Quiz about An Ode to Capn Crunchs Crunch Berries
Quiz about An Ode to Capn Crunchs Crunch Berries

An Ode to Cap'n Crunch's Crunch Berries Quiz


Do you like Cap'n Crunch's Crunch Berries cereal? I do. If you do too, then this is the quiz is guaranteed to make you run for a bowl when you are done.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
dcpddc478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,140
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
576
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), Guest 107 (5/10), ClarkyB (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which company makes Cap'n Crunch's Crunch Berries breakfast cereal? Hint

Kelloggs
Post
Quaker Oats
General Mills

2. In America, Cap'n Crunch's Crunch Berries was the most popular children's breakfast cereal from 1965 until 1971 when another new cereal came out and claimed first place in children's tummies. Do you know which cereal knocked Cap'n Crunch out of first place? Hint

Fruity Pebbles
Honey Bunches of Oats
Count Chocula
Sugar Smacks

3. There have been many flavors of Cap'n Crunch. Which of the following is not a real one? Hint

Deep Sea Crunch
Vanilly Crunch
Christmas Crunch
Easter Egg Crunch

4. While we are thinking about flavors of Cap'n Crunch, has there ever been a chocolate flavored version?

Yes
No

5. In May of 2007 Cap'n Crunch's full name was finally revealed around the world to be which of the following? Hint

Captain Ahab Crunch
Captain Ferdinand De Soto Crunch
Captain Kangaroo Crunch
Captain Horatio Magellan Crunch

6. In a 2009 California lawsuit, a woman sued the maker of Cap'n Crunch saying they had misled her for years into thinking she had been eating real fruit when she ate Crunch Berries and that her health was irreparably damaged.

True
False

7. At one time small toys were included in boxes of Cap'n Crunch. One of these led to a 5 year probation sentence for someone who used it incorrectly. What was this toy? Hint

Ring
Miniature Yo-Yo
Whistle
Invisible Ink Pen

8. In spite of its wonderful taste Cap'n Crunch's Crunch Berries is one of the most nutritious breakfast cereals you can eat.

True
False

9. In early commercials what was the name of Cap'n Crunch's dog? Hint

Berrie
Hot Dog
Milky
Sea Dog

10. I know you have seen it a hundred times, but what color is Cap'n Crunch's hat? Hint

black
red
white
blue


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which company makes Cap'n Crunch's Crunch Berries breakfast cereal?

Answer: Quaker Oats

The Quaker Oats company came out with the first box of Cap'n Crunch in 1963 with very successful results.
2. In America, Cap'n Crunch's Crunch Berries was the most popular children's breakfast cereal from 1965 until 1971 when another new cereal came out and claimed first place in children's tummies. Do you know which cereal knocked Cap'n Crunch out of first place?

Answer: Fruity Pebbles

The correct answer is Fruity Pebbles. This was a fruity crisped rice cereal produced by Post cereals. It was named after a character off of the television cartoon "The Flintstones".
3. There have been many flavors of Cap'n Crunch. Which of the following is not a real one?

Answer: Easter Egg Crunch

There has never been an Easter Egg Crunch. Deep Sea Crunch had Crunch Berries shaped like sea animals. Vanilly Crunch was a short lived flavor in the 1970s. Christmas Crunch was first introduced during the 1988 holiday season. It had red and green Crunch Berries and on the box the Cap'n sported a Santa Clause hat.
4. While we are thinking about flavors of Cap'n Crunch, has there ever been a chocolate flavored version?

Answer: Yes

In 1980's Quaker Oats came out with the chocolate version and called it Choco Crunch. It had regular Cap'n Crunch squares, but instead of crunch berries it had round chocolate flavored pieces. It was reintroduced in 2005, both times it had only limited success.
5. In May of 2007 Cap'n Crunch's full name was finally revealed around the world to be which of the following?

Answer: Captain Horatio Magellan Crunch

In an ad campaign in 2007 to boost dropping sales, the Captain's real name was revealed to be Captain Horatio Magellan Crunch. This was a vital piece of information for any Cap'n Crunch aficionado to know!
6. In a 2009 California lawsuit, a woman sued the maker of Cap'n Crunch saying they had misled her for years into thinking she had been eating real fruit when she ate Crunch Berries and that her health was irreparably damaged.

Answer: True

Simply put...she lost!
7. At one time small toys were included in boxes of Cap'n Crunch. One of these led to a 5 year probation sentence for someone who used it incorrectly. What was this toy?

Answer: Whistle

In 1971 an American named John Draper was sentenced to 5 years probation after it was found that he used a whistle he had gotten from a box of Cap'n Crunch could enable him to make free long-distance calls if he blew the whistle into his telephone. The whistle had been modified to make a noise at exactly 2600 Hertz, which was the same frequency used by AT&T to open long distance lines.

When the whistle broke he invented a couple of new devices that could produce the same noise frequency. He has been give the dubious nickname of Crunchman!
8. In spite of its wonderful taste Cap'n Crunch's Crunch Berries is one of the most nutritious breakfast cereals you can eat.

Answer: False

Sadly, this is not true. The Rudd Center for Food Policy and Obesity which is located at Yale University deemed Cap'n Crunch's Crunch Berries the lowest nutritional score of any of the cereals that are marketed to children. High sugar content and low nutritive value combined to make a very poor showing indeed.
9. In early commercials what was the name of Cap'n Crunch's dog?

Answer: Sea Dog

The Cap'ns dog is named Sea Dog and he sailed with the Cap'n aboard "The Good Ship Guppy".
10. I know you have seen it a hundred times, but what color is Cap'n Crunch's hat?

Answer: blue

The box is red and Cap'n Crunch's uniform is blue including his hat. It does have a yellow "C" on it.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : Guest 71: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 107: 5/10
Nov 08 2022 : ClarkyB: 10/10
Oct 16 2022 : Guest 67: 6/10
Oct 11 2022 : jeremygilbert: 5/10
Oct 10 2022 : cinnam0n: 10/10
Oct 05 2022 : Guest 3: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Pub Grub Average
2. Cooking Terms Average
3. Culinary Tribonds Average
4. 86 the Chicken! Average
5. Kitchen History Average
6. Culinary Misnomers Average
7. The Golden Age of Lunch Boxes Difficult
8. Restaurant Lingo Average
9. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
10. Let's Get Sauced! Average
11. Food Galore Average
12. Do You Expect Me To Eat That? Easier

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us