FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colleges of NBA Players
Quiz about Colleges of NBA Players

10 Questions about Colleges of NBA Players | Sports


I name the player, and you pick what college he went to.

A multiple-choice quiz by NateDawg35. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
NateDawg35
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1616
- -
Question 1 of 10
1. What college did Kenyon Martin go to?

Answer: ( One word ... played with DeMarr Johnson)
Question 2 of 10
2. Anthony Carter went to which college? Hint


Question 3 of 10
3. NBA star Paul Pierce went to which college? Hint


Question 4 of 10
4. Which college did Adonel Foyle blossom from to the NBA?

Answer: ( One Word .. starts with C !)
Question 5 of 10
5. What famous basketball college produced 2002 New Orleans guard Baron Davis? Hint


Question 6 of 10
6. What college did 2002 Laker Rick Fox go to? Hint


Question 7 of 10
7. Jason Kidd blessed the NBA after his appearances with what college?

Answer: ( One Word ... Golden Bears)
Question 8 of 10
8. 2002 Wizard player Bryon Russell went to which of the following colleges? Hint


Question 9 of 10
9. 6'6" 2002 New York Knick guard Allan Houston, came to the NBA from which college? Hint


Question 10 of 10
10. What college produced 2002 Sacramento King guard Bobby Jackson? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Kenyon Martin go to?

Answer: Cincinnati

He was the number 1 draft pick to the New Jersy Nets in 2000 after breaking his leg in March Maddness.
2. Anthony Carter went to which college?

Answer: Hawaii

Anthony was a 6'2" guard out of Hawaii who was drafted by the Miami Heat. He played for the Heat as a rookie in the 1999-2000 season.
3. NBA star Paul Pierce went to which college?

Answer: Kansas

Paul was drafted number 10 to the Boston Celtics and was a rookie in 1998. He averaged 16.5 ppg in his rookie season.
4. Which college did Adonel Foyle blossom from to the NBA?

Answer: Colgate

This 6'10" center was drafted out of Colgate by the Celtics with high hopes. Although is playing started out low (11 min. per game) in the '97-'98 season as a rookie, it slowly increased with age.
5. What famous basketball college produced 2002 New Orleans guard Baron Davis?

Answer: UCLA

Baron was drafted by the Charlotte Hornets and scored a couple of triple-doubles in the Nets-Hornets 2001-02 playoff series. He moved to New Orleans for the 2002-2003 season.
6. What college did 2002 Laker Rick Fox go to?

Answer: North Carolina

Fox was a rookie in 1991 with the Boston Celtics. He played 6 seasons with Boston before being coming to the Lakers in the 1997-1998 season.
7. Jason Kidd blessed the NBA after his appearances with what college?

Answer: California

Kidd was drafted by the Mavericks in 1994, traded to the Suns in 1996, and then traded to New Jersey in 2001. He has ranked with each team with assists, steals, and free-throws.
8. 2002 Wizard player Bryon Russell went to which of the following colleges?

Answer: Long Beach State

Bryon was selected 45th in the 1993 NBA draft and spent 9 seasons with the Utah Jazz before become a Wizard from Washington in the 2002 season.
9. 6'6" 2002 New York Knick guard Allan Houston, came to the NBA from which college?

Answer: Tennessee

Alan was drafted number 11 to the Detroit Pistons in 1993, and then later dealt to the Knicks in 1996, where he received a multi-year contract.
10. What college produced 2002 Sacramento King guard Bobby Jackson?

Answer: Minnesota

Bobby was a key part in the Kings wins over the Lakers in the 2001-02 Western Conference Finals although the Lakers still won. He was drafted by the Nuggets for the '97 season, traded to the Timberwolves in the '98 season, and then went to the Kings in 2000.
Source: Author NateDawg35

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us