Quiz about Eurovision Song Contest
Quiz about Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest Quiz Challenge - How Much Do You Know? | International Music


This is a quiz devoted to the Eurovision Song Contest between the years of 1980-2001. Eurovision fans will love an attempt at this quiz.

A multiple-choice quiz by jojez. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. Eurovision

Author
jojez
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,145
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
791
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which year did Katrina and the Waves win the contest for the U.K? Hint

1998
1996
1999
1997

2. Which country won the 1998 Eurovision Song Contest? Hint

Israel
Sweden
Ireland
Denmark

3. In which country did the 1993 Eurovision take place? Hint

Ireland
Spain
Iceland
Portugal

4. Celine Dion represented which country in the 1988 Eurovision? Hint

U.K
France
Switzerland
Italy

5. Who co-hosted with Terry Wogan in Birmingham in 1998? Hint

Ulrika Jonsson
Gloria Hunniford
Kelly Brook
Kirsty Young

6. Who sang the song 'One Step Out Of Time' for the U.K in 1992? Hint

Johnny Logan
Michael Ball
Gina G
Sonia

7. Which country won the Eurovision in 1986? Hint

Bosnia
Spain
Belgium
Iceland

8. In 1997 who co-hosted the Eurovision with Carrie Crowley? Hint

Terry Wogan
Ronan Keating
Stephen Gately
Johnny Logan

9. Which country won the 2001 Eurovision Song Contest? Hint

Romania
Estonia
Russia
Slovenia

10. Charlotte Nilsson won the contest in 1999,which country did she represent? Hint

France
Iceland
Sweden
Finland

11. Up to the year 2001 which of these countries have never won the Eurovision? Hint

France
Norway
Israel
Portugal

12. Johnny Logan has won the contest twice for Ireland.What were the two years he won? (Up to 2001) Hint

1993 and 1999
1980 and 1987
1981 and 1999
1982 and 1991

13. How many countries took part in the 1994 Eurovision Song Contest? Hint

22
25
18
15

14. Which country won the 2000 Eurovision Song Contest? Hint

Israel
Norway
Denmark
Estonia

15. The contest was held in Ireland in 1993,but whereabouts? Hint

Cork
Dublin
Sligo
Kilkenny


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which year did Katrina and the Waves win the contest for the U.K?

Answer: 1997

The song was 'Love Shine A Light.'
2. Which country won the 1998 Eurovision Song Contest?

Answer: Israel

The song was 'Diva' by Dana International.
3. In which country did the 1993 Eurovision take place?

Answer: Ireland

Ireland won the contest that year!
4. Celine Dion represented which country in the 1988 Eurovision?

Answer: Switzerland

Celine sang for Switzerland even though she is French-Canadian!
5. Who co-hosted with Terry Wogan in Birmingham in 1998?

Answer: Ulrika Jonsson

The venue was the National Indoor Arena.
6. Who sang the song 'One Step Out Of Time' for the U.K in 1992?

Answer: Michael Ball

He came second place overall.
7. Which country won the Eurovision in 1986?

Answer: Belgium

The young singer was only 13 years old at the time.
8. In 1997 who co-hosted the Eurovision with Carrie Crowley?

Answer: Ronan Keating

Ronan was actually in the boy band 'Boyzone'.
9. Which country won the 2001 Eurovision Song Contest?

Answer: Estonia

This was Estonia's first victory!
10. Charlotte Nilsson won the contest in 1999,which country did she represent?

Answer: Sweden

The song was 'Take Me To Your Heaven.'
11. Up to the year 2001 which of these countries have never won the Eurovision?

Answer: Portugal

Hopefully Portugal will win soon!
12. Johnny Logan has won the contest twice for Ireland.What were the two years he won? (Up to 2001)

Answer: 1980 and 1987

The songs he sang were 'What's another year' and 'Hold me now.'
13. How many countries took part in the 1994 Eurovision Song Contest?

Answer: 25

This years contest was hosted by Ireland.
14. Which country won the 2000 Eurovision Song Contest?

Answer: Denmark

The song was called ' Fly on the wings of love'
15. The contest was held in Ireland in 1993,but whereabouts?

Answer: Cork

The venue was Green Glens Arena.
Source: Author jojez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us