Quiz about All Right Me Maties
Quiz about All Right Me Maties

All Right, Me Maties! Trivia Quiz


A quick quiz all about pirates, privateers, buccaneers and corsairs.

A multiple-choice quiz by bwfc10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Other People
  8. »
  9. Pirates

Author
bwfc10
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,228
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
253
Last 3 plays: papabear5914 (8/10), Guest 24 (3/10), Guest 66 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What nationality was William "Captain" Kidd? Hint

Welsh
Scottish
English
Irish

2. What nationality was Anne Bonney? Hint

Scottish
Irish
English
Welsh

3. What nationality was Sir Henry Morgan? Hint

Irish
English
Welsh
Scottish

4. How did Mary Read escape hanging for acts of piracy? Hint

Claimed she was pregnant
Given a free pardon
Killed her jailors and escaped
She was in fact hanged for her crimes

5. Benjamin Hornigold was the tutor to which famous pirate? Hint

Edward "Blackbeard" Teach
Jean Lafitte
Thomas Tew
John "Calico Jack" Rackham

6. What nationality was Bartholomew "Black Bart" Roberts? Hint

Welsh
English
Scottish
Irish

7. Who was known as "The Sea Queen of Connacht"? Hint

Grainne "Grace" O'Malley
Mary Read
Anne Bonney
Rachael Wall

8. What region of the world would Barbary corsairs operate? Hint

The Caribbean
Indonesia
The Persian Gulf
The Mediterranean

9. The most well know Pirate flag of a skull over crossed cutlasses was the flag of which famous pirate? Hint

John "Calico Jack" Rackham
Sir Henry Morgan
Edward "Blackbeard" Teach
William "Captain" Kidd

10. What date in September is "International Talk Like a Pirate Day"? Hint

1st
19th
13th
27th


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What nationality was William "Captain" Kidd?

Answer: Scottish

William Kidd (c.1645-1701) was a privateer, born in Scotland, who only became a pirate in middle age. His legend was made into a 1945 movie "Captain Kidd" starring Charles Laughton as Kidd.
2. What nationality was Anne Bonney?

Answer: Irish

Anne McCormac was a pirate and privateer who was born in Cork Ireland. When she married James Bonney, a sailor, her father disowned her. She later fought alongside Mary Read and "Calico Jack" Rackham (whom she married after divorcing James Bonney)
3. What nationality was Sir Henry Morgan?

Answer: Welsh

Henry Morgan (1635-1688) was born in a small village in South Wales and was probably the most famous buccaneer that ever lived. After an act of piracy, he was arrested and sent back to England to stand trial. Instead of being tried, he was promoted to deputy governor of Jamaica by King Charles II.
4. How did Mary Read escape hanging for acts of piracy?

Answer: Claimed she was pregnant

Mary Read was born in Devon, England and raised as a boy for most of her young life. She later became a pirate serving with Jack Rackham and fought alongside Anne Bonney. When they were captured, both Mary and Anne claimed they were pregnant and escaped being hanged. Unfortunately, Mary died in prison from fever along with her unborn child.
5. Benjamin Hornigold was the tutor to which famous pirate?

Answer: Edward "Blackbeard" Teach

Hornigold was an English privateer turned pirate and the founder of the "pirate republic" in the Bahamas. He was a tutor to a number of pirates including Blackbeard, Stede Bonnet and Sam Bellamy.
6. What nationality was Bartholomew "Black Bart" Roberts?

Answer: Welsh

John Roberts was born in South Wales and later changed his name to Bartholomew Roberts when he began his life of piracy. He gained his nickname due to his swarthy complexion.
7. Who was known as "The Sea Queen of Connacht"?

Answer: Grainne "Grace" O'Malley

Grace O'Malley was an notorious and fearless pirate who was born around the Connaught area of Ireland. Her father was Owen O'Malley who controlled the seas in this area for trading and piracy. She sailed all along the coast of Ireland and raided all ships that came near her.
8. What region of the world would Barbary corsairs operate?

Answer: The Mediterranean

They operated all over the Mediterranean Sea with safe harbors in Tunisia, Algeria, Libya and other ports along the Barbary coast.
9. The most well know Pirate flag of a skull over crossed cutlasses was the flag of which famous pirate?

Answer: John "Calico Jack" Rackham

His claim to fame was that he had two female pirates fighting for him- Anne Bonney and Mary Read, and his awesome pirate flag.
10. What date in September is "International Talk Like a Pirate Day"?

Answer: 19th

This is spoof holiday, where everyone is encouraged to talk like a pirate! It began in 1995 and has gone from strength to strength since then. There are many online English-Pirate translators to help you speak correctly for the day!
However, Pastafarians take this day very seriously:
(https://www.venganza.org/2006/09/talk-like-a-pirate-day/)
Source: Author bwfc10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : papabear5914: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 24: 3/10
Dec 25 2022 : Guest 66: 3/10

Related Quizzes
1. Pirates! Average
2. History of Pirates Average
3. The Pirate Museum Average
4. Do You Know Pirates ? Average
5. Lady Pirates and Pirate History Average
6. How to Be a Better Pirate Average
7. Be Ye A Pirate? Average
8. Yo-ho-ho! Average
9. The True Pirates of The Caribbean Average
10. Buccaneer Pirates Tough
11. Pirate Flags Average
12. Men of the Jolly Roger Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us