Quiz about More Women Who ROCK
Quiz about More Women Who ROCK

More Women Who ROCK Trivia Quiz


This is the first sequel to my Women Who ROCK quiz.

A multiple-choice quiz by play_stairway. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock & Roll Women

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
531
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Talent tends to run in the family. Which of these talented young women is Frank Sinatra's goddaughter? Hint

Maria McKee
Deena Martin
Nikka Costa
Rosey

2. Which band was Tonya Donnelly NOT a member? Hint

Belly
The Pixies
Throwing Muses
The Breeders

3. This group wants to start a dance craze called the "Shabammi!" Hint

The Blake Babies
Apples in Stereo
Poison Control Center
The Sundays

4. Before she sang about "My Sister," she was a member of the Lemonheads and the Blake Babies. Hint

Ameliana Torini
Juliana Hatfield
Angie Apparo
Nina Persson

5. Which girl-fronted group did NOT contribute members to American Hi-Fi? Hint

Ivy
Veruca Salt
Letters to Cleo
Fig Dish

6. True or False: The Seether is Louise

True
False

7. She sings about being "Unemployed in Summertime". Hint

Liz Phair
Ameliana Torrini
Heather Nova
Nikka Costa

8. She created the soundtrack to "Magnolia."

Hint

Sarah McLachlan
Aimee Mann
Nancy Wilson
Louise Post

9. She does the vocals for the Josie and the Pussycats soundtrack. Hint

Dolores O'Riordan
Rachel Leigh Cook
Kay Hanley
Kristen Hersh

10. This artist's debut album is "Dirty Child." Hint

Edie Brickell
Megan Giddings
Rosey
Cherokee Bat and the Goat Guys


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Talent tends to run in the family. Which of these talented young women is Frank Sinatra's goddaughter?

Answer: Nikka Costa

Nikka Costa is Old Blue Eyes' goddaughter. Deena Martin is Dean Martin's granddaughter and an actress, not a singer.
2. Which band was Tonya Donnelly NOT a member?

Answer: The Pixies

The talented Miss Donelly began her career as a member of Throwing Muses with Kristen Hersh, moved on to the Breeders with former Pixie Kim Deal (and her sister Kelly). After she left the Breeders, Donnelly formed her own band Belly.
3. This group wants to start a dance craze called the "Shabammi!"

Answer: Poison Control Center

To find their album, "The Go-Go Music Show" go to CDBaby.com.
They have a retro 1960's girl garage band sound.
4. Before she sang about "My Sister," she was a member of the Lemonheads and the Blake Babies.

Answer: Juliana Hatfield

Angie Apparo is a guy, and Nina Persson is the front of everyone's favorite, the Cardigans. Juliana has also been the front of the Juliana Hatfield 3, in addition to a successful solo career.
5. Which girl-fronted group did NOT contribute members to American Hi-Fi?

Answer: Ivy

American Hi-Fi is made up of former members of Letters to Cleo, Veruca Salt and Fig Dish, although there were never any girls in Fig Dish. Ivy also contributes members to Fountains of Wayne.
6. True or False: The Seether is Louise

Answer: true

You can hear for yourself on Veruca Salt's "Volcano Girls" from their "8 Arms to Hold You" album.
7. She sings about being "Unemployed in Summertime".

Answer: Ameliana Torrini

8. She created the soundtrack to "Magnolia."

Answer: Aimee Mann

Aimee Mann is married to Michael Penn (who is also a rocker, you may remember his song "No Myth"), brother of Sean Penn.
9. She does the vocals for the Josie and the Pussycats soundtrack.

Answer: Kay Hanley

It was Miss Kay Hanley, formerly of Letters to Cleo. Rachel did play her own guitar for the movie, though.
10. This artist's debut album is "Dirty Child."

Answer: Rosey

Cherokee Bat and the Goat Guys is a book by Francesca Lia Block. Edie Brickell fronted New Bohemians and is married to Paul Simon, and Megan Giddings is not a singer. Rosey's album features such songs as "Love" and "Afterlife."

I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author play_stairway

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Oct 11 2022 : Guest 154: 1/10
Oct 07 2022 : Guest 75: 3/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us