FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics Mystery Word 2
Quiz about Rock Lyrics Mystery Word 2

Rock Lyrics Mystery Word #2 Trivia Quiz


Imitation is the sincerest form of flattery, and I've enjoyed MiamiSammy's mystery word music games so much, I've started making my own. As usual, identify the artist whose lyrics are quoted. Then, figure out the word that links all snippets.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,190
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
799
- -
Question 1 of 10
1. We'll start easy. VERY easy!

"Well, you ain't never caught a rabbit and you ain't no friend of mine."
Hint


Question 2 of 10
2. "The minstrel in the gallery looked down on the rabbit run, and threw away his looking-glass - saw his face in everyone."

Hint


Question 3 of 10
3. "You tell 'em them things, but your girlfriend lied. You can't catch me, 'cause the rabbit done died. Yes, it did!"
Hint


Question 4 of 10
4. "Oh, there goes Rabbit. He choked. He's so mad, but he won't give up that easily. No, he won't have it, he knows his whole back's to these ropes."
Hint


Question 5 of 10
5. "As a lark began to sing, the sounds kept coming, with Jack Rabbit loudly drumming on the side of a biscuit tin."
Hint


Question 6 of 10
6. "Run, rabbit, run. Dig that hole, forget the sun. And when at last the work is done, don't sit down, it's time to start another one."
Hint


Question 7 of 10
7. "You're a creature of habit. You run like a rabbit, scared of a fear you can't name. Your own paranoia is looming before you, but nobody thinks it's a game.
Hint


Question 8 of 10
8. "Rabbit, where'd you put the keys, girl? And the man with the Golden Gun thinks he knows so much."
Hint


Question 9 of 10
9. "They ran through the bushes where a rabbit wouldn't go. They ran so fast that the hounds couldn't catch 'em" Hint


Question 10 of 10
10. Finally, what's the magic word that connects all the previous lyrical snippets?

Answer: (Hop to it!)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We'll start easy. VERY easy! "Well, you ain't never caught a rabbit and you ain't no friend of mine."

Answer: Elvis Presley

"Hound Dog", written by Lieber & Stoller, and originally recorded by Big Mama Thornton.
2. "The minstrel in the gallery looked down on the rabbit run, and threw away his looking-glass - saw his face in everyone."

Answer: Jethro Tull

"The Minstrel in the Gallery", a song I've always loved, even though I never had the slightest idea what Ian Anderson was singing about.
3. "You tell 'em them things, but your girlfriend lied. You can't catch me, 'cause the rabbit done died. Yes, it did!"

Answer: Aerosmith

"Sweet Emotion", from "Rocks".
4. "Oh, there goes Rabbit. He choked. He's so mad, but he won't give up that easily. No, he won't have it, he knows his whole back's to these ropes."

Answer: Eminem

From his #1 hit "Lose Yourself."
5. "As a lark began to sing, the sounds kept coming, with Jack Rabbit loudly drumming on the side of a biscuit tin."

Answer: Moody Blues

"Nice to Be Here", from "Every Good Boy Deserves Favour".
6. "Run, rabbit, run. Dig that hole, forget the sun. And when at last the work is done, don't sit down, it's time to start another one."

Answer: Pink Floyd

"Breathe", from "Dark Side of the Moon".
7. "You're a creature of habit. You run like a rabbit, scared of a fear you can't name. Your own paranoia is looming before you, but nobody thinks it's a game.

Answer: Dan Fogelberg & Tim Weisberg

"The Power of Gold", from "Twin Sons of Different Mothers".
8. "Rabbit, where'd you put the keys, girl? And the man with the Golden Gun thinks he knows so much."

Answer: Tori Amos

"Cornflake Girl", from "Under the Pink".
9. "They ran through the bushes where a rabbit wouldn't go. They ran so fast that the hounds couldn't catch 'em"

Answer: Johnny Horton

"The Battle of New Orleans", a #1 hit in the U.S.A. that was once banned from BBC radio, because of the implication that British soldiers were cowards.
10. Finally, what's the magic word that connects all the previous lyrical snippets?

Answer: rabbit

Congratulations- you might say that you passed the Rabbit Test. Once again, I tip my hat to MiamiSammy, whose format I've shamelessly ripped off.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us