Quiz about People In Art And Fashion
Quiz about People In Art And Fashion

People In Art And Fashion Trivia Quiz


It's a world of people. People that rule ..people that fight to survive. But also people that create. This quiz is about creators in the worlds of Art and Fashion.

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Art World Figures

Author
flem-ish
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,312
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1922
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which French artist sculpted a 'Kiss' that caused a national scandal in France in 1886? Hint

Camille Claudel
Antonio Canova
Emile Antoine Bourdelle
Auguste Rodin

2. Under what name was Emanuel Radnitzky known as a photographer and filmmaker? Hint

Robert Capa
Robert Mapplethorpe
Charles Sheeler
Man Ray

3. What European country are all of these architects from: G.T. Rietveld; W.Dudok; H.P.Berlage; J.J.P. Oud ? Hint

Netherlands
Luxemburg
Belgium
Germany

4. Which of these was a 15th century Venetian painter ? Hint

Francesco Pizza
Cesare Zampone
Vittore Carpaccio
Luigi Minestrone

5. Which of these is not a European architect? Hint

Victor Horta
Antonio Gaudi
I.M. Pei
Le Corbusier

6. Which of these was NOT a sculptor ? Hint

Antonio Canova
Hans Arp
Victor Horta
Ernst Barlach

7. What art do all of these have in common: Robert Capa; Gaspard Nadar; Henri Cartier-Bresson; Louis Daguerre? Hint

architecture
filmmaking
photography
interior decoration

8. Which of these Italian towns is famous for its great creators of top quality violins such as the Stradivari, Guarneri and Amati violins ? Hint

Ferrara
Parma
Bergamo
Cremona

9. What country was the fashion-designer Paco Rabanne from? Hint

Italy
Belgium
Spain
Switzerland

10. What was the first name of French superfamous fashion designer Coco Chanel? Hint

Michelle
Chantal
Corinne
Gabrielle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which French artist sculpted a 'Kiss' that caused a national scandal in France in 1886?

Answer: Auguste Rodin

Canova (1757-1822)was an Italian sculptor and great admirer of Napoleon whose bust he made. C.Claudel (1864-1943) Sister of Catholic top author and French diplomat Paul Claudel, Mistress and Muse of Auguste Rodin. Committed by force to an asylum on March 10, 1913. Bourdelle (1861-1929)studied under Rodin at Paris. Auguste R. Rodin ,1840-1917. French sculptor. 'The Thinker' and ' The Burghers of Calais ' are among his best-known works.
2. Under what name was Emanuel Radnitzky known as a photographer and filmmaker?

Answer: Man Ray

Sheeler, Philadelphia (1883-1965); Robert Capa (1913-1954); Robert Mapplethorpe , New York (1946-1989); Man Ray (1890-1976).
3. What European country are all of these architects from: G.T. Rietveld; W.Dudok; H.P.Berlage; J.J.P. Oud ?

Answer: Netherlands

Gerrit Thomas Rietveld (1888 - 1964); Willem Marinus Dudok (1884 - 1974); Hendrik Petrus Berlage (1856 - 1939); Jacobus Johannes Pieter Oud (1890 - 1963).
4. Which of these was a 15th century Venetian painter ?

Answer: Vittore Carpaccio

Vittore Carpaccio is the one: 1450 - 1522. Carpaccio is also the name of a dish in Italy. Pizza, minestrone and zampone are names of dishes, but not of "15th century Venetian painters". The zampone is a filled pig's trotter.
5. Which of these is not a European architect?

Answer: I.M. Pei

Le Corbusier pseudonym of Charles Edouard Janneret (1887 - 1965) was born in Switzerland and is famous for, among other things, his Chapel at Ronchamp. Gaudi(1852- 1926) is the world-famous creator of the Sagrada Familia church in Barcelona. Victor Horta (1861-1947) is a Belgian representative of the so-called Art Nouveau.

The house he built in the Rue Americaine in Brussels is now a museum. Ieoh Ming Pei (born at Canton in 1917) first shocked and then conquered Paris with his glass pyramid as an entrance to the Louvre.
6. Which of these was NOT a sculptor ?

Answer: Victor Horta

Canova (1757-1822); Barlach (1870-1938); Hans Arp (1887-1966).
7. What art do all of these have in common: Robert Capa; Gaspard Nadar; Henri Cartier-Bresson; Louis Daguerre?

Answer: photography

Capa (1913 - 1954); Daguerre (1789 - 1851); Bresson (born in Paris in 1908); Nadar (1820 - 1910) - NOT to be confused with Ralph Nader!
8. Which of these Italian towns is famous for its great creators of top quality violins such as the Stradivari, Guarneri and Amati violins ?

Answer: Cremona

9. What country was the fashion-designer Paco Rabanne from?

Answer: Spain

10. What was the first name of French superfamous fashion designer Coco Chanel?

Answer: Gabrielle

Gabrielle Bonheur Chanel was born in 1883 and died in 1971.
Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us