Quiz about Thunderfingers
Quiz about Thunderfingers

Thunderfingers Trivia Quiz


John Entwistle, bassist of the Who, deserves both this name and this quiz.

A multiple-choice quiz by monkee16_99. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. The Who

Author
monkee16_99
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,332
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
650
Last 3 plays: Guest 31 (4/10), Guest 207 (7/10), Flyingbustub (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the nickname of John's favorite bass guitar? Hint

Dracula
Wolfman
The Mummy
Frankenstein

2. Where was John born? Hint

London
Chiswick
Birmingham
Bath

3. When was John born? Hint

9th October, 1945
9th October, 1946
9th October, 1943
9th October, 1944

4. What type of music did the band play when John first met Pete Townshend? Hint

rock
punk
blues
traditional jazz

5. After John graduated from Acton Grammar (similar to high school), where did John go to work? Hint

Daily Mail
Inland Revenue Service
double decker bus driver
ditch digger

6. Which band did John give a name and was rumored to join with Keith Moon? Hint

The Monkees
The Beatles
Led Zeppelin
The Turtles

7. Which is not a song written by John? Hint

My Wife
Silas Stingy
The Quiet One
My Generation

8. How many times has he been married? Hint

three
one
two
none

9. What year did John Entwistle die? Hint

2001
2002
2000
2003

10. Which song does not feature John on lead vocals? Hint

Twist and Shout
Boris the Spider
Summertime Blues
My Wife


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the nickname of John's favorite bass guitar?

Answer: Frankenstein

John's favorite was a pink Fendercaster made from pieces of other broken guitars, therefore the nickname Frankenstein. It was recently sold at auction.
2. Where was John born?

Answer: Chiswick

John was born in in Chiswick, England to Herbert and Maud Entwistle, who separated shortly after his birth.
3. When was John born?

Answer: 9th October, 1944

John was born seven months and eight days after Roger, the oldest of the Who.
4. What type of music did the band play when John first met Pete Townshend?

Answer: traditional jazz

John had a fascination with the trumpet and joined trad jazz bands so he could play it. Here he met Pete Townshend and they played in a few bands together until John went to the Detours and recommended Pete and the rest was almost history.
5. After John graduated from Acton Grammar (similar to high school), where did John go to work?

Answer: Inland Revenue Service

Inland Revenue Service is England's IRS. John used to sleep in the office after long nights singing with the Detours. His voice was often shot and he became a filing clerk.
6. Which band did John give a name and was rumored to join with Keith Moon?

Answer: Led Zeppelin

John said that the group, formerly the New Yardbirds, would "go down like a lead zeppelin." Ironically, their lead singer Robert Plant auditioned for the role of lead singer for The Who. It has also been said that it was Moon who gave the band their name - different versions of this story abound.
7. Which is not a song written by John?

Answer: My Generation

John became a prolific songwriter and had his own solo career with his group "The Ox."
8. How many times has he been married?

Answer: two

He's been married twice and has one son, Christopher, from the first marriage.
9. What year did John Entwistle die?

Answer: 2002

John died on 27th June, 2002 in Las Vegas on the eve of The Who's new tour.
10. Which song does not feature John on lead vocals?

Answer: Summertime Blues

"Boris" and "My Wife" are two of the most humorous of all Who songs. "Twist and Shout" was recorded in 1982 and is a great cover song. As is "Summertime Blues," recorded at Leeds University and John sang backup.
Source: Author monkee16_99

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 31: 4/10
Jan 26 2023 : Guest 207: 7/10
Jan 11 2023 : Flyingbustub: 7/10
Jan 02 2023 : Guest 23: 8/10
Dec 27 2022 : Guest 107: 7/10
Dec 21 2022 : mlmscooter: 2/10
Dec 11 2022 : Guest 86: 5/10
Dec 10 2022 : Guest 104: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Who Average
2. Ladies and Gentlemen, Dig The Who Difficult
3. The Who Lyrics I Average
4. Who's Greatest Lyrics Average
5. The Who Lyrics Average
6. The Who Lyrics I Average
7. Essential Who Tough
8. Who's Next Average
9. Well known Who songs Average
10. Baba O' Riley Difficult
11. A Who Quiz for Who Fans Average
12. The Who Songs And Albums Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us