FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 54
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 54

Rock Lyrics - Mystery Word #54 Quiz


Another in the mystery word series. I give you the lyrics, you guess who sang them. Good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
218,984
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3943
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics: "Out on the road for forty days; last night in Little Rock put me in a haze. Sweet, sweet Connie, was doin' her act; she had the whole show and that's a natural fact."? Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics: "Purple haze all in my brain. Lately things just don't seem the same. Acting funny but I don't know why. 'Scuse me while I kiss the sky."? Hint


Question 3 of 10
3. Who sang these lyrics: "I was just thirty-four years old and I was still wandering in a haze. I was wondering why everyone I met seemed like they were lost in a maze."? Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics: "And now my life has changed in oh so many ways. My independence seems to vanish in the haze."? Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics: "Maybe somewhere down the road aways, you'll think of me and wonder where I am these days. Maybe somewhere down the road when somebody plays 'Purple Haze'."? Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics: "Starry, starry night. Flaming flowers that brightly blaze, swirling clouds in violet haze, reflect in Vincent's eyes of China blue, colors changing hue."? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics: "Well, I dreamed I saw the silver spaceships flying in the yellow haze of the sun. There were children crying and colors flying, all around the chosen ones."? Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics: "The Eiffel Tower and the Taj Mahal are mine to see on clear days. You thought that I would need a crystal ball to see right through the haze. Well, here's a poke at you; you're gonna choke on it, too."? Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics: "Innocence dying in so many ways, things that you dream of are lost, lost in the haze. Hold on, baby, hold on.
'Cause it's closer than you think, and you're standing on the brink. Hold on, baby, hold on. 'Cause there's something on the way, your tomorrow's not the same as today."?
Hint


Question 10 of 10
10. Time once again for the mystery word. You all know how to play. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics: "Out on the road for forty days; last night in Little Rock put me in a haze. Sweet, sweet Connie, was doin' her act; she had the whole show and that's a natural fact."?

Answer: Grand Funk Railroad

"We're An American Band", from the album of the same name, originally released in 1973. This album also includes the tunes, "Stop Lookin' Back", "Black Licorice", and "The Railroad".
2. Who sang these lyrics: "Purple haze all in my brain. Lately things just don't seem the same. Acting funny but I don't know why. 'Scuse me while I kiss the sky."?

Answer: Jimi Hendrix Experience

"Purple Haze", from the album, "Are You Experienced?", originally released in 1967. This album also includes the classics, "Stone Free", "Hey Joe", "Fire", and "The Wind Cries Mary".
3. Who sang these lyrics: "I was just thirty-four years old and I was still wandering in a haze. I was wondering why everyone I met seemed like they were lost in a maze."?

Answer: Pete Townshend

"Slit Skirts", from the album, "All The Best Cowboys Have Chinese Eyes", originally released in 1982. This album also includes the tunes, "Stardom In Action", "Exquisitely Bored", and "Face Dances Part 2".
4. Who sang these lyrics: "And now my life has changed in oh so many ways. My independence seems to vanish in the haze."?

Answer: The Beatles

"Help!", from the album of the same name, originally released in 1965. This album also includes the tunes, "Yesterday", "Ticket To Ride", "The Night Before", and "You've Got To Hide Your Love Away".
5. Who sang these lyrics: "Maybe somewhere down the road aways, you'll think of me and wonder where I am these days. Maybe somewhere down the road when somebody plays 'Purple Haze'."?

Answer: Traveling Wilburys

"End Of The Line", from the album "Traveling Wilburys Vol. 1", originally released in 1988. This album also includes the tunes, "Handle With Care", "Congratulations", and "Last Night".
6. Who sang these lyrics: "Starry, starry night. Flaming flowers that brightly blaze, swirling clouds in violet haze, reflect in Vincent's eyes of China blue, colors changing hue."?

Answer: Don McLean

"Vincent", from the album "American Pie", originally released in 1971. This album also includes the tunes, "Crossroads", "Till Tomorrow", and, of course, the immortal and unforgettable title track.
7. Who sang these lyrics: "Well, I dreamed I saw the silver spaceships flying in the yellow haze of the sun. There were children crying and colors flying, all around the chosen ones."?

Answer: Neil Young

"After The Gold Rush", from the album of the same name, originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Southern Man", "Only Love Can Break Your Heart", and "Don't Let It Bring You Down".
8. Who sang these lyrics: "The Eiffel Tower and the Taj Mahal are mine to see on clear days. You thought that I would need a crystal ball to see right through the haze. Well, here's a poke at you; you're gonna choke on it, too."?

Answer: The Who

"I Can See For Miles", from the album "The Who Sell Out", originally released in 1967. This album also includes the tunes, "Boris The Spider", "Cobwebs and Strange", and "A Quick One (While He's Away).
9. Who sang these lyrics: "Innocence dying in so many ways, things that you dream of are lost, lost in the haze. Hold on, baby, hold on. 'Cause it's closer than you think, and you're standing on the brink. Hold on, baby, hold on. 'Cause there's something on the way, your tomorrow's not the same as today."?

Answer: Kansas

"Hold On", from the album "Audio Visions", originally released in 1980. This album also includes the tunes, "Relentless", "Curtain Of Iron", and "Got To Rock On".
10. Time once again for the mystery word. You all know how to play. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Haze

"Well I loved a million women in a belladonic haze.
And I ate a million dinners brought to me on silver trays.
Give me everything I need to feed my body and my soul.
Well, I'll grow a little bigger, maybe that can be my goal.
I was told a million times of all the people in my way.
How I had to keep on trying and get better every day.
But if I crossed a million rivers and I road a million miles,
then I'd still be where I started, same as when I started.
Keep yourself alive, c'mon, keep yourself alive,
take you all your time and money, honey you'll survive."
(words and music by Brian May)

I already used this most excellent tune in a recent "Mystery Word" quiz, so I couldn't use it again in this one. My bad.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us