FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dave Matthews Bands Central Park Concert
Quiz about Dave Matthews Bands Central Park Concert

Dave Matthews Band's Central Park Concert Quiz


This quiz is about my favorite album by my favorite band. I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by dmb_listener. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
dmb_listener
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,291
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
540
Last 3 plays: federererer (5/10), snhha (10/10), Kabdanis (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. On what date was this concert performed? Hint


Question 2 of 10
2. On what date was the album released in the USA? Hint


Question 3 of 10
3. Who produced this album? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the guest who played with them "for a couple tunes"? Hint


Question 5 of 10
5. The audience in Central Park was the third largest that they have played for from the years 1990 to 2006.


Question 6 of 10
6. After which song did Dave Matthews say "Thank you very much, so much, so very much"? Hint


Question 7 of 10
7. What does Dave Matthews say after "Stay (Wasting Time)"? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the songs following does NOT have Dave freestyle (scat, rap, or whatever you want to call it) in it? Hint


Question 9 of 10
9. The intro of "Dancing Nancies" is a tease of "Grace Is Gone".


Question 10 of 10
10. What was the album's peak on the Billboard Top 200 Chart? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : federererer: 5/10
Apr 23 2024 : snhha: 10/10
Apr 23 2024 : Kabdanis: 1/10
Apr 23 2024 : Dagny1: 9/10
Apr 23 2024 : TurkishLizzy: 7/10
Apr 23 2024 : spanishliz: 5/10
Apr 23 2024 : horadada: 1/10
Apr 23 2024 : masfon: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what date was this concert performed?

Answer: September 24, 2003

This was a historic concert in Central Park sponsored by AOL to benefit the public schools in New York City. It helped raise $2,000,000. In Dave Matthews Band's career it's a milestone. It is one of the biggest shows that has ever been in Central Park.
2. On what date was the album released in the USA?

Answer: November 18, 2003

The album went one times platinum. The DVD was nominated to be music DVD of the year.
3. Who produced this album?

Answer: John Alagia

John Alagia has also produced music for Ben Folds Five, the Blue Man Group, David Grey, Josh Kelley, John Mayor, Jason Mraz, Evermore, Lifehouse, and Vertical Horizon.
4. What was the name of the guest who played with them "for a couple tunes"?

Answer: Warren Haynes

Warren Haynes is a member of the Allman Brothers Band and Gov't Mule. In 2004 "Rolling Stone" magazine ranked him Number 23 in the list of the 100 Greatest Guitarists of All Time.
5. The audience in Central Park was the third largest that they have played for from the years 1990 to 2006.

Answer: False

There were about 100,000 people, which is the second largest audience to the Live Eight concert in Philadelphia, where there were 800,000 to 1,000,000 people.
6. After which song did Dave Matthews say "Thank you very much, so much, so very much"?

Answer: Two Step

The studio album that "Two Step" is on, "Crash", has the band's biggest single on it, "Crash Into Me", and won a Grammy Award for Best Rock Vocal Performance by a Group or Duo for "So Much To Say".
7. What does Dave Matthews say after "Stay (Wasting Time)"?

Answer: Thank yall' very much, take it easy, bye bye. Thank you, bye bye.

"Stay" as a single from "Before These Crowded Streets" peaked on the charts in 1998 as number eight on the Modern Rock Tracks chart, number 20 on the Adult Top 40 chart, number 33 on the Top 40 Mainstream chart, and number 35 on the Mainstream Rock Tracks chart.
8. Which of the songs following does NOT have Dave freestyle (scat, rap, or whatever you want to call it) in it?

Answer: Grey Street

The studio recording of "Grey Street" peaked on the Adult Top 40 chart as number 18 and on the Modern Rock Tracks chart as number 33.
9. The intro of "Dancing Nancies" is a tease of "Grace Is Gone".

Answer: False

The intro is a tease of "Bartender". "Bartender" is from the studio album "Busted Stuff", which peaked on The Billboard Top 200, Top Canadian Albums, and Top Internet Albums as number one.
10. What was the album's peak on the Billboard Top 200 Chart?

Answer: number 14

This album is the only one by Dave Matthews Band, other than the mail-order-only cds, to have an entire concert on it.
Source: Author dmb_listener

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us