FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 19
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 19

Rock Lyrics - Mystery Word #19 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. I give you the lyrics; you pick the artist who sang them. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,966
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
708
- -
Question 1 of 10
1. "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind. People think I'm insane because I am frowning all the time." Hint


Question 2 of 10
2. "If I could dig down deep in my heart, feelings would flood on the page. Would it satisfy ya? Would it slide on by ya? Would ya think the boy's insane? He's insane." Hint


Question 3 of 10
3. "It's nothing dangerous; I feel no pain; I've got to cha-cha-change. You know you've got it when you're goin' insane. It makes a grown man cry, cry." Hint


Question 4 of 10
4. "It's such a wavy midnight and you slip into insane. Electric angel rock and roller, I hear what you're playing. It's an orangy sky; always it's some other guy. It's just a broken lullaby." Hint


Question 5 of 10
5. "And you told me not to drive, but I made it home alive. So, you said, that only proves that I'm insane." Hint


Question 6 of 10
6. "Tell me now, it's untrue; what did her daddy do? He jacked a little bitty baby; the man has got to be insane. They say the spell that he was under, the lightning and the thunder, knew that someone had to stop the rain." Hint


Question 7 of 10
7. "So I go insane, like I always do. And I call your name. She's a lot like you." Hint


Question 8 of 10
8. "See my lonely life unfold; I see it every day. See my lonely mind explode, when I've gone insane." Hint


Question 9 of 10
9. "Oh, who's to blame? That girl's just insane. Well, nothing I do don't seem to work; it only seems to make matters worse. Oh, please." Hint


Question 10 of 10
10. Alright, time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind. People think I'm insane because I am frowning all the time."

Answer: Black Sabbath

"Paranoid", from the album of the same name, originally released in 1971. This album also includes the Sabbath classics, "Iron Man", "War Pigs", and "Rat Salad".
2. "If I could dig down deep in my heart, feelings would flood on the page. Would it satisfy ya? Would it slide on by ya? Would ya think the boy's insane? He's insane."

Answer: The Rolling Stones

"It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)", from the album "It's Only Rock 'N' Roll", originally released in 1974. This Stones' classic album also includes the tunes, "Dance Little Sister", "Time Waits for No One", "Luxury", and "Fingerprint File".
3. "It's nothing dangerous; I feel no pain; I've got to cha-cha-change. You know you've got it when you're goin' insane. It makes a grown man cry, cry."

Answer: Ted Nugent

"Cat Scratch Fever", from the album of the same name, originally released in 1977. This album also includes the tunes, "Live It Up", "Death by Misadventure", and "Wang Dang Sweet Poontang".
4. "It's such a wavy midnight and you slip into insane. Electric angel rock and roller, I hear what you're playing. It's an orangy sky; always it's some other guy. It's just a broken lullaby."

Answer: The Cars

"Bye Bye Love", from the Cars' self-titled debut album, originally released in 1978. This album also includes the classics, "Just What I Needed", "Moving in Stereo", "All Mixed Up", and "You're All I've Got Tonight".
5. "And you told me not to drive, but I made it home alive. So, you said, that only proves that I'm insane."

Answer: Billy Joel

"You May Be Right", from the album "Glass Houses", originally released in 1980. This album also includes the tunes, "Sometimes a Fantasy", "Close to the Borderline", and "It's Still Rock and Roll To Me".
6. "Tell me now, it's untrue; what did her daddy do? He jacked a little bitty baby; the man has got to be insane. They say the spell that he was under, the lightning and the thunder, knew that someone had to stop the rain."

Answer: Aerosmith

"Janie's Got a Gun", from the album "Pump", originally released in 1989. This album also inclues the tunes, "Love in an Elevator", "The Other Side", and "What It Takes".
7. "So I go insane, like I always do. And I call your name. She's a lot like you."

Answer: Lindsey Buckingham

"Go Insane", from the album of the same name, originally released in 1984. This album also includes the tunes, "Slow Dancing", Play in the Rain", and Loving Cup".
8. "See my lonely life unfold; I see it every day. See my lonely mind explode, when I've gone insane."

Answer: Alice Cooper

"Ballad of Dwight Fry", from the album "Love It To Death", originally released in 1971. This album also includes the classics, "I'm Eighteen", "Is It My Body", and "Long Way to Go". One of the 20 greatest songs and albums ever made.
9. "Oh, who's to blame? That girl's just insane. Well, nothing I do don't seem to work; it only seems to make matters worse. Oh, please."

Answer: The Rolling Stones

"19th Nervous Breakdown". This song was released as a single in 1966, but can be found on some of the Stones' compilation albums like "Hot Rocks (1964-1971)" and "Big Hits (High Tide and Green Grass)".
10. Alright, time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Insane

"Crazy, insane?"
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us