FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nascar Tracks
Quiz about Nascar Tracks

Nascar Tracks Multiple Choice Quiz | 10 Questions


You probably heard of the tracks, but do you know how long they are?

A multiple-choice quiz by jbooker8. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR
  8. »
  9. NASCAR Tracks

Author
jbooker8
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
290,250
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
906
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Sears Point, a road course that is 1.990 miles long, was renamed to what in 2002? Hint


Question 2 of 10
2. At 2.660 miles long, this is one of the tracks that is known for having the "big one". What track is this? Hint


Question 3 of 10
3. In 1992, Bobby Allison's son Clifford Allison died in a practice crash at this 2.00 miles long track. Do you know what track it was? Hint


Question 4 of 10
4. What track known as "The Lady In Black" is 1.366 miles long? Hint


Question 5 of 10
5. Opened in 1996, Jeff Burton was the first winner at this track. It is 1.500 miles long. Do you know what track I'm talking about? Hint


Question 6 of 10
6. Located in Mexico City, what road course is 2.518 miles long? Hint


Question 7 of 10
7. Which track in 2009 was 2.710 miles long, Nascar's longest in the season? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these tracks are not 1.500 miles long? Hint


Question 9 of 10
9. Known for its "Great American Race", what track is 2.500 miles long? Hint


Question 10 of 10
10. Due to J.D. McDuffie's death, this track added a chicane to slow the cars down in 1992. This road course is 2.450 miles long. Do you know which one? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sears Point, a road course that is 1.990 miles long, was renamed to what in 2002?

Answer: Infineon Raceway

It's a 12-turn road course that opened in 1968 in Sonoma, California.
2. At 2.660 miles long, this is one of the tracks that is known for having the "big one". What track is this?

Answer: Talledega Superspeedway

Talledega is one of two tracks that Nascar requires cars to run a restrictor plate to limit speed. Daytona International Speedway is the other.
3. In 1992, Bobby Allison's son Clifford Allison died in a practice crash at this 2.00 miles long track. Do you know what track it was?

Answer: Michigan International Speedway

Michigan International Speedway is one of Nascar's fastest tracks. MIS opened in 1968 and is located in Brooklyn, MI.
4. What track known as "The Lady In Black" is 1.366 miles long?

Answer: Darlington Raceway

Darlington Raceway was the track that Bill Elliott won the Winston Million in 1985. The track's nickname is "Too Tough To Tame".
5. Opened in 1996, Jeff Burton was the first winner at this track. It is 1.500 miles long. Do you know what track I'm talking about?

Answer: Texas Motor Speedway

Texas Motor Speedway is the track that Dale Earnhardt Jr scored his first Sprint Cup win in 2000.
6. Located in Mexico City, what road course is 2.518 miles long?

Answer: Autodromo Hermanos Rodriguez

Martin Truex Jr won the first race at Autodromo Hermanos Rodriguez in 2005 in the Nationwide Series. AHR is the only track in Mexico that a Nascar race is run at.
7. Which track in 2009 was 2.710 miles long, Nascar's longest in the season?

Answer: Circuit Gilles Villeneuve

Circuit Gilles Villeneuve is the only track in Canada that is on the Nascar schedule. Kevin Harvick was the first Nascar driver to win a Nationwide Series race in 2007.
8. Which of these tracks are not 1.500 miles long?

Answer: Atanta Motor Speedway

Atlanta Motor Speedway is actually 1.54 miles long. Kevin Harvick won his first Sprint Cup win in 2001, three weeks after the death of Dale Sr (which was in the same car that Earnhardt use to drive).
9. Known for its "Great American Race", what track is 2.500 miles long?

Answer: Daytona International Speedway

Daytona International Raceway is home to the Daytona 500, Nascar's biggest race. Daytona International Speedway is where Nascar great Dale Earnhardt lost his life in 2001.
10. Due to J.D. McDuffie's death, this track added a chicane to slow the cars down in 1992. This road course is 2.450 miles long. Do you know which one?

Answer: Watkins Glen

Watkins Glen is a 11-turn road course located in Watkins Glen, New York. Nascar races at this track one time a year.
Source: Author jbooker8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Drawing in Circles Average
2. NASCAR Tracks Average
3. Coca-Cola 600 Difficult
4. Road Rage Average
5. NASCAR Tracks Average
6. Do You Know Darlington? Average
7. Winston Cup Tracks Average
8. Lowe's Motor Speedway Average
9. Nascar Tracks Very Difficult
10. A Tribute To Daytona Tough
11. Brickyard 400 Average
12. Bristol Motor Speedway Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us