Quiz about Dave Matthews Band Live Performances
Quiz about Dave Matthews Band Live Performances

Dave Matthews Band Live Performances Quiz


All DMB fans know that the heart and soul of this band is in their live performances. Here are some questions of specific performances they have done.

A multiple-choice quiz by Alinicus. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
Alinicus
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
116,899
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
767
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. According to DMB legend, the first live show was performed where? Hint

Dave's living room
Trax
On the roof of an apartment building known as the "Warehouse"
Millers

2. What university did the band play many gigs at in order to get themselves established? Hint

University of Virginia
Richmond
Virginia Tech
UCLA

3. What was the name of the club that the band played their weekly Tuesday night gigs early on in their career? Hint

Trax
Millers
Flood Zone
TGIFridays

4. Late in 1997 DMB opened 3 U.S. shows for what ultra-huge band? Hint

The Grateful Dead
The Rolling Stones
The Eagles
Led Zeppelin

5. What former band member played his final show with the band on March 23, 1993? Hint

Perter Greisar
Butch Taylor
Tim Reynolds
Boyd Tinsley

6. In 1996 Dave Matthews and Tim Reynolds teamed up to record "Live at Luther College". This was released as a 2 CD live set. Where is Luther College? Hint

Richmond, Virginia
Washington, D.C.
Westerly, Rhode Island
Decorah, Iowa

7. Dave Matthews band played at Woodstock '99 at Griffis Air Force Base in Rome, NY. Which of these songs was NOT on the setlist from that performance? Hint

Don't Drink the Water
#41
Drive In, Drive Out
Tripping Billies

8. In which state was "Listener Supported" recorded? Hint

New Jersey
New Hampshire
Washington
Illinois

9. Which of these special guests has NOT performed live with Dave Matthews Band? Hint

Al Green
James Brown
B.B. King
Lenny Kravitz

10. In 2001, celebrating the release of 'Everday', DMB played to a sold out show in their hometown of Charlottesville, VA. What song opened that famous show? Hint

Seek Up
I Did It
Two Step
Too Much


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to DMB legend, the first live show was performed where?

Answer: On the roof of an apartment building known as the "Warehouse"

This "Warehouse" is located in Charlottesville, Virginia.
2. What university did the band play many gigs at in order to get themselves established?

Answer: University of Virginia

They played frat parties, mostly, to get their name out.
3. What was the name of the club that the band played their weekly Tuesday night gigs early on in their career?

Answer: Trax

Trax was a club in Charlottesville that the band played pretty much every Tuesday night during the early 90's. Trax was recently torn down to make room for the expansion of a nearby hospital.
4. Late in 1997 DMB opened 3 U.S. shows for what ultra-huge band?

Answer: The Rolling Stones

They played shows in Texas, Florida and Missouri.
5. What former band member played his final show with the band on March 23, 1993?

Answer: Perter Greisar

This show also came to be known as the "Big League Chew Show" and is one of the most widely traded shows among DMB show traders.
6. In 1996 Dave Matthews and Tim Reynolds teamed up to record "Live at Luther College". This was released as a 2 CD live set. Where is Luther College?

Answer: Decorah, Iowa

Westerly, RI is actually my home town.
7. Dave Matthews band played at Woodstock '99 at Griffis Air Force Base in Rome, NY. Which of these songs was NOT on the setlist from that performance?

Answer: Drive In, Drive Out

A very high-energy set on Friday afternoon, the band drew one of the largest crowds of the weekend.
8. In which state was "Listener Supported" recorded?

Answer: New Jersey

They recorded "Listener Supported" at the Continental Airlines Arena in East Rutherford, NJ.
9. Which of these special guests has NOT performed live with Dave Matthews Band?

Answer: B.B. King

Lenny Kravitz performed with the band on May 5, 2001 at the New Orleans Jazz and Heritage Festival. James Brown performed with them on December 21, 2002 in Madison Square Garden and Al Green sang with them on June 30, 2000 in Chicago at Soldier Field.
10. In 2001, celebrating the release of 'Everday', DMB played to a sold out show in their hometown of Charlottesville, VA. What song opened that famous show?

Answer: Two Step

Dave was admitedly nervous to do that show. During his intro to "Two Step" he changed some of the lyrics singing, among other things, "..coming home is such a pleasure..." referring to the fact that they were, in fact, home. I happened to be a that show and it was a great moment for a fan.
Source: Author Alinicus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 04 2023 : Guest 184: 7/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us