FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Capitals of the World
Quiz about Capitals of the World

How much do you know about Capitals of the World? | Quiz


Information about capital cities: their geography, environment, culture, and so on.

A multiple-choice quiz by Ellivtnom. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
Ellivtnom
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,744
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3386
- -
Question 1 of 10
1. Bishkek, the capital of Kyrgyzstan, is located 40 kilometres away from a vast mountain range. What is this mountain range called? Hint


Question 2 of 10
2. Yerevan is the capital city of Armenia. Armenia is a small country, but Yerevan is a big sightseeing place and people love going there. What river flows through the city? Hint


Question 3 of 10
3. Vientiane, Laos' capital, has a structure of the country's national symbol. What is the national symbol called? Hint


Question 4 of 10
4. Windhoek, the capital of Namibia, is the country's most populated city. Its climate doesn't vary often. What is Windhoek's climate normally like in January and February? Hint


Question 5 of 10
5. Skopje is the capital of Macedonia. The Vardar River flows through Skopje. Into which sea does this river flow? Hint


Question 6 of 10
6. Lusaka is Zambia's capital, located in Africa. Which university is one of the must-see sights in Lusaka? Hint


Question 7 of 10
7. Even though Yamoussoukro is the capital of the Ivory Coast, it's not the largest or most populous city. What is? Hint


Question 8 of 10
8. Port Vila is the capital of the island of Vanuatu. On which ocean is it located? Hint


Question 9 of 10
9. Estonia's capital city is Tallinn. What is the official language of Estonia? Hint


Question 10 of 10
10. Tirana, the capital of Albania, has been suffering from a lot of environmental issues for many years. These problems include overpopulation and waste management. However, what is the primary environmental issue Tirana has been faced with for the last few decades? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 78: 0/10
Apr 20 2024 : Guest 184: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bishkek, the capital of Kyrgyzstan, is located 40 kilometres away from a vast mountain range. What is this mountain range called?

Answer: Ala-Too Mountain Range

The Ala-Too mountain range supplies a spectacular backdrop to the city. It has a magnificent view, with a 30-45 minute drive. Its highest point is Yeltsin Peak.
2. Yerevan is the capital city of Armenia. Armenia is a small country, but Yerevan is a big sightseeing place and people love going there. What river flows through the city?

Answer: Hrazdan River

The Hrazdan River starts at the top of Armenia at Lake Sevan and flows south through Kotayk Marz and, of course, Yerevan. It then joins the Aras River along the border of Turkey.
3. Vientiane, Laos' capital, has a structure of the country's national symbol. What is the national symbol called?

Answer: Pha That Luang

The Pha That Luang is a palace that has a variety of colours. People worship and pray there.
4. Windhoek, the capital of Namibia, is the country's most populated city. Its climate doesn't vary often. What is Windhoek's climate normally like in January and February?

Answer: Semi-arid

Windhoek is located in the Khomas Region. Its average high in January and February is 31 degrees Celsius, and the average low at night is 18 degrees Celsius. Its winters stay around 21-25 degrees Celsius.
5. Skopje is the capital of Macedonia. The Vardar River flows through Skopje. Into which sea does this river flow?

Answer: Aegean Sea

The Vardar River exits into the Aegean Sea, in Greece. The river is 388 kilometres long (241 miles). It passes through a variety of towns and cities in Macedonia and in Greece, such as Gostivar, Gevgelija, and so on.
6. Lusaka is Zambia's capital, located in Africa. Which university is one of the must-see sights in Lusaka?

Answer: University of Zambia

The University of Zambia is the biggest university in the country. It has had a large student body population for several years.
7. Even though Yamoussoukro is the capital of the Ivory Coast, it's not the largest or most populous city. What is?

Answer: Abidjan

Abidjan is the largest and by far most populous city in the Ivory Coast. The Ivory Coast is also known as Cote d' Ivoire. Abidjan was the capital of the Ivory Coast from 1933-1983.
8. Port Vila is the capital of the island of Vanuatu. On which ocean is it located?

Answer: Pacific Ocean

Vanuatu is a beautiful country, with clear water, active volcanoes, and lively marketplaces. The capital of this lush country is Port Vila, which is the nation's biggest city as well.
9. Estonia's capital city is Tallinn. What is the official language of Estonia?

Answer: Estonian

More than one million people in Estonia speak Estonian. It sometimes appears to be a very hard language to non-natives. The rest of the Estonian population speaks either Finnish or Baltic.
10. Tirana, the capital of Albania, has been suffering from a lot of environmental issues for many years. These problems include overpopulation and waste management. However, what is the primary environmental issue Tirana has been faced with for the last few decades?

Answer: Air pollution

Air pollution has had a very negative effect on Tirana's environment. The impact of many cars in a concentrated area has increased the air pollution problem in Tirana.
Source: Author Ellivtnom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us