FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 8
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 8

Rock Lyrics - Mystery Word #8 Trivia Quiz


Another in a series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you give me the artist who sang them. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,498
Updated
Jul 21 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
589
- -
Question 1 of 10
1. "Met my old lover in the grocery store, the snow was falling Christmas Eve. I stood behind her in the frozen foods, and I touched her on the sleeve." Hint


Question 2 of 10
2. "They said there'll be snow at Christmas. They said there'll be peace on Earth. But instead it just kept on raining, a veil of tears for the Virgin birth." Hint


Question 3 of 10
3. "Step into Christmas. Let's join together. We can watch the snow fall for ever and ever. Eat, drink and be merry; come along with me. Step into Christmas; the admission's free." Hint


Question 4 of 10
4. "We're having a reggae Christmas, down in Jamaica; we're having a good time, too. Hey, man, we're having a reggae Christmas. A merry Christmas and a reggae new year to you." Hint


Question 5 of 10
5. "Christmas is the time to say 'I love you', share the joys of laughter and good cheer. Christmas is the time to say 'I love you', and a feeling that'll last all through the year." Hint


Question 6 of 10
6. "Did you ever see the faces of the children, they get so excited, waking up on Christmas morning hours before the winter suns ignited." Hint


Question 7 of 10
7. "So, this is Christmas, and what have you done? Another year over, and a new one just begun." Hint


Question 8 of 10
8. "Father Christmas, give us some money. We got no time for your silly toys. We'll beat you up if you don't hand it over. We want your bread, so don't make us annoyed. Give all the toys to the little rich boys." Hint


Question 9 of 10
9. "I want it but it don't matter. She got it and I can't have it. I want a mistress for Christmas. I want a mistress for Christmas." Hint


Question 10 of 10
10. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Met my old lover in the grocery store, the snow was falling Christmas Eve. I stood behind her in the frozen foods, and I touched her on the sleeve."

Answer: Dan Fogelberg

"Same Old Lang Syne", from the album "The Innocent Age", originally released in 1981.
2. "They said there'll be snow at Christmas. They said there'll be peace on Earth. But instead it just kept on raining, a veil of tears for the Virgin birth."

Answer: Emerson, Lake and Palmer

"I Believe in Father Christmas" was originally released as a single, but can be found on ELP's greatest hits album entitled "Works, Volumes 1 & 2".
3. "Step into Christmas. Let's join together. We can watch the snow fall for ever and ever. Eat, drink and be merry; come along with me. Step into Christmas; the admission's free."

Answer: Elton John

"Step Into Christmas" was originally released as a single in 1973, and then re-released as a hit in the early 1980's. It can be found on some of Elton's compilation albums, as well as some Christmas compilation albums.
4. "We're having a reggae Christmas, down in Jamaica; we're having a good time, too. Hey, man, we're having a reggae Christmas. A merry Christmas and a reggae new year to you."

Answer: Bryan Adams

"Reggae Christmas". Adams sang this tune live in the MTV studios in 1983, along with the MTV veejays and production crew. It was released as a single in 1983, and can now be found as an add-on to the "Cuts Like a Knife" CD.
5. "Christmas is the time to say 'I love you', share the joys of laughter and good cheer. Christmas is the time to say 'I love you', and a feeling that'll last all through the year."

Answer: Billy Squier

"Christmas is the Time to Say 'I Love You'", is another one of those tunes originally recorded in the MTV studios along with the MTV cast and crew. Squier released this classic as a single in 1981, and it can be found on several holiday compilation albums.
6. "Did you ever see the faces of the children, they get so excited, waking up on Christmas morning hours before the winter suns ignited."

Answer: The Who

"Christmas", from the Who's classic rock opera, "Tommy", originally released in 1969.
7. "So, this is Christmas, and what have you done? Another year over, and a new one just begun."

Answer: John Lennon

"Happy Xmas (War is Over)", from the album "Shaved Fish", originally released in 1975.
8. "Father Christmas, give us some money. We got no time for your silly toys. We'll beat you up if you don't hand it over. We want your bread, so don't make us annoyed. Give all the toys to the little rich boys."

Answer: The Kinks

"Father Christmas", from the album "Misfits", originally released in 1978. This great tune can also be found on some of the Kinks' greatest hits and compilation albums.
9. "I want it but it don't matter. She got it and I can't have it. I want a mistress for Christmas. I want a mistress for Christmas."

Answer: AC/DC

"Mistress for Christmas", from the album "Razors Edge", originally released in 1990.
10. Now, without going back to peek, tell me: What one word was used in each of the nine previous lyrics?

Answer: Christmas

Happy Holidays, everybody! "God bless us all, everyone."
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us