Quiz about Nobody But The Stones
Quiz about Nobody But The Stones

Nobody But The Stones Trivia Quiz


A montage of history, trivia, and lyrics relating to the World's Greatest Rock 'n' Roll Band. Enjoy.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rolling Stones

Author
miamisammy29
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
2180
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 156 (1/20), Guest 107 (20/20), Guest 81 (10/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Stones originally signed with what recording label in 1963? Hint

Capitol
Elektra
Apple
Decca

2. "Yeah, you got satin shoes. Yeah, you got plastic boots. Y'all got cocaine eyes. Yeah, you got speed freak jive." This is the opening stanza to what Stones' classic? Hint

19th Nervous Breakdown
Shattered
Fingerprint File
Can't You Hear Me Knocking

3. Which Stones' classic album includes the songs "Gimme Shelter", "You Can't Always Get What You Want", and "Live With Me"?

Answer: (Three Words)
4. "Silver train is a comin', think I'm gonna get on now, oh yeah. Silver train is a comin', think I wanna get on now, oh yeah." These lyrics are from a song off which Stones' album? Hint

Goat's Head Soup
Steel Wheels
It's Only Rock 'N' Roll
Exile on Main Street

5. Which of these Stones' albums was NOT released during the decade of the 1980's? Hint

Tattoo You
Dirty Work
Some Girls
Undercover

6. Keith Richards was arrested for heroin possession in Toronto, Canada in what year? Hint

1971
1973
1977
1975

7. Which Stone was born first? Hint

Keith Richards
Brian Jones
Charlie Watts
Mick Jagger

8. Which of the songs listed was NOT on the album "Their Satanic Majesties Request", originally released in 1967? Hint

She's A Rainbow
Dandelion
2,000 Light Years From Home
On With the Show

9. Which is the name of an early Stones' album? Hint

Master of Reality
Surrealistic Pillow
December's Children
Mothership Connection

10. "My sweet girl was once his wife, and he had papers that the judge had signed. The wind blew hard; it was a stormy night. He shot me once, but I shot him twice." These lyrics are from which Stones' classic?

Answer: (Three Words)
11. Which musician never played piano and/or keyboards during the Stones' recording sessions? Hint

Billy Preston
Chuck Leavell
Stevie Wonder
Nicky Hopkins

12. "Get out of my life, don't take my wife, don't come back." These lyrics are from which Stones' classic tune?

Answer: (One Word)
13. Which Stone has acting credits which include "The Rutles" (1978), "The Wild Life" (1984), and "Revenge of the Radioactive Reporter" (1991)? Hint

Bill Wyman
Keith Richards
Ron Wood
Mick Taylor

14. "I was standing by the bridges where the dark water flows. I was talking to a stranger about times long ago." These lyrics are from what Stones' song?

Answer: (Three Words)
15. Which is NOT a name of one of Mick Jagger's daughters? Hint

Bethany
Georgia
Jade
Elizabeth

16. Lyric time again. What song are the following lyrics from? "I know I dreamed you a sin and a lie. I have my freedom but I don't have much time."

Answer: (Two Words)
17. Three of the four Stones' classics listed mention New York City by name somewhere in the lyrics. Which one does not? Hint

Shattered
Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)
Star Star
Hot Stuff

18. "But the gal in danger, yeah, the gal in chains. But she keep on pushin'. Would ya take her place?" These lyrics, penned by Mick Jagger, are a political commentary in support of what woman? Hint

Angela Davis
Leslie van Houten
Winnie Mandela
Patricia Hearst

19. What year did Darryl Jones first play on tour with the Stones as their bass player? Hint

1994
1995
1992
1997

20. Easy lyric time. "I was raised by a toothless, bearded hag. I was schooled with a strap right across by back". Which classic? Hint

Jumpin' Jack Flash
Little Red Rooster
Dancing with Mr. D
Mother's Little Helper


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Stones originally signed with what recording label in 1963?

Answer: Decca

The Stones signed with Decca Records (later renamed Abkco) in May of 1963. Their first single, "Come On" was released in June of the same year. Their own label, Rolling Stones Records, was launched in 1971.
2. "Yeah, you got satin shoes. Yeah, you got plastic boots. Y'all got cocaine eyes. Yeah, you got speed freak jive." This is the opening stanza to what Stones' classic?

Answer: Can't You Hear Me Knocking

"Can't You Hear Me Knocking", off the "Sticky Fingers" album, originally released in 1971.
3. Which Stones' classic album includes the songs "Gimme Shelter", "You Can't Always Get What You Want", and "Live With Me"?

Answer: Let It Bleed

These three tunes are all on "Let It Bleed", originally released in 1969, and considered by many to be the Stones' best album. This amazing album also includes "Midnight Rambler", "Monkey Man", "You Got the Silver", and, of course, the title track.
4. "Silver train is a comin', think I'm gonna get on now, oh yeah. Silver train is a comin', think I wanna get on now, oh yeah." These lyrics are from a song off which Stones' album?

Answer: Goat's Head Soup

"Silver Train", from the album "Goat's Head Soup", originally released in 1973. "Goat's Head" also includes other Stones' classics such as "Angie", "Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)", and "Dancing with Mr. D".
5. Which of these Stones' albums was NOT released during the decade of the 1980's?

Answer: Some Girls

"Some Girls" was released in 1978. "Tattoo You" was released in 1981. "Undercover" was released in 1983. "Dirty Work" was released in 1986.
6. Keith Richards was arrested for heroin possession in Toronto, Canada in what year?

Answer: 1977

In February of 1977, Royal Canadian Mounted Police arrested Keith and Anita Pallenberg for possession of heroin, cocaine and hashish. Keith faced up to life in prison for drug trafficking, but was sentenced to community service which included a benefit show for the Canadian National Institute for the Blind. "I never had a problem with drugs, only with cops." - Keith.
7. Which Stone was born first?

Answer: Charlie Watts

Charlie Watts was born 2 June, 1941. Brian Jones was born 28 February, 1942. Keith Richards was born 18 December, 1943. Mick Jagger was born 26 July, 1944.
8. Which of the songs listed was NOT on the album "Their Satanic Majesties Request", originally released in 1967?

Answer: Dandelion

"Dandelion" was originally released in the U.S. as a single in August of 1967. It was later added to such compilations/greatest hits albums such as "Through the Past, Darkly" (1969) and "More Hot Rocks" (1972).
9. Which is the name of an early Stones' album?

Answer: December's Children

Jefferson Airplane released "Surrealistic Pillow" in 1967. Black Sabbath released "Master of Reality" in 1971. Parliament Funkadelic released "Mothership Connection" in 1976. The Stones released "December's Children" in 1965, and included the Stones' classics "As Tears Go By", "Get Off Of My Cloud", and "(Get Your Kicks On) Route 66".
10. "My sweet girl was once his wife, and he had papers that the judge had signed. The wind blew hard; it was a stormy night. He shot me once, but I shot him twice." These lyrics are from which Stones' classic?

Answer: Hand of Fate

"Hand of Fate", from the album "Black and Blue", originally released in 1976. Wayne Perkins plays lead guitar on this song, which, in my opinion, is one of the Stones' all-time best.
11. Which musician never played piano and/or keyboards during the Stones' recording sessions?

Answer: Stevie Wonder

The Stones have had the contributions of many piano and keyboard players over the years, including the three mentioned above, along with Ian Stewart, John Paul Jones, Benmont Tench, Brian Jones, Keith Richards, as well as several others.
12. "Get out of my life, don't take my wife, don't come back." These lyrics are from which Stones' classic tune?

Answer: Respectable

"Respectable", from the album, "Some Girls", originally released in 1978. "She's so respectable. She's so respectable. She's so delectable. She's so respectable. Get out of my life, don't take my wife, don't come back."
13. Which Stone has acting credits which include "The Rutles" (1978), "The Wild Life" (1984), and "Revenge of the Radioactive Reporter" (1991)?

Answer: Ron Wood

Ronnie played Hell's Angel in "The Rutles". He played the Refrigerator Raider in "The Wild Life". He played the Bodyguard at the Gate in "Revenge of the Radioactive Reporter". Ronnie has also appeared in several episodes of "Magnum P.I."
14. "I was standing by the bridges where the dark water flows. I was talking to a stranger about times long ago." These lyrics are from what Stones' song?

Answer: Out of Control

"Out of Control", from the album "Bridges to Babylon", originally released in 1997. This song and album are also destined to be classics.
15. Which is NOT a name of one of Mick Jagger's daughters?

Answer: Bethany

Jade was born to Mick and Bianca Jagger in 1971. Elizabeth (born 1984) and Georgia (born 1992) are both daughters of Mick and Jerry Hall. Mick also has another daughter, Karis (born 1970), and three sons, James (born 1985), Gabriel (born 1997), and Lucas (born 1999).
16. Lyric time again. What song are the following lyrics from? "I know I dreamed you a sin and a lie. I have my freedom but I don't have much time."

Answer: Wild Horses

"Wild Horses", from the album "Sticky Fingers", originally released in 1971. Arguably the best ballad in rock history.
17. Three of the four Stones' classics listed mention New York City by name somewhere in the lyrics. Which one does not?

Answer: Shattered

Although "Shattered" is obviously about New York City, it never actually mentions the city by name. It refers to Manhattan, the Big Apple, and 7th Avenue, but never says, "New York City". "Heartbreaker" and "Star Star" both mention New York City by name in the first stanza. "Hot Stuff" mentions it in the last stanza. All great tunes.
18. "But the gal in danger, yeah, the gal in chains. But she keep on pushin'. Would ya take her place?" These lyrics, penned by Mick Jagger, are a political commentary in support of what woman?

Answer: Angela Davis

These lyrics are from "Sweet Black Angel", from the album "Exile on Main Street", originally released in 1972. Angela Davis was an African-American teacher, lecturer, and political activist. She was fired from her teaching position at UCLA, reportedly for her involvement in the Communist party and the Black Panthers.

She was arrested on charges of murder and kidnapping, and spent sixteen months in jail, until her acquittal on all charges in 1971.
19. What year did Darryl Jones first play on tour with the Stones as their bass player?

Answer: 1994

After the departure of Bill Wyman in 1992, Darryl Jones played bass on the recording sessions for "Voodoo Lounge". Jones then became the Stones' full-time bass player on the tour to support "Voodoo Lounge" which began in March of 1994.
20. Easy lyric time. "I was raised by a toothless, bearded hag. I was schooled with a strap right across by back". Which classic?

Answer: Jumpin' Jack Flash

"Jumpin' Jack Flash, it's a gas, gas gas". Originally released as a single in 1968, JJF is probably the greatest live tune ever performed.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 156: 1/20
Jan 22 2023 : Guest 107: 20/20
Jan 18 2023 : Guest 81: 10/20
Jan 09 2023 : Guest 45: 6/20
Dec 22 2022 : Guest 165: 20/20
Dec 21 2022 : Guest 173: 5/20
Dec 09 2022 : SueLane: 15/20
Dec 04 2022 : Guest 120: 4/20

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us