FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Timberwolves  1
Quiz about Timberwolves  1

Timberwolves [1] Trivia Quiz


You will be fine if you are a very big Minnesota Timberwolves fan!

A multiple-choice quiz by Da_Kid_Gurl. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Minnesota Timberwolves

Author
Da_Kid_Gurl
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,208
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1460
Last 3 plays: Guest 72 (2/10), Guest 104 (8/10), Guest 174 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Before moving to the Target Center, where did the Timberwolves play? Hint


Question 2 of 10
2. Who wore number 3 after Stephon Marbury left for New Jersey? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the last player to leave from the original Timberwolves franchise team? Hint


Question 4 of 10
4. What is Kevin Garnett's mom's name? Hint


Question 5 of 10
5. Which is the city or town where Malik Sealy was killed in the car crash in may 2000? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the head coach for the Timberwolves before Flip Saunders took over? Hint


Question 7 of 10
7. Chauncey Billups played for the Denver Nuggets before signing with the Timberwolves?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. Which team did Terrell Brandon play against in his first ever game with the Timberwolves? Hint


Question 9 of 10
9. What was the Timberwolves record for the 1994-1995 season? Hint


Question 10 of 10
10. Which uniform number did Kevin Garnett wear during his senior year at Farragut Academy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 72: 2/10
Jun 05 2024 : Guest 104: 8/10
May 17 2024 : Guest 174: 0/10
May 10 2024 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before moving to the Target Center, where did the Timberwolves play?

Answer: Metrodome

2. Who wore number 3 after Stephon Marbury left for New Jersey?

Answer: Dennis Scott

Dennis Scott was with the team for only 21 games of 98-99 season.
3. Who was the last player to leave from the original Timberwolves franchise team?

Answer: Doug West

West was traded to the Grizzlies for Anthony Peeler.
4. What is Kevin Garnett's mom's name?

Answer: Shirley

5. Which is the city or town where Malik Sealy was killed in the car crash in may 2000?

Answer: St. Louis Park, Minnesota

Sealy lived in Eden Prairie, KG lives in Minnetonka during the season.
6. Who was the head coach for the Timberwolves before Flip Saunders took over?

Answer: Bill Blair

7. Chauncey Billups played for the Denver Nuggets before signing with the Timberwolves?

Answer: False

His last team was the Orlando Magic. Even though he had never been in the uniform due to the shoulder injuries. He was traded to Orlando from Denver in the 99-00 season.
8. Which team did Terrell Brandon play against in his first ever game with the Timberwolves?

Answer: Utah Jazz

9. What was the Timberwolves record for the 1994-1995 season?

Answer: 21-61

10. Which uniform number did Kevin Garnett wear during his senior year at Farragut Academy?

Answer: 34

Source: Author Da_Kid_Gurl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NBA Alumni 8 : Timberwolves Average
2. Teams In The NBA Average
3. Team Nicknames Very Easy
4. NBA Franchise Names Very Easy
5. NBA Jersey Colors Average
6. Home Court Advantage 2000-01 Average
7. NBA Arenas in 2006 Average
8. NBA Championship Franchises Easier
9. LA Lakers and LA Clippers Average
10. NBA Home Courts 2002-03 Average
11. NBA Arenas 2006-07 Average
12. NBA at 75: The Teams Very Easy

6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us