked Jon Walker to fill the spot?


Question 8 of 10
8. According to Ryan Ross, which two songs were written about his father? Hint


Question 9 of 10
9. Which band member writes the lyrics for Panic!'s songs? Hint


Question 10 of 10
10. Did Brendon start out playing the drums and then became the lead singer?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 80: 9/10
Feb 16 2024 : Guest 137: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is not a Panic! At The Disco song?

Answer: Liar (It Takes One To Know One)

"Build God, Then We'll Talk", "The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage", and "Camisado" are all Panic! songs. "Liar (It Takes One To Know One)" is by Taking Back Sunday and comes from their CD, "Louder Now".
2. "Forgive our sins, forged at the pulpit with forked tongues selling faux sermons" is from what song?

Answer: I Constantly Thank God For Esteban

"Give us this day our daily dose of faux affliction
Forgive our sins
Forged at the pulpit with forked tongues selling faux sermons.
Because I am a new wave gospel sharp, and you'll be thy witness
So gentlemen, if you are going to preach then for God sakes preach with conviction!"

Panic! At The Disco is from Las Vegas, Nevada where they were discovered by Fall Out Boy bassist, Pete Wentz.
3. Which award did Panic! win at the 2006 MTV Video Music Awards, or VMAs?

Answer: Video Of The Year

Although Panic! At The Disco was nominated five times, they only walked away with Video Of The Year.
4. What is the name of Panic!'s first CD?

Answer: A Fever You Can't Sweat Out

So far there have been music videos made for the songs "I Write Sins Not Tradedies", "But It's Better If You Do", and "Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off".
5. But It's Better If You Do has which of the following lyrics in it?

Answer: "And isn't this exactly where you'd like me, I'm exactly where you'd like me, you know"

"I'm the new cancer, never looked better, you can't stand it" is from "There's A Good Reason These Tables Are Numbered Honey, You Just Haven't Figured It Out Yet". "The weather today is slightly sarcastic with a good chance of: A. Indifference or B. Disinterest in what the critics say" is from "London Beckoned Songs About Money Written By Machines". "Well in fact, well I'll look at it this way, I mean technically our marriage is saved" is from "I Write Sins Not Tradedies".
6. At the time their debut album went platinum in August 2006, what were the names of all four band members?

Answer: Ryan, Jon, Spencer, Brendon

Lead vocals: Brendon Urie
Lead guitar: Ryan Ross
Bass: Jon Walker
Drums: Spencer Smith
7. Is it true that after losing their bassist, Panic! asked Jon Walker to fill the spot?

Answer: Yes

It has not been made public whether Brent Wilson left the band or was kicked out by the other three members.
8. According to Ryan Ross, which two songs were written about his father?

Answer: "Nails For Breakfast, Tacks For Snacks" and "Camisado"

These two songs are about personal experiences that Ryan had with his father who passed in August of 2006.
9. Which band member writes the lyrics for Panic!'s songs?

Answer: Ryan Ross

Panic! At The Disco falls under the genres of pop-punk, emo, electronica, indie rock, and dance.
10. Did Brendon start out playing the drums and then became the lead singer?

Answer: No

Brendon was actually a backup singer for Ryan Ross, but when the other members heard how good he was he became lead vocalist.
Source: Author misfit85316

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us