Quiz about Lyrics by the Dave Matthews Band
Quiz about Lyrics by the Dave Matthews Band

Lyrics by the Dave Matthews Band Quiz


See if you know the lyrics to songs by my favorite band!

A multiple-choice quiz by littlhvn. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
littlhvn
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,680
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
1036
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Finish the line: "I let you down, oh forgive me ___
___ ___
___."

Answer: (4 Words)
2. What song is this lyric from? "See you and me have a better time than most can dream..." Hint

Satellite
Best Of What's Around
Dreams Of Our Fathers
Sleep To Dream Her

3. Finish the line: "Out of the darkness comes light like a flash you think you can ___
___ ____
___"

Answer: (Four Words)
4. In which song would you find this line? "All of the captain's cards are kings..." Hint

Captain
When The World Ends
What Would You Say
Song That Jane Likes

5. Fill in the blank: "Yes I have done wrong but what I did I thought ___
___ ___ I swear"

Answer: (Three Words)
6. Which song is this lyric from? "I'm not going to change my ways
just to please you or appease you..."
Hint

Last Stop
Digging A Ditch
Recently
Seek Up

7. Which song is this lyric from? "Why do I come after you
like I do I love you..."
Hint

Where Are You Going
Lover Lay Down
So Right
Angel

8. Which song is this from: "Maybe I'm crazy but laughing out loud makes the pain pass by..." Hint

Crush
Everyday
Tripping Billies
Spoon

9. Finish this line: "Everybody's happy _____
_____"

Answer: (Two Words)
10. Which song is this line from? "I believe in love but think nothing about it when you're not around..." Hint

Where Are You Going
Sweet Up and Down
Say Goodbye
Fool To Think

11. In which song would you find this lyric? "My mouth is open wide..." Hint

Dancing Nancies
If I Had It All
Pig
Too Much

12. Finish the line: "Would you not like to be __
__ __"

Answer: (One Word (sung 3 times))
13. Fill in the blank: "_______ is bare, nothing at all inside of it, walls and halls have disappeared..."



Answer: (One Word)
14. What song is this line from? "Crushed by a memory so my happiness fell away and tore my mind and darkness fell".




Hint

Grey Street
Heathcliff's Haiku Warriors
Help Myself
Crush

15. Fill in the blank: "Now he's dead you see beneath the sea is where a ____ should be."

Answer: (One Word)
16. What song is this line from? "And break my heart slip and fall, I pick you up and dust you off you break my heart..."
Hint

Lover Lay Down
JTR
Tripping Billies
Raven

17. Which song is this line from? "If green should slip to grey but our hearts still bloody be, And if mountains crumble away, And the river dry would it stop the stepping feet..."
Hint

When The World Ends
Grey Street
One Sweet World
Don't Drink The Water

18. What song is this? "Needle to the vein, Needle to the vein,
Take this needle from my vein my friend..."
Hint

Rhyme and Reason
Cry Freedom
Jimi Thing
Last Stop

19. What song is this from? "This is such a thrill to be lost in love and dancing..."

Answer: (One Word)
20. Which of the following songs did Dave write the lyrics to? Hint

Watchtower
Ain't It Funny How Time Slips Away
The Maker
Christmas Song


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish the line: "I let you down, oh forgive me ___ ___ ___ ___."

Answer: you give me love

"Let You Down" from the "Crash" album.
2. What song is this lyric from? "See you and me have a better time than most can dream..."

Answer: Best Of What's Around

"Best of What's Around" is a great song but rarely heard live anymore...
3. Finish the line: "Out of the darkness comes light like a flash you think you can ___ ___ ____ ___"

Answer: you think you can

From one of the two new songs from the album "Busted Stuff" called "You Never Know".
4. In which song would you find this line? "All of the captain's cards are kings..."

Answer: Song That Jane Likes

"I got a sister named Jane and this is the song Jane likes..." -Dave :)
5. Fill in the blank: "Yes I have done wrong but what I did I thought ___ ___ ___ I swear"

Answer: needed be done

From "The Stone" off the album "Before These Crowded Streets".
6. Which song is this lyric from? "I'm not going to change my ways just to please you or appease you..."

Answer: Seek Up

"Seek Up" is off the album "Remember Two Things".
7. Which song is this lyric from? "Why do I come after you like I do I love you..."

Answer: Angel

"Angel is from the 2001 release "Everyday".
8. Which song is this from: "Maybe I'm crazy but laughing out loud makes the pain pass by..."

Answer: Spoon

"Spoon" is found on "Before These Crowded Streets".
9. Finish this line: "Everybody's happy _____ _____"

Answer: everybody's free

"Typical Situation" from "Under The Table and Dreaming".
10. Which song is this line from? "I believe in love but think nothing about it when you're not around..."

Answer: Sweet Up and Down

"Sweet Up and Down" is one of the songs off the Lillywhite sessions that did not make it onto the 2002 studio release "Busted Stuff".
11. In which song would you find this lyric? "My mouth is open wide..."

Answer: Dancing Nancies

"Dancing Nancies" is another great song from "Under the Table and Dreaming".
12. Finish the line: "Would you not like to be __ __ __"

Answer: ok

From "Lie in Our Graves" off "Crash."
13. Fill in the blank: "_______ is bare, nothing at all inside of it, walls and halls have disappeared..."

Answer: Warehouse

"Warehouse" is an amazing song off "Under the Table and Dreaming". It's also the name of the fan club association.
14. What song is this line from? "Crushed by a memory so my happiness fell away and tore my mind and darkness fell".

Answer: Heathcliff's Haiku Warriors

One of Dave's rare tunes!
15. Fill in the blank: "Now he's dead you see beneath the sea is where a ____ should be."

Answer: fish

This lyric is from "Big Eyed Fish" from the Lillywhite sessions and "Busted Stuff".
16. What song is this line from? "And break my heart slip and fall, I pick you up and dust you off you break my heart..."

Answer: JTR

"JTR" is another song from the Lillywhites that did not make it onto "Busted Stuff" to the dismay of many fans.
17. Which song is this line from? "If green should slip to grey but our hearts still bloody be, And if mountains crumble away, And the river dry would it stop the stepping feet..."

Answer: One Sweet World

"One Sweet World" from the "Remember Two Things" album.
18. What song is this? "Needle to the vein, Needle to the vein, Take this needle from my vein my friend..."

Answer: Rhyme and Reason

"Rhyme and Reason" is from "Under the Table and Dreaming".
19. What song is this from? "This is such a thrill to be lost in love and dancing..."

Answer: Rapunzel

"Rapunzel" follows "Pantala Naga Pampa" from "Before These Crowded Streets".
20. Which of the following songs did Dave write the lyrics to?

Answer: Christmas Song

"Christmas Song" is from the 1993 release "Remember Two Things".
Source: Author littlhvn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us