FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 31
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 31

Rock Lyrics - Mystery Word #31 Quiz


This is another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I'll give you the lyrics; you tell me who sang them. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,192
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2324
- -
Question 1 of 10
1. "Southern man, better keep your head, don't forget what your Good Book said. Southern change gonna come at last. Now, your crosses are burning fast." Hint


Question 2 of 10
2. "When Black Friday comes, I'll fly down to Muswell Brook. Gonna strike all the big red words from my little black book." Hint


Question 3 of 10
3. "I saw a film today, oh boy; the English army had just won the war. A crowd of people turned away, but I just had to look, having read the book." Hint


Question 4 of 10
4. "It's been a long time since the book of love. I can't count the tears of a life with no love. Carry me back, carry me back, carry me back, baby, where I come from." Hint


Question 5 of 10
5. "It's no use, he sees her, he starts to shake and cough, just like the old man in that book by Nabokov." Hint


Question 6 of 10
6. "When you were young and your heart was an open book, you used to say, 'Live and let live'. You know you did, you know you did, you know you did." Hint


Question 7 of 10
7. "When I first met you, girl, you didn't have no shoes. Now you're walking 'round like you're front page news. You've been awful careful 'bout the friends you choose. But you won't find my name in your book of Who's Who." Hint


Question 8 of 10
8. "So, never judge a book by its cover, or who you're gonna love by your lover. Love put me wise, to her love in disguise. She had the body of a Venus; Lord, imagine my surprise." Hint


Question 9 of 10
9. "Well, it's true, just take a look; the cover sometimes makes the book. And, the judges, do they ever ask to read between your lines. In your cage at the human zoo, they all stop to look at you." Hint


Question 10 of 10
10. Time for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Southern man, better keep your head, don't forget what your Good Book said. Southern change gonna come at last. Now, your crosses are burning fast."

Answer: Neil Young

"Southern Man", from the album "After the Gold Rush", originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Only Love Can Break Your Heart" and "Don't Let It Bring You Down". Lynyrd Skynyrd's "Sweet Home Alabama" is their rebuttal to Young's bashing of the south on this classic and on the tune, "Alabama", from Young's 1972 album, "Harvest". Ironically, Young is from Canada.
2. "When Black Friday comes, I'll fly down to Muswell Brook. Gonna strike all the big red words from my little black book."

Answer: Steely Dan

"Black Friday", from the album "Katy Lied", originally released in 1975. This album also includes the tunes, "Bad Sneakers" and "Throw Back the Little Ones". Chevy Chase once played drums in a band with Donald Fagan and Walter Becker of Steely Dan.
3. "I saw a film today, oh boy; the English army had just won the war. A crowd of people turned away, but I just had to look, having read the book."

Answer: The Beatles

"A Day In The Life", from the album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", originally released in 1967. John Lennon wrote this particular line in reference to the film, "How I Won the War", the 1967 comedy in which Lennon starred. The film was not a box office smash; thus, the line, "A crowd of people turned away". Decent movie, great song.
4. "It's been a long time since the book of love. I can't count the tears of a life with no love. Carry me back, carry me back, carry me back, baby, where I come from."

Answer: Led Zeppelin

"Rock and Roll", from the album "Led Zeppelin Four" (or whatever you may call it), originally released in 1971. No matter what name anybody gives it, it's still one of the greatest albums ever recorded. Ian Stewart played piano on this classic Zeppelin track.
5. "It's no use, he sees her, he starts to shake and cough, just like the old man in that book by Nabokov."

Answer: The Police

"Don't Stand So Close To Me", from the album "Zenyatta Mondatta", originally released in 1980. This album also includes the tunes, "Canary in a Coal Mine", and "Driven to Tears". Sting was a teacher before having success with the Police. The "book by Nabokov" is the 1955 novel, "Lolita", written by Vladimir Nabokov, where a middle-aged man has an affair with his 12-year-old stepdaughter.
6. "When you were young and your heart was an open book, you used to say, 'Live and let live'. You know you did, you know you did, you know you did."

Answer: Paul McCartney

"Live and Let Die", was released in 1973 as a single that McCartney wrote for the film of the same name, starring Roger Moore in his first appearance as James Bond. The song received an Oscar nomination for Best Song and became a Top 10 hit. Guns 'N Roses also had a hit with this tune, off their 1991 album, "Use Your Illusion 1".
7. "When I first met you, girl, you didn't have no shoes. Now you're walking 'round like you're front page news. You've been awful careful 'bout the friends you choose. But you won't find my name in your book of Who's Who."

Answer: The Monkees

"(I'm Not Your) Steppin' Stone", from the album "More of the Monkees", originally released in 1967. This album also includes the tunes, "I'm A Believer", "She", and "Mary, Mary". The Monkees (Mickey Dolenz, Davy Jones, Michael Nesmith, and Peter Tork) were chosen from over 400 aspiring actors and musicians who auditioned for the roles in the television series which began in 1966. "Steppin' Stone" is their hardest rockin' tune, but they do have many very good ones.
8. "So, never judge a book by its cover, or who you're gonna love by your lover. Love put me wise, to her love in disguise. She had the body of a Venus; Lord, imagine my surprise."

Answer: Aerosmith

"Dude (Looks Like a Lady)", from the album "Permanent Vacation", originally released in 1987. This song was inspired by the "hair bands" of the 1980's. Legend has it that this tune was written after Stephen Tyler saw Vince Neil perform with Motley Crue.
9. "Well, it's true, just take a look; the cover sometimes makes the book. And, the judges, do they ever ask to read between your lines. In your cage at the human zoo, they all stop to look at you."

Answer: Styx

"Miss America", from the album "The Grand Illusion", originally released in 1977. Guitarist James Young wrote and sang this classic about the exploitation of beauty pageant contestants. Along with "Crystal Ball" and "Blue Collar Man", this is one of Styx's top three tunes. I love this one.
10. Time for the mystery word. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Book

"Book 'em, Dan-O".
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us