Quiz about Stone Cold Crazy Queen
Quiz about Stone Cold Crazy Queen

Stone Cold Crazy Queen Trivia Quiz


A variety of questions on the songs, the members, the videos, the lot. Put your knowledge to the ultimate test on one of the greatest bands of all time. Good luck!

A multiple-choice quiz by christina15. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
christina15
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
2161
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the video for "Headlong", which band member is wearing a 'Bart Simpson' T-shirt? Hint

John
Freddie
Roger
Brian

2. Who wrote "Backchat"? Hint

John Deacon
Roger Taylor
Brian May
Freddie Mercury

3. When is Brian's birthday? Hint

19th July
17th July
21st July
16th July

4. What chart place did "Killer Queen" reach in the UK? Hint

six
one
two
three

5. 'I see a little silhouetto of a man...' Hint

It's Late
Don't Stop me Now
The Prophet's Song
Bohemian Rhapsody

6. 'Don't you hear my call though you're many years away...' are lyrics from which song? Hint

Las Palabras de Amor
The Prophet's Song
'39
Love of my Life

7. Which video featured the band in front of a screen of flames? Hint

Put out the Fire
Play the Game
Another One Bites the Dust
Hammer to Fall

8. In the song "Spread your wings" a man named Sammy is mentioned in the song. What man's name is in the lyrics of 'Another one bites the dust?' Hint

Eddie
Steve
Pete
Nick

9. Who wrote "Fight from the Inside"? Hint

Freddie
John
Brian
Roger

10. On the "A Night at the Opera" album, how many songs does Brian May sing lead vocals for? Hint

one
none
three
two

11. What was Freddie's favourite drink? Hint

champagne
vodka
white wine
Guinness

12. 'But did it happen, happen, no you're speeding to fast...'. Lyrics from which song? Hint

Cool Cat
Don't Stop me Now
I'm in Love with my Car
Breakthru

13. 'We had a food fight in somebody's face..' are lyrics from which song? Hint

Tenement Funster
Party
Fight from the Inside
Stone Cold Crazy

14. Who is the youngest member from Queen? Hint

Freddie Mercury
Brian May
Roger Taylor
John Deacon

15. Whose back garden were the videos for "We Will Rock You" and "Spread your Wings", filmed in? Hint

Roger's
Brian's
Freddie's
John's

16. 'It's a long hard fight and I'll always live for tomorrow....'. Lyrics from which song? Hint

Fight from the inside
It's a Hard Life
Let me Live
These are the Days of our Lives

17. Which song features the band members full names being called out, one at a time through the song? Hint

Breakthru
Innuendo
Friends will be Friends
The Invisible Man

18. Which of these songs was dedicated to John Lennon? Hint

All Dead, All Dead
"Life is Real
Spread your Wings
The Show Must Go On

19. What is Brian's middle name? Hint

Meddows
Harold
he doesn't have one
Richard

20. What colour did Brian paint his fingernails on one hand, when Freddie painted his black in the early to mid seventies? Hint

Red
White
Silver
Blue


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the video for "Headlong", which band member is wearing a 'Bart Simpson' T-shirt?

Answer: Brian

I like this song,it was filmed in April 1991. The video is really good and includes the band lying on shelves, cool! At the end of the song there are some weird sounds, I found out that it's them singing the word 'headlong' in reverse mode.
2. Who wrote "Backchat"?

Answer: John Deacon

From the "Hot Space" album.
3. When is Brian's birthday?

Answer: 19th July

He was born on the 19th July 1947. His star sign is cancer which is represented by the crab on Queen's crest.
4. What chart place did "Killer Queen" reach in the UK?

Answer: two

This song is one of my favourites and certainly should have reached number 1, but unfortunatley didn't. It was released in October 1974 and was featured on one of Queen's rare appearances on "Top Of The Pops." It's from the "Sheer Heart Attack" album.
5. 'I see a little silhouetto of a man...'

Answer: Bohemian Rhapsody

One of the best songs in the world, and is one of the best selling singles of all time. It was released in November 1975 and it's from the "Night at the Opera" album.
6. 'Don't you hear my call though you're many years away...' are lyrics from which song?

Answer: '39

A really good emotional song written by Brian May.
7. Which video featured the band in front of a screen of flames?

Answer: Play the Game

The first one of Queen's songs to feature synthesizers, much to the fans disappointment, I still think it sounds excellent anyway. Great song. Released in 1980 from "The Game" album.
8. In the song "Spread your wings" a man named Sammy is mentioned in the song. What man's name is in the lyrics of 'Another one bites the dust?'

Answer: Steve

The song opens with the lyrics: 'Steve walks wearily down the street with his brim pulled way down low...'
9. Who wrote "Fight from the Inside"?

Answer: Roger

Ooh, a bit tricky but it was written and sung by Roger. Great song with a real rock sound, good guitar sound rhythm too. Taken from the "News of the World album".
10. On the "A Night at the Opera" album, how many songs does Brian May sing lead vocals for?

Answer: two

He sings the lead vocals for "'39" and "Good Company".
11. What was Freddie's favourite drink?

Answer: champagne

All this info' about drinks I found on the "Queen Greatest Flix" video, very interesting. Brian's favourite drink was Guinness, Roger's was vodka, and John's was tea.
12. 'But did it happen, happen, no you're speeding to fast...'. Lyrics from which song?

Answer: Cool Cat

Featured on the "Hot Space" album.
13. 'We had a food fight in somebody's face..' are lyrics from which song?

Answer: Party

From "The Miracle" album.
14. Who is the youngest member from Queen?

Answer: John Deacon

John was born in 1951, Roger was born in 1949, Brian in 1947 and Freddie in 1946.
15. Whose back garden were the videos for "We Will Rock You" and "Spread your Wings", filmed in?

Answer: Roger's

It was a cold winter day in 1977 and the band looked very cold and miserable. It took them a long hard day to film this video, and Roger was particulary miserable, as John accidentally stomped on his foot.
Notice Freddie's tatty gloves in this video? He borrowed them from a roadie because he forgot to bring his own. Poor Brian and John though, they had to play their guitars, and so couldn't wear gloves.
16. 'It's a long hard fight and I'll always live for tomorrow....'. Lyrics from which song?

Answer: It's a Hard Life

From "The Works" album, 1984.
17. Which song features the band members full names being called out, one at a time through the song?

Answer: The Invisible Man

If you listen closely Freddie's name is said at the start, then John's, then Brian's name twice during the excellent guitar solo and finally a rolling 'r' for Roger Taylor near the end, followed by drum beats.
18. Which of these songs was dedicated to John Lennon?

Answer: "Life is Real

Featured on the "Hot Space" album.
19. What is Brian's middle name?

Answer: Harold

His middle name was named after his father's name. Meddows is Roger's middle name and Richard is John's middle name.
20. What colour did Brian paint his fingernails on one hand, when Freddie painted his black in the early to mid seventies?

Answer: White

This phase didn't last too long.
Source: Author christina15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us