FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Luxembourg  True Or False
Quiz about Luxembourg  True Or False

Luxembourg - True Or False Trivia Quiz


Ten questions about Luxembourg. What do you know about this small country in Europe?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Luxembourg

Author
Vermic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
20,107
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1219
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Luxembourg became independent in 1839 from Germany.

True
False

2. Luxembourg is a republic.

True
False

3. In 1957 Luxembourg became one of the six founding countries of the European Economic Community, later the European Union.

True
False

4. The lowest point in Luxembourg is the Moselle River.

True
False

5. Luxembourg is slightly smaller than Rhode Island.

True
False

6. The main religion in Luxembourg is Roman Catholic.

True
False

7. Luxembourg has 359 km of border with three different countries.

True
False

8. LB is the official internet country code for Luxembourg.

True
False

9. In July 2000 the estimated population of Luxembourg was 208,127.

True
False

10. There is 37 km of waterway in Luxembourg.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Luxembourg became independent in 1839 from Germany.

Answer: False

No, it became independent from The Netherlands.
2. Luxembourg is a republic.

Answer: False

No, it's a Grand Duchy with a constitutional monarchy.
3. In 1957 Luxembourg became one of the six founding countries of the European Economic Community, later the European Union.

Answer: True

Yes, the other five countries are: The Netherlands, Belgium, Italy, France and West-Germany.
4. The lowest point in Luxembourg is the Moselle River.

Answer: True

Yes, that point is at 133 m.
5. Luxembourg is slightly smaller than Rhode Island.

Answer: True

6. The main religion in Luxembourg is Roman Catholic.

Answer: True

Yes, almost everybody is Roman Catholic. The others are mainly Protestant and Jewish.
7. Luxembourg has 359 km of border with three different countries.

Answer: True

Yes: Belgium (148 km), France (73 km) and Germany (138 km).
8. LB is the official internet country code for Luxembourg.

Answer: False

No, LB is the internet country code for Lebanon. Luxembourg uses the LU-code.
9. In July 2000 the estimated population of Luxembourg was 208,127.

Answer: False

No, the estimated population was 437,389.
10. There is 37 km of waterway in Luxembourg.

Answer: True

Yes and it's called the Moselle river.
Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us