FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 35
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 35

Rock Lyrics - Mystery Word #35 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you tell me who sang them. Watch for the mystery word. Good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,125
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3394
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "I used to be such a sweet, sweet thing 'til they got a hold of me. I opened doors for little old ladies, I helped the blind to see." Hint


Question 2 of 10
2. "Has he lost his mind? Can he see or is he blind? Can he walk at all, or if he moves will he fall?" Hint


Question 3 of 10
3. "Spread out now, Rosie; Doctor, come cut loose her mama's reins. You know that playin' blind man's bluff is a little baby's game." Hint


Question 4 of 10
4. "I've got a black magic woman, got me so blind I can't see, that she's a black magic woman and she's trying to make a devil out of me." Hint


Question 5 of 10
5. "Once I had a love and it was divine, soon found out I was losing my mind. It seemed like the real thing but I was so blind. Mucho mistrust, love's gone behind." Hint


Question 6 of 10
6. "I am the eye in the sky; looking at you, I can read your mind. I am the maker of rules, dealing with fools; I can cheat you blind. And I don't need to see anymore to know that I can read your mind, I can read your mind." Hint


Question 7 of 10
7. "Talkin' jivey, poison ivy; you ain't gonna cling to me. Man taker, born faker; I ain't so blind I can't see. Red hot mama, velvet charmer, time's come to pay your dues." Hint


Question 8 of 10
8. "I love to hear you say my name, especially when you say, 'Yes'. I've got your body right now on my mind, but I drunk myself blind to the sound of old T-Rex. To the sound of old T-Rex, oh, and 'Who's Next'." Hint


Question 9 of 10
9. "Captain America's been torn apart, now; he's a court jester with a broken heart. He said, 'Turn around and take me back to the start. I must be losin' my mind. Are you blind?!' I've seen it all a million times. " Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. Tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I used to be such a sweet, sweet thing 'til they got a hold of me. I opened doors for little old ladies, I helped the blind to see."

Answer: Alice Cooper

"No More Mr. Nice Guy", from the album "Billion Dollar Babies", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Hello Hooray", "Elected", and "I Love the Dead". Alice Cooper ran for governor of Arizona in 1988. Cooper once said, "We were the band that drove a stake through the heart of the love generation."
2. "Has he lost his mind? Can he see or is he blind? Can he walk at all, or if he moves will he fall?"

Answer: Black Sabbath

"Iron Man", from the album "Paranoid", originally released in 1971. This album also includes the tunes, "War Pigs", "Rat Salad", and "Fairies Wear Boots". These pioneers of heavy metal formed in Birmingham, England, in 1967, and went by the band names, 'Polka Tulk', and then 'Earth'. They changed their name to Black Sabbath in 1969.
3. "Spread out now, Rosie; Doctor, come cut loose her mama's reins. You know that playin' blind man's bluff is a little baby's game."

Answer: Bruce Springsteen and the E Street Band

"Rosalita (Come Out Tonight)", from the album "The Wild, The Innocent and the E Street Shuffle", originally released in 1973. This album also includes the tunes, "New York City Serenade", "Kitty's Back", and "Incident on 57th Street". Before forming the E Street Band in 1973, "The Boss" played with The Rogues and Dr. Zoom and the Sonic Boom.
4. "I've got a black magic woman, got me so blind I can't see, that she's a black magic woman and she's trying to make a devil out of me."

Answer: Santana

"Black Magic Woman (Gypsy Queen)", from the album "Abraxas", originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Oye Como Va", "El Nicoya", and "Singing Winds, Crying Beasts". Neil Schon and Gregg Rolie left Santana in 1972 and went on to form Journey. "Black Magic Woman" was originally written by Peter Green and released as a single by Fleetwood Mac two years before Santana's more recognized version.
5. "Once I had a love and it was divine, soon found out I was losing my mind. It seemed like the real thing but I was so blind. Mucho mistrust, love's gone behind."

Answer: Blondie

"Heart of Glass", from the album "Parallel Lines", originally released in 1978. This album also includes the tunes, "One Way or Another", "11:59", and "Hanging on the Telephone". Blondie released their self-titled debut album in 1976. "Parallel Lines" was their third studio album, and "Heart of Glass" was their first Number One hit.
6. "I am the eye in the sky; looking at you, I can read your mind. I am the maker of rules, dealing with fools; I can cheat you blind. And I don't need to see anymore to know that I can read your mind, I can read your mind."

Answer: Alan Parsons Project

"Eye in the Sky", from the album of the same name, originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Psychobabble", "Mammagamma", and "Children of the Moon". Eric Woolfson sang lead vocals on this song. Alan Parsons was more of a producer and engineer than musician. Parsons gained fame for engineering albums such as "Red Rose Speedway" by Paul McCartney, and "Dark Side of the Moon" by Pink Floyd.
7. "Talkin' jivey, poison ivy; you ain't gonna cling to me. Man taker, born faker; I ain't so blind I can't see. Red hot mama, velvet charmer, time's come to pay your dues."

Answer: Nazareth

"Hair of the Dog", from the album of the same name, originally released in 1975. This album also includes the tunes, "Miss Misery", Whiskey Drinkin' Woman", and "Please Don't Judas Me". Nazareth formed in Scotland in 1968.
8. "I love to hear you say my name, especially when you say, 'Yes'. I've got your body right now on my mind, but I drunk myself blind to the sound of old T-Rex. To the sound of old T-Rex, oh, and 'Who's Next'."

Answer: The Who

"You Better You Bet", from the album "Face Dances", originally released in 1981. This album also includes the tunes, "The Quiet One", "Another Tricky Day", "Cache Cache", and "Don't Let Go The Coat". Before settling on the name, The Who, the band went by the names of The Detours, and The High Numbers.
9. "Captain America's been torn apart, now; he's a court jester with a broken heart. He said, 'Turn around and take me back to the start. I must be losin' my mind. Are you blind?!' I've seen it all a million times. "

Answer: Guns N' Roses

"Paradise City", from the album "Appetite for Destruction", originally released in 1987. This album also includes the tunes, "Welcome to the Jungle", "Rocket Queen", and "Mr. Brownstone". I don't think Axl Rose realized it at the time he took the name, but AXL ROSE is actually an anagram for ORAL SEX. Pretty cool, huh?
10. Time once again for the mystery word. Tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Blind

Watch out, or the underwear gnomes will rob you blind.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us