Quiz about My Favourite Food
Quiz about My Favourite Food

My Favourite Food! Trivia Quiz


Hiya! This quiz is all about food, one of the best things in the world. Hope you like it and Good Luck!

A multiple-choice quiz by buffy_gellar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
buffy_gellar
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,181
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3850
Last 3 plays: Susanpwa2 (4/10), Guest 50 (4/10), Murphy7 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What type of food contains varieties such as Adelaide, Carson, Danvers, Kingston, Nantes? Hint

Courgette
Oranges
Carrots
Tomatoes

2. What is a thick spread made from mashed chickpeas, tahini, lemon juice and garlic? It originated in the Middle East.
Hint

calamari
kottu
hummus
Ebony sauce

3. The Latin name for this food is Citrus sinensis. What is the English name for it? Hint

orange
lime
lemon
grapefruit

4. Examples of this food are zamorano, wigmore and ubriaco. Hint

olive oil
cheese
peppers
chile

5. What food comes from the Greek words meaning 'mountain' and 'joy'? Hint

annatto
tarragon
cardamon
oregano

6. This food can be loosely categorized into four groups: crisphead, butterhead, leaf, and romaine. What is it? Hint

spinach
rhubarb
cabbage
lettuce

7. What food is known as Alligator Pear in English, Aguacate and Palta in Spanish? Hint

avocado
aubergine
pear
grapefruit

8. What food was thought to cause cancer and be poisonous around the 1540s in Europe? Hint

avocado
cherries
tomato
bananas

9. A chicken's product is an _____ ?

Answer: (One Word ... three letters)
10. Which US state had the very first Colonel Sanders fast food outlet selling chicken? Hint

Kentucky
Maine
Oregon
Utah


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of food contains varieties such as Adelaide, Carson, Danvers, Kingston, Nantes?

Answer: Carrots

You may find it hard to believe but there are many varieties of carrots, there is even one for every letter of the alphabet!
2. What is a thick spread made from mashed chickpeas, tahini, lemon juice and garlic? It originated in the Middle East.

Answer: hummus

Foodies believe hummus was created over 4000 years ago - don't ask me how they know that! I wasn't there! :)
3. The Latin name for this food is Citrus sinensis. What is the English name for it?

Answer: orange

The orange originated from China thousands of years ago. The well known children's song about oranges and lemons is shown below:
"Oranges and lemons" say the bells of St. Clement's
"You owe me five farthings" say the bells of St. Martin's
"When will you pay me?" say the bells of Old Bailey
"When I grow rich" say the bells of Shoreditch
"When will that be?" say the bells of Stepney
"I do not know" say the great bells of Bow
"Here comes a candle to light you to bed
Here comes a chopper to chop off your head
Chip chop chip chop - the last man's dead."
4. Examples of this food are zamorano, wigmore and ubriaco.

Answer: cheese

There is at least one variety of cheese for every letter of the alphabet and there are at least 18 for the letter Q!
5. What food comes from the Greek words meaning 'mountain' and 'joy'?

Answer: oregano

Oregano is found in Greece covering the hillsides and blossoms as a white flower.
6. This food can be loosely categorized into four groups: crisphead, butterhead, leaf, and romaine. What is it?

Answer: lettuce

Lettuce originates from the wild Lactuca seriola which was originally found in the Mediterranean and Near East. It has been transformed from an erect plant with bitter leaves to many different varieties, some of which are sweet and not all green!
7. What food is known as Alligator Pear in English, Aguacate and Palta in Spanish?

Answer: avocado

The avocado is thought to have originated from Southern Mexico. Avocado flowers appear in January to March in the form of yellow-green blossoms.
8. What food was thought to cause cancer and be poisonous around the 1540s in Europe?

Answer: tomato

Tomatoes first grew as wild, cherry sized berries in the South American Andes. Tomatoes are fruits.
9. A chicken's product is an _____ ?

Answer: Egg

Before the French revolution they (the French) had already devised 685 ways of preparing eggs!
10. Which US state had the very first Colonel Sanders fast food outlet selling chicken?

Answer: Kentucky

Colonel Sanders opened his first restaurant in Salt Lake City with Pete Harman in 1952, however he did not sell chicken there, the first outlet that sold chicken was in Corbin, Kentucky. Colonel Sanders' full name is Harlan David Sanders. He was born on September 9, 1890 and died on December 16, 1980 at the age of 90.
Source: Author buffy_gellar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Susanpwa2: 4/10
Nov 26 2022 : Guest 50: 4/10
Nov 26 2022 : Murphy7: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 104: 7/10
Nov 22 2022 : Guest 64: 6/10
Nov 18 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 10 2022 : Guest 165: 7/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us