FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sportsman Park
Quiz about Sportsman Park

Sportsman Park Trivia Quiz


A quiz on the ballpark that served, most of the time, as home for both the St. Louis Cardinals and St. Louis Browns from 1902 to 1966. This quiz also includes the time that the ballpark was known as Busch Stadium (1953-1966).

A multiple-choice quiz by AdmiralShark. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
AdmiralShark
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
364
- -
Question 1 of 10
1. What team called Sportsman's Park home first?

Answer: ( Browns or Cardinals, B or C)
Question 2 of 10
2. Who did the Browns play in their first night game at Sportsman's Park, in May 1940? Hint


Question 3 of 10
3. Who did the Cardinals play in their first night game at Sportsman's Park, in June 1940? Hint


Question 4 of 10
4. How many different World Series (how many seasons) took place at Sportsman's Park? Hint


Question 5 of 10
5. How many All-Star games were played at Sportsman's Park? Hint


Question 6 of 10
6. In 1926, Babe Ruth hit a home run in game 4 of the 1926 World Series at Sportsman's Park; it cleared the outfield fence and broke the show window of the car dealership across the street. What type of car dealership was it? Hint


Question 7 of 10
7. The St. Louis Cardinals opened the 1950 season at Sportsman's Park with a night game, against what team? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the Browns' player who became the first AL player to hit three home runs in a single game? Hint


Question 9 of 10
9. Who did the Cardinals play in the last professional game played at Sportsman's Park on May 8, 1966? Hint


Question 10 of 10
10. What was built on the site of Sportsman's Park after it was demolished in 1966? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What team called Sportsman's Park home first?

Answer: Browns

The Browns called Sportman's Park home in 1902 when the AL moved the Milwaukee franchise to St. Louis. The Cardinals did not called Sportsman's Park home until 1920.
2. Who did the Browns play in their first night game at Sportsman's Park, in May 1940?

Answer: Cleveland Indians

Cleveland won the game 3-2 on May 24, 1940. Bob Feller hit his first career home run during the game.
3. Who did the Cardinals play in their first night game at Sportsman's Park, in June 1940?

Answer: Brooklyn Dodgers

The Dodgers won the game 10-1 on June 4, 1940.
4. How many different World Series (how many seasons) took place at Sportsman's Park?

Answer: 10

The Cardinals were involved in all 10 World Series that had part (or, in one case, all) of it's games at Sportsman's Park....

1926 - Cardinals over New York Yankees in 7.
1928 - New York Yankees over Cardinals in 4.
1930 - Philadelphia Athletics over Cardinals in 6.
1931 - Cardinals over Philadelphia Athletics in 7.
1934 - Cardinals over Detroit Tigers in 7.
1942 - Cardinals over New York Yankees in 5.
1943 - New York Yankees over Cardinals in 5.
1944 - Cardinals over Browns in 6.
1946 - Cardinals over Boston Red Sox in 7.
1964 - Cardinals over New York Yankees in 7.
5. How many All-Star games were played at Sportsman's Park?

Answer: 3

The American League won two of the three All-Star games played at Sportsman's Park:

1940 - National 4, American 0.
1948 - American 5, National 2.
1957 - American 6, National 5.
6. In 1926, Babe Ruth hit a home run in game 4 of the 1926 World Series at Sportsman's Park; it cleared the outfield fence and broke the show window of the car dealership across the street. What type of car dealership was it?

Answer: Chevrolet

The car dealership was the Wells Chevrolet Company. Ruth visited the dealership the following day (October 7th) and poised for pictures in the dealership doorway.
7. The St. Louis Cardinals opened the 1950 season at Sportsman's Park with a night game, against what team?

Answer: Pittsburgh Pirates

In the first home opener to be played at night, the Cardinals won the game against the Pirates 4-2 on home runs by Stan Musial and Red Schoendienst.
8. Who was the Browns' player who became the first AL player to hit three home runs in a single game?

Answer: Ken Williams

April 22, 1922: Williams hits his three home runs in one game at Sportsman's Park against the Chicago White Sox. The Browns won the game 10-7.
9. Who did the Cardinals play in the last professional game played at Sportsman's Park on May 8, 1966?

Answer: San Francisco Giants

The Giants won the game 10-5.
10. What was built on the site of Sportsman's Park after it was demolished in 1966?

Answer: Boys' Club

While the grandstands were torn down, the actual ballfield remained. Anheuser-Busch and August A. Busch, Jr donated the site to the Herbert Hoover Boys' Club (St. Louis). The club is now known as Herbert Hoover Boys & Girls Club.
Source: Author AdmiralShark

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us