FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Assorted Golf
Quiz about Assorted Golf

Assorted Golf Trivia Quiz


Miscellaneous golf questions.

A multiple-choice quiz by curriej. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
curriej
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,188
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1361
- -
Question 1 of 10
1. In what tournament did Tiger Woods miss his first cut as a professional? Hint


Question 2 of 10
2. What slogan does Vijay Singh have written on his bag? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the first golf course designed by Mark O'Meara? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these golfers does not represent his country of birth in international tournaments? Hint


Question 5 of 10
5. What golfer did Sergio Garcia beat in the Georgia Cup the year following his British Amateur win? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first golfer to beat Tiger Woods, as a professional, when he lead going into the final round? Hint


Question 7 of 10
7. What LPGA Tour Player was born in Charlottetown, Prince Edward Island? Hint


Question 8 of 10
8. What golfer is known for drinking volcanic ash on a daily basis? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Tiger Woods defeat in the 1999 Ryder Cup Sunday Singles Matches? Hint


Question 10 of 10
10. What is the oldest golf 'club' in the world? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what tournament did Tiger Woods miss his first cut as a professional?

Answer: Bell Canadian Open

His missed his first and only professional cut at Royal Montreal during the 1997 Bell Canadian Open. Steve Jones won that year. (Tiger did miss another cut at Las Vegas but he {withdrew;} it was not a result of his score).
2. What slogan does Vijay Singh have written on his bag?

Answer: Trust your swing papa

This slogan was written by his son Cas before the 1998 PGA Championship.
3. What is the name of the first golf course designed by Mark O'Meara?

Answer: Grandview Resort

Opened in 2001, Grandview is located in Muskoka, Ontario, Canada.
4. Which of these golfers does not represent his country of birth in international tournaments?

Answer: Nick Price

Nick Price was born in Durban, South Africa but represents Zimbabwae.
5. What golfer did Sergio Garcia beat in the Georgia Cup the year following his British Amateur win?

Answer: Hank Kuene

6. Who was the first golfer to beat Tiger Woods, as a professional, when he lead going into the final round?

Answer: Ed Fiori

7. What LPGA Tour Player was born in Charlottetown, Prince Edward Island?

Answer: Lorie Kane

8. What golfer is known for drinking volcanic ash on a daily basis?

Answer: Jesper Parnevik

To clean out his intestines.
9. Who did Tiger Woods defeat in the 1999 Ryder Cup Sunday Singles Matches?

Answer: Andrew Coltart

Tiger won 3 up!
10. What is the oldest golf 'club' in the world?

Answer: Muirfield

Although St. Andrew dates as the oldest course in the world, Muirfield's 'Honourable Company of Edinburgh Golfers' is the oldest golf club. It was founded ten years prior to the R and A.
Source: Author curriej

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Basics Easier
2. The Sport of Golf Very Easy
3. Simple Golf Easier
4. Golf on Golf Easier
5. Golfing For Dummies Average
6. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
7. Golf - The Global Game Tough
8. Golf in the 1990s Difficult
9. Golf for Beginners Easier
10. Moderate Golf Average
11. More Golf Stuff Tough
12. The Game of Golf Very Difficult

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us