Quiz about This Will Make Your Mouth Water
Quiz about This Will Make Your Mouth Water

This Will Make Your Mouth Water! Quiz


Here are ten questions about everyone's favorite type of food...dessert! Let's see if we can make your mouth start watering by the time you are done.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,068
Updated
Apr 25 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1954
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Susanpwa2 (7/10), Guest 2 (7/10), Guest 128 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. To which one of the following restaurants would you go to if you had a craving for apple empanadas? Hint

Mexican restaurant
French restaurant
Russian restaurant
German restaurant

2. There is a Polish tradition that states that if you do not eat one of these sweet treats on the holiday known as "Fat Tuesday" you will have a year of bad luck? Hint

Gdansk
Vistula
Paczki
Oder

3. Parkin is a yummy soft cake popular in which of the following countries? Hint

Bolivia
Turkey
Mongolia
England

4. To which city would you have to travel if you wanted to visit the Jell-O museum? Hint

Miami, Florida
San Francisco, California
Honolulu, Hawaii
Leroy, New York

5. Which one of these fruits is usually not found in a mincemeat pie? Hint

Apple
Banana
Raisin
Currant

6. Douhua is a Chinese pudding-like dessert that is made with which of the following ingredients? Hint

Oolong
Jiangbei
Tofu
Huanan

7. Key lime pie is a specialty of which of the following countries? Hint

Egypt
Portugal
Indonesia
U.S.

8. Which of these countries is the origin of the yummy dessert known as Pavlova attributed to (there is a second option not listed here)? Hint

New Zealand
Canada
Greece
Finland

9. Recipes for the delicious dessert known as tiramisu often contain coffee or espresso.

True
False

10. No dessert quiz would be complete without a question about chocolate. If I wanted to make a chocolate cake, from which continent would my chocolate's raw cocoa most likely come from? Hint

Africa
Asia
South America
North America


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To which one of the following restaurants would you go to if you had a craving for apple empanadas?

Answer: Mexican restaurant

Of these choices you would go to a Mexican restaurant. Although other fruits may be used is this fried or baked pastry, apples are the most common. The uncooked pastry dough is filled with a spiced apple filling that is somewhat similar to that which is used in apple pies in the U.S. The empanadas are then fried (usually) and served warm.
2. There is a Polish tradition that states that if you do not eat one of these sweet treats on the holiday known as "Fat Tuesday" you will have a year of bad luck?

Answer: Paczki

Fat Tuesday is the Tuesday before Ash Wednesday and on this holiday it has been estimate that over 100 million Paczki are eaten. This spongy yeast cake is filled with fruit preserves, sweetened curd cheese or chocolate and then deep fried until golden brown.

While they are associated with the holiday, they are eaten all year around and are one of the most popular dessert treats in Poland.
3. Parkin is a yummy soft cake popular in which of the following countries?

Answer: England

Parkin is a molasses and oatmeal cake that has been eaten in parts of northern England for centuries. The main ingredients in this delicious treat are simply oatmeal, flour, molasses and lard. This is a very moist cake and is usually served without frosting or icing. It is eaten year around but is often associated with Bonfire Night which occurs on November 5th.
4. To which city would you have to travel if you wanted to visit the Jell-O museum?

Answer: Leroy, New York

Opened in 1997, the Jell-O Museum is located in Leroy, New York. It has many displays and memorabilia from the early years of Jell-O. You can see old molds, cookbooks and unopened boxes of Jell-O that are over 100 years old.
5. Which one of these fruits is usually not found in a mincemeat pie?

Answer: Banana

There are many recipes for mincemeat and many ways to serve it, including as a pie. Most recipes call for apples, raisins, currants, and candied lemon or orange peel. Bananas are not usually found in mincemeat. Other ingredients that may be found include venison, beef suet, brandy, vinegar and a variety of spices. This is an old dessert that you will either love or hate.
6. Douhua is a Chinese pudding-like dessert that is made with which of the following ingredients?

Answer: Tofu

Douhua is a pudding-like dessert that is made with tofu. There are many varieties but all contain tofu which has been an important part of Chinese cuisine for many years. Some douhua has the texture of a dessert soup while other recipes result in a very thick custard texture. Ingredients used for sweetening include tapioca, almonds, sugar syrup, and coconut milk.
7. Key lime pie is a specialty of which of the following countries?

Answer: U.S.

Key lime pie is an American dessert that derives its name from the small key limes that are used in the preparation of the pie. These special limes are found in the Florida Keys, a string of islands that sweep off the bottom of the state. This tart pie is made with egg yolks, lime juice, and sweetened condensed milk.

The original recipe called for a meringue topping but it is also often served with a whipped cream topping.
8. Which of these countries is the origin of the yummy dessert known as Pavlova attributed to (there is a second option not listed here)?

Answer: New Zealand

Although there is some disagreement as to whether this dessert was first created in New Zealand or Australia most scholars now attribute the dessert to New Zealand. This meringue style dessert was named in honour of the Russian ballerina Anna Pavlova around 1926. This dessert includes soft fruits, whipped cream and sometimes chocolate or caramel as well as the crispy meringue.
9. Recipes for the delicious dessert known as tiramisu often contain coffee or espresso.

Answer: True

Tiramisu is a type of Italian dessert that involves layers cake, lady-fingers which have been soaked in coffee or espresso, egg yolks, mascarpone cheese, and occasionally a sweet liqueur. These different ingredients are layered into a dessert that will make your mouth water. As with most recipes, there are cultural variations.
10. No dessert quiz would be complete without a question about chocolate. If I wanted to make a chocolate cake, from which continent would my chocolate's raw cocoa most likely come from?

Answer: Africa

The continent of Africa produces almost twice as much cocoa as South America, the next runner up. Chocolate from Africa tends to be darker and is grown in West Africa where it is then exported to Europe and North America, the two largest consumers of this delicious treat.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Susanpwa2: 7/10
Dec 01 2022 : Guest 2: 7/10
Nov 28 2022 : Guest 128: 5/10
Nov 28 2022 : Guest 51: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 86: 9/10
Nov 26 2022 : Murphy7: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 176: 5/10
Nov 26 2022 : Guest 86: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Pub Grub Average
2. Cooking Terms Average
3. Culinary Tribonds Average
4. 86 the Chicken! Average
5. Kitchen History Average
6. Culinary Misnomers Average
7. The Golden Age of Lunch Boxes Difficult
8. Restaurant Lingo Average
9. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
10. Let's Get Sauced! Average
11. Food Galore Average
12. Do You Expect Me To Eat That? Easier

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us