Quiz about Lyrics Through The Years 2
Quiz about Lyrics Through The Years 2

Lyrics Through The Years 2 Trivia Quiz


Here is another quiz based on lyrics through the years. I will give you the lyrics, you say who sang it. It covers two songs each from the 1960s, 1970s, 1980s, 1990s and 2000s. Enjoy.

A multiple-choice quiz by leanneuk02. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
leanneuk02
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,538
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
803
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 216 (10/10), lunamoth54 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 196's: Who sang these lyrics, "to you I'm a toy, but I could be the boy you adore"? Hint

The Temptations
The Foundations
The Beatles
Creedence Clearwater Revival

2. 1960s: Who sang these lyrics, ""hands, touching hands, reaching out
touching me, touching you"?
Hint

Neil Sedaka
Neil Diamond
David Essex
Roy Orbison

3. 1970s: Who sang, "It's a little bit funny this feeling inside, I'm not one of those who can easily hide"? Hint

Elton John
Donny Osmond
Tom Jones
Michael Jackson

4. 1970s: Who sang this, "well, you're where you should be all the time, and when you're not, you're with some underworld spy or the wife of a close friend"? Hint

Dusty Springfield
Diana Ross
Petula Clark
Carly Simon

5. 1980s: Who sang the following lyrics, ""Why do I find it hard to write the next line?"? Hint

A-Ha
Spandau Ballet
U2
Bros

6. 1980s: Who sang this, "Eisenhower, vaccine, England's got a new queen"? Hint

The Thomson Twins
Michael Jackson
Billy Joel
Meatloaf

7. 1990s: Who sang, "Can you tell me? You say you can but you don't know"? Hint

Backstreet Boys
Hanson
Boyzone
Westlife

8. 1990s: Who sang, "show me how you want me to be, tell me baby cos I need to know now"? Hint

Christina Aguelira
Britney Spears
Shania Twain
Sheryl Crow

9. 2000s: Who sang, "we only said goodbye with words, I died a hundred times"? Hint

Lady GaGa
Pink
Avril Lavigne
Amy Winehouse

10. 2000s: Who sang, "grew up in a small town, and when the rain would fall down,
I'd just stare out my window"?
Hint

Leona Lewis
Miley Cyrus
Kelly Clarkson
Taylor Swift


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 196's: Who sang these lyrics, "to you I'm a toy, but I could be the boy you adore"?

Answer: The Foundations

The song is "Build Me Up Buttercup"; it is a well known song, which is popularly featured in the 1998 film "There's Something About Mary". The actors to the film, which includes Ben Stiller and Cameron Diaz, made a music video to the song, where all the actors can be seen miming the lyrics to the song.
2. 1960s: Who sang these lyrics, ""hands, touching hands, reaching out touching me, touching you"?

Answer: Neil Diamond

The song is "Sweet Caroline". Neil Diamond is one of America's most successful singers. As of 2010, Diamond has been entertaining for at least six decades. "Sweet Caroline" is particularly popular at sport events, and as a karaoke song choice.
3. 1970s: Who sang, "It's a little bit funny this feeling inside, I'm not one of those who can easily hide"?

Answer: Elton John

The song is "Your Song". Elton John is a highly successful British singer-songwriter, his real name is Reginald Dwight. Another popular song by Elton was "Candle in the Wind", which was originally written in memory of Marilyn Monroe, and later rereleased in memory of Diana, Princess of Wales.
4. 1970s: Who sang this, "well, you're where you should be all the time, and when you're not, you're with some underworld spy or the wife of a close friend"?

Answer: Carly Simon

The song is "You're So Vain". It has been rumoured to have been written about Warren Beatty.
5. 1980s: Who sang the following lyrics, ""Why do I find it hard to write the next line?"?

Answer: Spandau Ballet

The song is "True". Spandau Ballet consists of the members Tony Hadley, Martin Kemp, Gary Kemp and John Keeble. Brothers Martin and Gary Kemp featured in the film "The Krays", showing they were not only good at singing. Martin Kemp went on to play Steve Owen in the popular British soap "Eastenders". In 2009 the band reformed, with various tours and and an album entitled "Once More".
6. 1980s: Who sang this, "Eisenhower, vaccine, England's got a new queen"?

Answer: Billy Joel

The song is called "We Didn't Start The Fire". This song is a brilliantly written song, and consists of headlines during Billy Joel's lifetime from March 1949-1989. Some of the things mentioned include Marilyn Monroe, Marlon Brando, Joseph Stalin, "Rock Around the Clock", Elvis Presley, Hula Hoops and Disneyland. Amongst a heap more! Look it up!
7. 1990s: Who sang, "Can you tell me? You say you can but you don't know"?

Answer: Hanson

This band was formed by brothers, Isaac, Zac and Taylor. "Mmm Bop" is their most well known song.
8. 1990s: Who sang, "show me how you want me to be, tell me baby cos I need to know now"?

Answer: Britney Spears

The song is "Baby One More Time", it was the first single to be released by Britney. She has since released over five albums. She has also starred in various tv shows and films, such as "Crossroads" and "The Simpsons".
9. 2000s: Who sang, "we only said goodbye with words, I died a hundred times"?

Answer: Amy Winehouse

The song is "Back to Black". Other songs by Amy Winehouse include "Rehab" and a cover of the Zutons' song "Valerie".
10. 2000s: Who sang, "grew up in a small town, and when the rain would fall down, I'd just stare out my window"?

Answer: Kelly Clarkson

The song is "Breakaway". Kelly Clarkson shot to fame when she won the first season of hit show "American Idol" in 2002. As of 2009, she had released four albums.
Source: Author leanneuk02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 216: 10/10
Jan 17 2023 : lunamoth54: 8/10
Jan 12 2023 : drouse: 6/10
Jan 12 2023 : griller: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 204: 6/10
Dec 28 2022 : Guest 91: 4/10
Dec 21 2022 : Granina21: 8/10
Dec 11 2022 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us