FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Cup Giant Killers
Quiz about FA Cup Giant Killers

FA Cup Giant Killers Trivia Quiz


This quiz is all about higher ranked league teams being defeated by lower ranked league teams. In this quiz you will be asked which higher ranked teams were knocked out of the FA cup by lower ranked teams and other relative questions. Good Luck!

A multiple-choice quiz by AdRog92. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Cup

Author
AdRog92
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,096
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
338
- -
Question 1 of 10
1. On 18th January 2005 (3rd Round): Liverpool's Djimi Traore scored a comical own goal to knock Liverpool out the FA Cup; against which team? Hint


Question 2 of 10
2. In the 2011 FA Cup campaign League One's Notts County played Manchester City away in the 4th Round. Which premiership side did they beat to get there? Hint


Question 3 of 10
3. On 3rd January 2010 a third round clash between Premiership side Manchester United and League One side Leeds United saw the Red Devils lose 0-1. Who was the only goal scorer? Hint


Question 4 of 10
4. In 2008 the Championship side Barnsley FC were probably the most famous giant killers of that season's FA Cup campaign -- they defeated two of the premiership's top sides. Which two teams did they beat? Hint


Question 5 of 10
5. In the 2011 FA Cup campaign which League Two side, playing at home, defeated Newcastle United 3-1? Hint


Question 6 of 10
6. Which non-League team fought their way to the 5th round of the 2011 FA Cup campaign to face Manchester United, defeating the likes of Derby County and Torquay United on the way? Hint


Question 7 of 10
7. On 3rd January 2009 which League One team, playing at home, defeated Stoke City in the 3rd Round of the FA Cup? Hint


Question 8 of 10
8. In the 1984 FA Cup campaign which giants (who were the then current holders of the FA Cup) did Bournemouth defeat? Hint


Question 9 of 10
9. In the 1973 FA Cup final Division Two team Sunderland beat which Division One team 1-0? Hint


Question 10 of 10
10. In 1972 Ronnie Radford scored of the best goals in the FA Cup of all time against Newcastle United. Who was he playing for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On 18th January 2005 (3rd Round): Liverpool's Djimi Traore scored a comical own goal to knock Liverpool out the FA Cup; against which team?

Answer: Burnley

Burnley! After defeating Liverpool at Turf Moor they went on to beat Bournemouth 2-0 (at Turf Moor) and drew Blackburn Rovers in the 5th round (again at home at Turf Moor). The two rival Lancashire teams drew 0-0 and the game had to be replayed. Blackburn Rovers won the replay at Ewood Park 2-1, ending Burnley's FA Cup campaign.
2. In the 2011 FA Cup campaign League One's Notts County played Manchester City away in the 4th Round. Which premiership side did they beat to get there?

Answer: Sunderland

Sunderland lost 1-2 at home! Notts County beat the Black Cats at the Stadium of Light, but lost 5-0 away to Manchester City (replay after 1-1 draw at home), who ended up beating Stoke City in the FA Cup Final at Wembley.
3. On 3rd January 2010 a third round clash between Premiership side Manchester United and League One side Leeds United saw the Red Devils lose 0-1. Who was the only goal scorer?

Answer: Jermaine Beckford

Jermaine Beckford! Beckford was the only Englishmen in the list of four alternate answers. Beckford moved to the Premiership at the end of the 2009-10 season, whenhe signed fro Everton.
4. In 2008 the Championship side Barnsley FC were probably the most famous giant killers of that season's FA Cup campaign -- they defeated two of the premiership's top sides. Which two teams did they beat?

Answer: Chelsea and Liverpool

Chelsea and Liverpool! Liverpool lost at home to Barnsley 1-2 in a 5th Round replay at Anfield, and then played Chelsea at The Oakwell Stadium where they won 1-0 thanks to a Kayode Odejayi header. Barnsley were then disappointingly knocked out in the Semi-Final by Cardiff City.
5. In the 2011 FA Cup campaign which League Two side, playing at home, defeated Newcastle United 3-1?

Answer: Stevenage

Stevenage! All 4 goals came in the second half the opener coming from Laird's Strike wickedly deflecting off Newcastle defender Williamson, 5 minutes later Stevenage doubled they're lead through Bostwick Newcastle didn't score until 2nd minute of injury time, Joey Barton scoring the goal but just a minute later Stevenage sealed the win through Winn, who lifted the ball over an oncoming Krul to finish the tie. Stevenage fans celebrated by invading the pitch; and the great win was almost spoilt by a Stevenage fan seemed to punch Stevenage player Scott Laird in the face before he fell to the floor!
6. Which non-League team fought their way to the 5th round of the 2011 FA Cup campaign to face Manchester United, defeating the likes of Derby County and Torquay United on the way?

Answer: Crawley Town

Crawley Town had a fantastic season with a great FA Cup run and being promoted to League Two. Even Manchester United found it hard to beat them; only beating them 1-0 at Old Trafford ... and Crawley came close to scoring after hitting the bar!
7. On 3rd January 2009 which League One team, playing at home, defeated Stoke City in the 3rd Round of the FA Cup?

Answer: Hartlepool United

Hartlepool 2-0 vs. a Premiership team. Michael Nelson and David Foley scored the goals against the not so mighty Potters!
8. In the 1984 FA Cup campaign which giants (who were the then current holders of the FA Cup) did Bournemouth defeat?

Answer: Manchester United

Manchester United! Manchester United won the FA Cup for the 5th time in 1983 (having previously won in 1909, 1948, 1963 and 1977). They won the Cup again in 1985.
9. In the 1973 FA Cup final Division Two team Sunderland beat which Division One team 1-0?

Answer: Leeds United

Leeds United were the then current holders of the FA Cup having won it, for the first time, in 1972.
10. In 1972 Ronnie Radford scored of the best goals in the FA Cup of all time against Newcastle United. Who was he playing for?

Answer: Hereford United

Hereford United against Newcastle United! At the time Hereford United were a non-League side and Newcastle United were playing the First Division. Hereford held them to a 2-2 draw away, and in the replay at home Ronnie scored his famous goal; and celebrated his strike with invading Hereford fans! The goal was a equaliser in the 85th minute of the game just as Newcastle had taken the lead (three minutes earlier).

Hereford took the game to extra time and won the tie!
Source: Author AdRog92

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. FA Cup: Winners And Losers Average
2. FA Cup Final Scorers Average
3. FA Cup Facts Tough
4. FA Cup Finals Average
5. FA Cup Finals Average
6. FA Cup Finals Tough
7. FA Cup Tough
8. History Of The FA Cup Tough
9. Strange World of FA Cup Difficult
10. 1970s FA Cup Finals Average
11. 1980s FA Cup Finals Average
12. The FA Cup Difficult

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us