FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 45
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 45

Rock Lyrics - Mystery Word #45 Quiz


This is number 45 in the series of lyrics quizzes with a twist. I'll give you the lyrics; you guess what band or artist sang them. Watch for the mystery word. Good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,644
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1383
- -
Question 1 of 10
1. Who sang these lyrics: "Oh, baby, don't it feel like heaven right now? Don't it feel like something from a dream? Yeah, I've never known nothing quite like this."? Hint


Question 2 of 10
2. Who sang these lyrics: "Quite some time, I've been sittin' it out. Didn't take no chances; I was a prisoner of doubt. I knocked down the Wailin' Wall; ain't no sin. Got the feel of fortune; deal me in."? Hint


Question 3 of 10
3. "Who sang these lyrics: "I think of all the education that I've missed. But then my homework was never quite like this."? Hint


Question 4 of 10
4. Who sang these lyrics: "And these children that you spit on as they try to change their worlds, are immune to your consultations; they're quite aware what they're going through."? Hint


Question 5 of 10
5. Who sang these lyrics: "You show us everything you've got, and baby, baby, that's quite a lot. And you drive us wild, we'll drive you crazy. You keep on shouting. You keep on shouting."? Hint


Question 6 of 10
6. Who sang these lyrics: "You had me several years ago, when I was still quite naive. Well, you said that we made such a pretty pair, and that you would never leave. But you gave away the things you loved, and one of them was me."? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang these lyrics: "You say your summer's gone, now the winter is crawlin' in. They say that even in your day, somehow you never could quite fit in. Though it's cold outside, I know the summer's gonna come again."? Hint


Question 8 of 10
8. Who sang these lyrics: "I sat on the roof and kicked off the moss. Well, a few of the verses, well they've got me quite cross. But the sun's been quite kind, while I wrote this song. It's for people like you that keep it turned on."? Hint


Question 9 of 10
9. Who sang these lyrics: "What's he got, that I ain't got? He's got you; that's what he's got, that's what he's got. Hey! What's he got, that I ain't got? He's got you; that's what he's got, that's quite a lot. Hey!"? Hint


Question 10 of 10
10. Okay, time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang these lyrics: "Oh, baby, don't it feel like heaven right now? Don't it feel like something from a dream? Yeah, I've never known nothing quite like this."?

Answer: Tom Petty and the Heartbreakers

"The Waiting", from the album "Hard Promises", originally released in 1987. This album also includes the tunes, "A Woman In Love (It's Not Me)", "Something Big", and "You Can Still Change Your Mind". The original lineup for Tom Petty and the Heartbreakers included Tom Petty, of course, on guitar and vocals, Mike Campbell (guitar), Ron Blair (bass), Stan Lynch (drums), and Benmont Tench (keyboards).
2. Who sang these lyrics: "Quite some time, I've been sittin' it out. Didn't take no chances; I was a prisoner of doubt. I knocked down the Wailin' Wall; ain't no sin. Got the feel of fortune; deal me in."?

Answer: Heart

"Straight On", from the album "Dog and Butterfly", originally released in 1978. This album also includes the tunes, "Mistral Wind", "High Time", and "Cook With Fire". The daughters of a captain in the U.S. Marine Corps, sisters Ann and Nancy Wilson, of Heart were raised in Southern California and Taiwan, before settling in Seattle, Washington, where they launched their music careers.
3. "Who sang these lyrics: "I think of all the education that I've missed. But then my homework was never quite like this."?

Answer: Van Halen

"Hot For Teacher", from the album "1984", originally released in, why, of course, 1984. This album also includes the tunes, "Panama", "I'll Wait", and "Girl Gone Bad". Brothers Alex and Eddie Van Halen, were born in the Netherlands and moved to California when they were teenagers. Alex is two years Eddie's senior.
4. Who sang these lyrics: "And these children that you spit on as they try to change their worlds, are immune to your consultations; they're quite aware what they're going through."?

Answer: David Bowie

"Changes", from the album "Hunky Dory", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Quicksand", "Song for Bob Dylan", and "Life on Mars?". The album "Hunky Dory" is Bowie's tribute to New York City, Bob Dylan, Andy Warhol, and the Velvet Underground.
5. Who sang these lyrics: "You show us everything you've got, and baby, baby, that's quite a lot. And you drive us wild, we'll drive you crazy. You keep on shouting. You keep on shouting."?

Answer: Kiss

"Rock and Roll All Nite", from the album "Dressed To Kill", originally released in 1975. This album also includes the tunes, "She", "Rock Bottom", and "C'Mon and Love Me". I absolutely love this album cover. It shows the band in full makeup and wearing three-piece suits, standing on a street corner in New York City.
6. Who sang these lyrics: "You had me several years ago, when I was still quite naive. Well, you said that we made such a pretty pair, and that you would never leave. But you gave away the things you loved, and one of them was me."?

Answer: Carly Simon

"You're So Vain", from the album "No Secrets", originally released in 1972. This album also includes the tunes, "Night Owl", "When You Close Your Eyes", and "His Friends Are More Than Fond of Robin". Simon has never divulged specifically who "You're So Vain" was written about, but most experts seem to think it was either Warren Beatty or Mick Jagger. Since Jagger was still on close enough terms with Simon to sing background on the tune, I would lean more towards Warren Beatty.
7. Who sang these lyrics: "You say your summer's gone, now the winter is crawlin' in. They say that even in your day, somehow you never could quite fit in. Though it's cold outside, I know the summer's gonna come again."?

Answer: The Kinks

"Misfits", from the album of the same name, originally released in 1978. This album also includes the tunes, "Hay Fever", "Black Messiah", and "A Rock 'N' Roll Fantasy". As a young British band touring the United States in 1966, the Kinks were invited to spend the night at the home of the concert promoter.

The band had a weird feeling about the house and the owner, so they went and stayed in a hotel. They would later learn that this concert promoter was none other than the infamous serial killer, John Wayne Gacy. Weird, man, weird.
8. Who sang these lyrics: "I sat on the roof and kicked off the moss. Well, a few of the verses, well they've got me quite cross. But the sun's been quite kind, while I wrote this song. It's for people like you that keep it turned on."?

Answer: Elton John

"Your Song", from Elton John's self-titled album, originally released in 1970. This album also includes the tunes, "Border Song, "The King Must Die", and "Take Me To The Pilot". "Your Song" was one of the first songs written by the collaborating team of Elton John and Bernie Taupin. It was written in 1967, when John was 20 and Taupin was 17.
9. Who sang these lyrics: "What's he got, that I ain't got? He's got you; that's what he's got, that's what he's got. Hey! What's he got, that I ain't got? He's got you; that's what he's got, that's quite a lot. Hey!"?

Answer: The Producers

"What's He Got?", from the Producers' self-titled debut album, originally released in 1981. This album also includes the tunes, "Certain Kinda Girl", "What She Does To Me", and "I Love Lucy". The Producers formed in Atlanta, Georgia, in 1979, and their one-hit wonder, "What's He Got?", was a staple in the early days of MTV.
10. Okay, time once again for the mystery word. Without going back to peek, tell me: what one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Quite

"Quite" was the last word spoken in nearly every episode of the cartoon, "The Adventures of Commander McBragg".
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us