Quiz about Crazy KISS Facts
Quiz about Crazy KISS Facts

Crazy KISS Facts Trivia Quiz


This is a quiz for them KISS freaks!

A multiple-choice quiz by Sleepyfreak02. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,911
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1734
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (5/10), Guest 172 (8/10), Guest 83 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What kind of music did Paul Stanley grow up on as a child? Hint

Italian Opera
Mexican
Jazz
Classical

2. What state did the KISS Army begin in? Hint

Massachusetts
Indiana
Connecticut
Missouri

3. When recording, which band member alway lays on their back if they have to record a lead vocal? Hint

Paul Stanley
Peter Criss
Gene Simmons
Ace Frehley

4. What year did Eric Carr record his vocal for "Beth"? Hint

1987
1989
1988
1990

5. Whose sister made the outfits for the band? Hint

Peter Criss
Gene Simmons
Paul Stanley
Ace Frehley

6. Vinnie Vincent was the Egyptian Warrior. Which band member created this persona for him? Hint

He, himself created it.
Gene Simmons
Paul Stanley
Eric Carr

7. Eric Carr played what instrument on "Little Ceasar", and "I Still Love You"? Hint

Lead Guitar
Bass
Drums
Rhythm Guitar

8. What is Gene Simmons favorite song from KISS? Hint

"Going Blind"
Any song that makes the most money.
"Thrills in the Night"
"Detroit Rock City"

9. Eric Carr was left handed in everything he did except for what? Hint

Write
Play the drums
Play guitar
Play bass

10. Which band did Paul Stanley appear in a video with, in 1987 Hint

Motley Crue
Metallica
Guns N Roses
Poison


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of music did Paul Stanley grow up on as a child?

Answer: Italian Opera

As a child, Paul grew up on Italian Opera. His parents use to listen to this type of music all of the time.
2. What state did the KISS Army begin in?

Answer: Indiana

The KISS Army was formed when the the fans in Indiana marched to a local radio station and protested for not playing the music of KISS.
3. When recording, which band member alway lays on their back if they have to record a lead vocal?

Answer: Ace Frehley

Ace said that himself, "Every time I ever record a lead vocal,
I've had to do it on my back. If I stand up and try to sing,
I can't hit the notes sometimes."
4. What year did Eric Carr record his vocal for "Beth"?

Answer: 1988

Eric Carr recorded his vocal for "Beth" in 1988 for "Smashes, Thrashes and Hits". Eric sat in the same stool as Peter sat on during the original recording in 1976, which is on "Destroyer".
5. Whose sister made the outfits for the band?

Answer: Ace Frehley

There are a few things to sum up here:
Many would think that what KISS wears are costumes. But Gene confirmed in a recent interview that the stuff KISS wears on stage are "outfits" not costumes. A costume is something you wear like once for Halloween. But KISS wears these outfits all of the time.
Ace Frehley's sister helped make the costume. They key word is "sister". Peter Criss' mother also helped make them.
6. Vinnie Vincent was the Egyptian Warrior. Which band member created this persona for him?

Answer: Paul Stanley

After "Creatures of the Night" was released in 1982, Ace Frehley left. Vinnie Vincent replaced Ace and Paul created Vinnie's own persona for him. The make-up did not last that long because it was only for a tour. KISS then took off the make-up for "Lick It Up".
7. Eric Carr played what instrument on "Little Ceasar", and "I Still Love You"?

Answer: Bass

Eric does not only play the drums. He can also play the bass and plays it on these songs.
"Little Ceasar" is on "Hot In The Shade". It was released on October 17, 1989.
"I Still Love You" is on "Creatures Of The Night". It was released on October 13, 1982.
8. What is Gene Simmons favorite song from KISS?

Answer: Any song that makes the most money.

Gene said this in a Metal Sudge Interview in 2006.
9. Eric Carr was left handed in everything he did except for what?

Answer: Play the drums

Eric did everything with his left hand! Except he used his right hand to play the drums.
10. Which band did Paul Stanley appear in a video with, in 1987

Answer: Poison

"I Won't Forget You" video - he did quite a few appearances with them during that year.
Source: Author Sleepyfreak02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 208: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 83: 9/10
Jan 08 2023 : Guest 71: 4/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 26 2022 : Guest 73: 2/10
Dec 26 2022 : Guest 151: 4/10
Dec 12 2022 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISS Trivia Tough
2. The Other Guys in Kiss Average
3. KISS in New York City Difficult
4. Hottest Band In The World Average
5. KISS Trivia Average
6. Kiss In Other Words Average
7. KISS: Destroyer Tough
8. Guess that KISS Song! Average
9. Kiss Lyrics For Diehards Average
10. KISS: The Destroyer Tour Difficult
11. Random KISS Quiz Difficult
12. Eric Carr Trivia Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us