FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Panic at the Disco
Quiz about Panic at the Disco

Music Quiz: Panic! at the Disco: 15 Questions | Music


This is my favorite Panic! at the Disco record so far, "Pretty. Odd." Let's see how much you know.

A multiple-choice quiz by falloutboy4293. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Panic At The Disco

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,546
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1221
- -
Question 1 of 15
1. What song is this lyric from? "For diamonds do appear to be just like broken glass to me." Hint


Question 2 of 15
2. "When the sun found the moon, she was drinking tea in a garden under the gold umbrella trees in the middle of summer." True lyric?


Question 3 of 15
3. What song is this lyric from? "Things are shaping up to be pretty odd." Hint


Question 4 of 15
4. Is this a correct lyric? "You could, 'cause you can, so you do."


Question 5 of 15
5. What song is this lyric from? "He took the days for pageant." Hint


Question 6 of 15
6. What song is this lyric from? "But who could love me, I am out of my mind." Hint


Question 7 of 15
7. What song is this lyric from? "Legs of wood waves, waves of wooden legs." Hint


Question 8 of 15
8. What song is this lyric from? "Grazed the poem and made it strange. I wasn't born to be a skeleton." Hint


Question 9 of 15
9. The band released a song on the Internet before they released the album "Pretty. Odd." It wasn't a single -- just a way to let the fans know what was going on. What was this first song to be released? Hint


Question 10 of 15
10. What song is this lyric from? "If the clouds were singing a song
I'd sing along, wouldn't you too?"
Hint


Question 11 of 15
11. What song is this lyrics from? "I'm not complaining that's it's raining, I'm just saying that I like it a lot, more than you think." Hint


Question 12 of 15
12. What song is this lyric from? "You've never been so divine in accepting your defeat." Hint


Question 13 of 15
13. What song is this lyric from? "Go spin circles for me. Wound relentlessly around the words we used to sling." Hint


Question 14 of 15
14. What song is this lyric from? "I won't cut my beard and I won't change my hair." Hint


Question 15 of 15
15. What song is this lyric from? "We'll just drink it for them. Until they get a better blend." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this lyric from? "For diamonds do appear to be just like broken glass to me."

Answer: Northern Downpour

"Northern Downpour". Jon wrote the music for the melody and the verse. Ryan quickly wrote lyrics for it because Jon kept wanting to change it.
2. "When the sun found the moon, she was drinking tea in a garden under the gold umbrella trees in the middle of summer." True lyric?

Answer: False

"When the Day Met the Night." Uplifting love song.
3. What song is this lyric from? "Things are shaping up to be pretty odd."

Answer: That Green Gentleman

Ryan came up with the lyric and it stuck. This song feels like a start to the record, for me.
4. Is this a correct lyric? "You could, 'cause you can, so you do."

Answer: True

This lyric confused most people so I thought I'd throw it in. "Nine in the Afternoon." The song title started when Panic! was in the practice studio for about eight hours. Someone asked what time it was and they said "Seven in the afternoon." Then they changed it to "nine" for the title.
5. What song is this lyric from? "He took the days for pageant."

Answer: Mad as Rabbits

This is my favorite song on the album. "Mad as Rabbits." They recorded this song last of all the songs.
6. What song is this lyric from? "But who could love me, I am out of my mind."

Answer: She Had the World

This lyric is sung by Ryan. This song took the longest of all to finish.
7. What song is this lyric from? "Legs of wood waves, waves of wooden legs."

Answer: Behind the Sea

Ryan sings lead. It's beautiful.
8. What song is this lyric from? "Grazed the poem and made it strange. I wasn't born to be a skeleton."

Answer: She's a Handsome Woman

Their producer, Rob Mathis says "handsome woman" when describing a pretty girl.
9. The band released a song on the Internet before they released the album "Pretty. Odd." It wasn't a single -- just a way to let the fans know what was going on. What was this first song to be released?

Answer: We're So Starving

Simple but genius. They wrote it in Ryan's kitchen as an intro song.
10. What song is this lyric from? "If the clouds were singing a song I'd sing along, wouldn't you too?"

Answer: Do You Know What I'm Seeing

After they wrote "Nine in the Afternoon" they celebrated by going in Ryan's backyard, in eighty degree weather, and writing their next song.
11. What song is this lyrics from? "I'm not complaining that's it's raining, I'm just saying that I like it a lot, more than you think."

Answer: I Have Friends in Holy Spaces

They wrote this "ditty" out of boredom and the producer asked them to put it on the record.
12. What song is this lyric from? "You've never been so divine in accepting your defeat."

Answer: Folkin' Around

They wrote this song intending it to be just a simple, very nostalgic, classic song. I'm happy with it.
13. What song is this lyric from? "Go spin circles for me. Wound relentlessly around the words we used to sling."

Answer: From a Mountain in the Middle of the Cabins

They wrote this song as sort of an outro of the theme of the record.
14. What song is this lyric from? "I won't cut my beard and I won't change my hair."

Answer: The Piano Knows Something I Don't Know

They wrote this as an experimental song.
15. What song is this lyric from? "We'll just drink it for them. Until they get a better blend."

Answer: Pas De Cheval

It's French for "horse step." Jon wrote a lot of this song.
Source: Author falloutboy4293

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us