FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs With a Common Thread
Quiz about Songs With a Common Thread

Songs With a Common Thread Trivia Quiz


This quiz starts with you naming what artist sang the lyrics and then a question about the common thread between all the songs.

A multiple-choice quiz by billnor. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
billnor
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,988
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
710
Last 3 plays: Guest 207 (9/10), Guest 66 (5/10), sg81 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Bill,I love you so,I always will,I look at you and see the passion eyes of May,oh but am I ever gonna see my wedding day?" Hint


Question 2 of 10
2. "I was born from love,and my poor mother worked the mines,I was raised on the Good Book Jesus,till I read between the lines" Hint


Question 3 of 10
3. "I'm not scared of dyin' and I don't really care,if it's peace you find in dyin',well then let the time be near" Hint


Question 4 of 10
4. "Walk but you'll never get away, no, you'll never get away from the burnin' a-heartache, I walked to Apollo by the bay, everywhere I go though" Hint


Question 5 of 10
5. Which songwriter wrote "Save The Country", "Blowing Away" and "Stoned Soul Picnic"? All songs recorded by the Fifth Dimension. Hint


Question 6 of 10
6. "And especially people who care about strangers,who care about evil
and social injustice,do you only care about the bleeding crowd?
How about a needing friend? I need a friend"
Hint


Question 7 of 10
7. "When the moon is in the seventh house and Jupiter aligns with Mars
The peace will guide the planets and love will steer the stars"
Hint


Question 8 of 10
8. "you lead us along my love and me as we sing our early morning singing song" Hint


Question 9 of 10
9. "I'm hairy high and low, don't ask me why, don't know.
It's not for lack of bread, like the Grateful Dead.
Darlin'"
Hint


Question 10 of 10
10. Which broadway show from the sixties which was also made into a movie did Galt Mcdermot, James Rado and Gerome Ragni compose?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : Guest 207: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 66: 5/10
Jan 10 2024 : sg81: 1/10
Dec 27 2023 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Bill,I love you so,I always will,I look at you and see the passion eyes of May,oh but am I ever gonna see my wedding day?"

Answer: The Fifth Dimension

"Wedding Bell Blues",a big hit for The Fifth Dimension in 1969.
2. "I was born from love,and my poor mother worked the mines,I was raised on the Good Book Jesus,till I read between the lines"

Answer: Barbra Streisand

"Stoney End", a big hit for Barbra Streisand in 1971.
3. "I'm not scared of dyin' and I don't really care,if it's peace you find in dyin',well then let the time be near"

Answer: Blood, Sweat and Tears

"And When I Die", a big hit for Blood, Sweat and Tears in 1970.
4. "Walk but you'll never get away, no, you'll never get away from the burnin' a-heartache, I walked to Apollo by the bay, everywhere I go though"

Answer: Three Dog Night

"Eli's Coming", a big hit for Three Dog Night in 1969.
5. Which songwriter wrote "Save The Country", "Blowing Away" and "Stoned Soul Picnic"? All songs recorded by the Fifth Dimension.

Answer: Laura Nyro

One of my favorite singer/songwriters of the sixties. She also wrote all of the songs in the first four questions.
6. "And especially people who care about strangers,who care about evil and social injustice,do you only care about the bleeding crowd? How about a needing friend? I need a friend"

Answer: Three Dog Night

"Easy to be Hard", a big hit for Three Dog Night in 1969.
7. "When the moon is in the seventh house and Jupiter aligns with Mars The peace will guide the planets and love will steer the stars"

Answer: The Fifth Dimension

"Aquarius", a big hit for The Fifth Dimension in 1969.
8. "you lead us along my love and me as we sing our early morning singing song"

Answer: Oliver

"Good Morning Starshine", a big hit for Oliver in 1969. He only had one other hit in his career, "Jean".
9. "I'm hairy high and low, don't ask me why, don't know. It's not for lack of bread, like the Grateful Dead. Darlin'"

Answer: The Cowsills

"Hair", a big hit for The Cowsills in 1969.
10. Which broadway show from the sixties which was also made into a movie did Galt Mcdermot, James Rado and Gerome Ragni compose?

Answer: Hair

One of the first rock operas, the songs from this opera dominated the charts in 1969.
Source: Author billnor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us