FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Look that Up It Must Be on My Bucket List
Quiz about Look that Up It Must Be on My Bucket List

Look that Up, It Must Be on My Bucket List Quiz


My bucket list includes the most visited monuments in the United States. Can you guess the monument?

A multiple-choice quiz by SLAPSHOT4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Mixed Sites in North America

Author
SLAPSHOT4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3312
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 63 (8/10), Guest 32 (8/10), Guest 166 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This monument was created by sculptor Daniel French. It a seated statue of a president that is surrounded by a temple that resembles the Parthenon. What 19-foot famous monument is it? Hint


Question 2 of 10
2. This monument was designed by sculptor Frederic Auguste Bartholdi with the engineering help of Gustave Eiffel as a gift from France. It was unveiled on Oct 28, 1886. What is the name of this monument? Hint


Question 3 of 10
3. This monument weighs 2,000 pounds, commissioned in 1751 for the Pennsylvania State House. It is enshrined in a 13,000 square foot glass gazebo. What is the famous monument? Hint


Question 4 of 10
4. This monument was designed by Finnish-American architect Eero Saarinen. It represents Thomas Jefferson's initiative to expand to the West as Lewis and Clark Expedition began and finished here. What is the name of this 630 foot monument? Hint


Question 5 of 10
5. This monument depicts U.S. presidents' images that are carved on a mountainside by sculptor Gutzon Borglum that are 60 feet high. What is this famous monument? Hint


Question 6 of 10
6. This U.S. president stands in a columned rotunda styled after the Pantheon in Rome. The memorial was officially dedicated by President Roosevelt on April 13, 1943, the bicentennial anniversary of his birthday. What is this famous 19-foot bronze monument with a president? Hint


Question 7 of 10
7. This monument commemorates a day that lives in infamy that is December 7, 1941 when the Japanese bombed a U.S. naval base in a sneak attack. This memorial is anchored in the harbor. What is this infamous monument? Hint


Question 8 of 10
8. This monument displays a man in a business suit, with arms folded that is carved into a centerpiece known as the Stone of Hope. It was officially dedicated on August 28, 2011; that was the 48th anniversary of the March on Washington. What is this famous 30-foot monument? Hint


Question 9 of 10
9. This monument was constructed by Port Authority of New York and New Jersey. The 1,776 foot tall architecture was completed on May 2, 2013. The memorial was unveiled on September 11, 2011 in honor of those who died in the 2001 terrorist attack. What is this memorial building? Hint


Question 10 of 10
10. This monument was designed by artist Maya Lin and erected in 1982. It consists of two long walls of black granite in the shape of a V. Each wall has inscribed the names of the men and women who gave their lives, or are missing in action. Can you name the memorial? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 63: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 32: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 166: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 71: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 142: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 192: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This monument was created by sculptor Daniel French. It a seated statue of a president that is surrounded by a temple that resembles the Parthenon. What 19-foot famous monument is it?

Answer: Lincoln Memorial

The Lincoln Memorial is made of marble and limestone and was dedicated on May 30, 1922. The memorial contains two speeches that President Lincoln made famous which are The Gettysburg Address and Second Inaugural Address.
2. This monument was designed by sculptor Frederic Auguste Bartholdi with the engineering help of Gustave Eiffel as a gift from France. It was unveiled on Oct 28, 1886. What is the name of this monument?

Answer: Statue of Liberty

The head of the statue was displayed at the World's Fair in Paris in 1878. The 152-foot robed female statue represents Libertas, the Roman goddess of freedom.
3. This monument weighs 2,000 pounds, commissioned in 1751 for the Pennsylvania State House. It is enshrined in a 13,000 square foot glass gazebo. What is the famous monument?

Answer: The Liberty Bell

The Bell was rung to mark the signing of the Constitution. The Liberty Bell was originally known as the State House Bell. It was renamed when it became a symbol of the anti-slavery movement.
4. This monument was designed by Finnish-American architect Eero Saarinen. It represents Thomas Jefferson's initiative to expand to the West as Lewis and Clark Expedition began and finished here. What is the name of this 630 foot monument?

Answer: The Gateway Arch

The Gateway Arch was completed on October 28, 1965. It is located on St. Louis' west bank of the Mississippi river. The monument was opened to the public on Jun 10, 1967.
5. This monument depicts U.S. presidents' images that are carved on a mountainside by sculptor Gutzon Borglum that are 60 feet high. What is this famous monument?

Answer: Mount Rushmore

The presidents George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, and Abraham Lincoln are carved into the granite face near Keystone, South Dakota. The construction project was forced to end in October 1941.
6. This U.S. president stands in a columned rotunda styled after the Pantheon in Rome. The memorial was officially dedicated by President Roosevelt on April 13, 1943, the bicentennial anniversary of his birthday. What is this famous 19-foot bronze monument with a president?

Answer: Jefferson Memorial

The Neoclassical Memorial building was designed by architect John Russell Pope and built by John McShain. The building was completed in 1943. The bronze statue of Thomas Jefferson was added in 1947.
7. This monument commemorates a day that lives in infamy that is December 7, 1941 when the Japanese bombed a U.S. naval base in a sneak attack. This memorial is anchored in the harbor. What is this infamous monument?

Answer: The USS Arizona Memorial

The USS Arizona Memorial is built over the sunken wreckage that is the burial site for 1,177 crewman killed on December 7, 1941 at Pearl Harbor, Hawaii. The monument was officially dedicated on May 30, 1962.
8. This monument displays a man in a business suit, with arms folded that is carved into a centerpiece known as the Stone of Hope. It was officially dedicated on August 28, 2011; that was the 48th anniversary of the March on Washington. What is this famous 30-foot monument?

Answer: Martin Luther King, Jr. Memorial

The Martin Luther King, Jr. Memorial was opened to the public on October 16, 2011. The Memorial address 1964 Independence Avenue represents historical significance commemorating the 1964 Civil Rights Act.
9. This monument was constructed by Port Authority of New York and New Jersey. The 1,776 foot tall architecture was completed on May 2, 2013. The memorial was unveiled on September 11, 2011 in honor of those who died in the 2001 terrorist attack. What is this memorial building?

Answer: One World Trade Center

One World Trade Center was built to the 1,776 feet height as a direct reference to the year the Declaration of Independence was signed. In March, 2009 the name Freedom Tower was changed to One World Trade Center due to naming marketing rights.
10. This monument was designed by artist Maya Lin and erected in 1982. It consists of two long walls of black granite in the shape of a V. Each wall has inscribed the names of the men and women who gave their lives, or are missing in action. Can you name the memorial?

Answer: Vietnam Veterans Memorial

The Vietnam Veterans Memorial is a tribute to the American casualties in Vietnam that began in 1959 and ended in 1975. The Wall was dedicated on Veteran's Day in 1982. A flagpole representing the branches of military were added in 1983. A bronze sculpture was placed near the flagpole looking out toward the Wall was dedicated in 1984.

The Vietnam Women's Memorial a bronze sculpture were added in 1993.
Source: Author SLAPSHOT4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us