FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about This Is Country Music
Quiz about This Is Country Music

This Is Country Music Trivia Quiz


Brad Paisley's song, "This Is Country Music" mentions each song in this quiz. Only one song is found in the middle of the song. The rest are mentioned at the end of the song. Can you tell me who the singer of each song is?

A multiple-choice quiz by zil_ennov. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Name the Singer

Author
zil_ennov
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,873
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1806
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Guest 174 (10/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the song, "This Is Country Music", Brad Paisley references a song by singing, "And do you wish somebody had the nerve to tell that stupid boss of yours to shove it, next time he yells at you?" Who had a number one hit with, "Take This Job and Shove It"? Hint


Question 2 of 10
2. Who sings "He Stopped Loving Her Today"? Hint


Question 3 of 10
3. Who sings "Hello Darlin'"? Hint


Question 4 of 10
4. Who sings "God Bless The USA"? Hint


Question 5 of 10
5. Who sings "Amarillo By Morning"? Hint


Question 6 of 10
6. Who sings "Stand By Your Man"? Hint


Question 7 of 10
7. Who sings "Mama Tried"? Hint


Question 8 of 10
8. Who sings "Take Me Home (Country Roads)"? Hint


Question 9 of 10
9. Who sings "I Walk The Line"? Hint


Question 10 of 10
10. Who sings "A Country Boy Can Survive"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 04 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 24 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 19 2024 : Guest 76: 3/10
Mar 15 2024 : doh1: 10/10
Mar 12 2024 : Guest 76: 6/10
Mar 11 2024 : Guest 104: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the song, "This Is Country Music", Brad Paisley references a song by singing, "And do you wish somebody had the nerve to tell that stupid boss of yours to shove it, next time he yells at you?" Who had a number one hit with, "Take This Job and Shove It"?

Answer: Johnny Paycheck

"Take This Job and Shove It" was written by David Allen Coe, but it was Johnny Paycheck who made the song famous.
2. Who sings "He Stopped Loving Her Today"?

Answer: George Jones

Bobby Braddock and Curly Putnam wrote "He Stopped Loving Her Today". George Jones released the song in 1980. That year it won the ACM Award for Single Of The Year and Song Of The Year. It was the CMA's Song Of The Year in both 1980 and 1981.
3. Who sings "Hello Darlin'"?

Answer: Conway Twitty

In 1970, "Hello Darlin'" became the fourth number one hit for Conway Twitty. He also wrote the song. George Jones covered the song in 1993.
4. Who sings "God Bless The USA"?

Answer: Lee Greenwood

Lee Greenwood wrote and sung the song, "God Bless The USA". In 1984 the song peaked at number seven on Billboard's Hot Country Songs Chart. In 2001 the song peaked at number 16 on Billboard's Hot Country Songs Chart.
5. Who sings "Amarillo By Morning"?

Answer: George Strait

Paul Fraser and Terry Stafford wrote "Amarillo By Morning". The song was first recorded by Terry Stafford in 1973. In 1982 George Strait covered the song and in 1983 it peaked at number four on Billboard's Hot Country Singles Chart.
6. Who sings "Stand By Your Man"?

Answer: Tammy Wynette

Billy Sherrill and Tammy Wynette wrote "Stand By Your Man". Wynette released the song in 1968. It was the most successful song of her career.
7. Who sings "Mama Tried"?

Answer: Merle Haggard

In 1999 Merle Haggard's song "Mama Tried" won the Grammy Hall of Fame Award. Haggard, who wrote the song, released it in July 1968. It was his fifth number one hit.
8. Who sings "Take Me Home (Country Roads)"?

Answer: John Denver

"Take Me Home Country Roads" was written by John Denver, Bill Danoff, and Taffy Nivert. John Denver recorded it in 1971. It peaked at number two on Billboard's Hot 100.
9. Who sings "I Walk The Line"?

Answer: Johnny Cash

In 1956 Johnny Cash released "I Walk The Line". It was a number one hit on Billboard's Hot Country Singles Chart.
10. Who sings "A Country Boy Can Survive"?

Answer: Hank Williams Jr.

"A Country Boy Can Survive" peaked at number two on Billboard's Hot Country Chart in 1982. Hank Williams Jr. wrote and sung the song. In 2001 he tweaked it up a bit to make it more patriotic and rereleased the song. The new version peaked at number 45.
Source: Author zil_ennov

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us