FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USA Alphabetically  Part W
Quiz about USA Alphabetically  Part W

USA Alphabetically - Part W Trivia Quiz


The penultimate quiz in this series features places in the USA beginning with the letter W.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. Alphabetical US Cities

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,392
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7040
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: burnsbaron (10/10), Salam1Haloum1 (9/10), bgjd (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Incorporated in 1845, which city on the Cedar River was originally called Prairie Rapids Crossing? Hint


Question 2 of 10
2. "Twin City" and "Camel City" are nicknames sometimes applied to which of these cities? Hint


Question 3 of 10
3. Where is the United States Military Academy located? Hint


Question 4 of 10
4. Which city was founded in 1638 as Fort Christina as the headquarters of New Sweden? Hint


Question 5 of 10
5. Which city on the Arkansas River was incorporated in 1870 and named after a local Native American tribe? Hint


Question 6 of 10
6. Which city is the permanent home of the Little League World Series? Hint


Question 7 of 10
7. Baylor University, the Dr Pepper Museum, and the Texas Ranger Hall of Fame and Museum can all be found in which city? Hint


Question 8 of 10
8. The Smithsonian Institution is located in which city? Hint


Question 9 of 10
9. Purdue University is located in which city? Hint


Question 10 of 10
10. Which city was founded under the name of Middle Plantation in 1632, and is home to the College of William & Mary? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : burnsbaron: 10/10
Feb 27 2024 : Salam1Haloum1: 9/10
Feb 23 2024 : bgjd: 8/10
Feb 20 2024 : boombaby: 9/10
Feb 16 2024 : Mazee1: 10/10
Feb 14 2024 : Joepetz: 10/10
Feb 14 2024 : turtle52: 10/10
Feb 14 2024 : winston1: 6/10
Feb 14 2024 : alaspooryoric: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Incorporated in 1845, which city on the Cedar River was originally called Prairie Rapids Crossing?

Answer: Waterloo

Waterloo, Iowa is the county seat of Black Hawk County. The city's economy, traditionally based on agriculture, became more diversified after the agricultural recession of the 1980s.
2. "Twin City" and "Camel City" are nicknames sometimes applied to which of these cities?

Answer: Winston-Salem

Winston-Salem, North Carolina was originally two separate towns. Salem, founded in 1753, and Winston, founded in 1849, amalgamated in 1889. Wake Forest University was established in a small town of that name in 1834, but moved to Winston-Salem in 1946.
3. Where is the United States Military Academy located?

Answer: West Point

Located on the banks of the Hudson River, in New York State, West Point has been home to the US Military Academy since 1802. A military garrison was first constructed on the site in 1778. A branch of the US Mint is also located at West Point.
4. Which city was founded in 1638 as Fort Christina as the headquarters of New Sweden?

Answer: Wilmington

The largest city in Delaware, Wilmington is located on the Delaware River, a few miles southwest of Philadelphia. The British took over the area in 1644 and renamed the city after a former British Prime Minister, Lord Wilmington. Wilmington is home to a number of major credit card companies.
5. Which city on the Arkansas River was incorporated in 1870 and named after a local Native American tribe?

Answer: Wichita

Wichita is the county seat of Sedgwick County, Kansas. The city's position on the Chisholm Trail made it an important cattle-driving destination in the 19th century. In the early 20th century, aircraft manufacture became the biggest industry in the city, with several manufacturers based there. This led to the city being nicknamed "The Air Capital of the World".
6. Which city is the permanent home of the Little League World Series?

Answer: Williamsport

Incorporated in 1806, Williamsport is located in Lycoming County, Pennsylvania, on the banks of the Susquehanna River. The Little League World Series is held there each August.
7. Baylor University, the Dr Pepper Museum, and the Texas Ranger Hall of Fame and Museum can all be found in which city?

Answer: Waco

The county seat of McLennan County in Texas, Waco is named after a Native American tribe which lived in the area. Dr Pepper was invented in the city in 1885. The following year, Baylor University relocated to Waco from its original home of Independence.
8. The Smithsonian Institution is located in which city?

Answer: Washington, D.C.

The capital city of the USA, Washington, D.C, was founded on July 16th, 1790. Named after the first President of the USA, George Washington, the city was specifically designed as the nation's capital. The Smithsonian Institution includes numerous museums and art galleries, including the National Museum of American History and the National Portrait Gallery.
9. Purdue University is located in which city?

Answer: West Lafayette

West Lafayette is a city in Indiana, on the opposite bank of the Wabash River from Lafayette. It was founded in 1888 by the merger of the towns of Chauncey, Kingston, and Oakwood. Purdue University is named after local industrialist, John Purdue.
10. Which city was founded under the name of Middle Plantation in 1632, and is home to the College of William & Mary?

Answer: Williamsburg

Williamsburg replaced Jamestown as capital of the Virginia Colony in 1698, and retained this status until 1780. Much of the early settlement has been restored as Colonial Williamsburg, a major tourist attraction in the early 21st century.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Alphabetical American Geography:

All these quizzes are about USA geography, with answers starting with the stated letters.

  1. USA Alphabetically - Part A Average
  2. USA Alphabetically - Part B Average
  3. USA Alphabetically - Part C Average
  4. USA Alphabetically - Part D Average
  5. USA Alphabetically - Part E Average
  6. USA Alphabetically - Part F Average
  7. USA Alphabetically - Part G Average
  8. USA Alphabetically - Part H Average
  9. USA Alphabetically - Part I & J Average
  10. USA Alphabetically - Part K Average
  11. USA Alphabetically - Part L Average
  12. USA Alphabetically - Part M Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us