Quiz about KISS  First 3 Albums
Quiz about KISS  First 3 Albums

KISS : First 3 Albums Trivia Quiz


This is a quiz about the first three Kiss albums. If you are a true fan like me, this should be a piece of cake.

A multiple-choice quiz by agentcooper1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
agentcooper1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
272,475
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1928
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 12 (5/10), Guest 208 (4/10), Guest 69 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. First song, first album, song titled "Strutter". Who wrote it? Hint

Paul Stanley & Gene Simmons
Paul Stanley
Ace Frehley
Paul Stanley & Ace Frehley

2. Which song from the first three albums, did Ace Frehley not write? Hint

Mainline
Parasite
Getaway
Strange Ways

3. Peter Criss sang lead on all but one of these songs. Can you name which one? Hint

Two Timer
Mainline
Black Diamond
Getaway

4. Which of the first three albums did Kiss share producing credits? Hint

Kiss
Kiss co-produced all 3 albums
Hotter Than Hell
Dressed To Kill

5. What song is not on "Dressed To Kill"? Hint

All The Way
Ladies In Waiting
She
Love Her All I Can

6. Which song did not appear on any of the first three albums? Hint

Sweet Pain
Watchin' You
Anything For My Baby
Kissin' Time

7. Which song from the first three albums did not appear on "Alive!"? Hint

C'mon And Love Me
Nothin' To Lose
Got To Choose
Goin' Blind

8. What are the color of the fingernails on the back of the "Hotter Than Hell" album? Hint

Green
Blue
Red
Pink

9. Which of these songs did Gene Simmons write? Hint

Nothin' To Lose
Comin' Home
Cold Gin
Strange Ways

10. What year was "Hotter Than Hell" released? Hint

1976
1973
1974
1975


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First song, first album, song titled "Strutter". Who wrote it?

Answer: Paul Stanley & Gene Simmons

Paul and Gene also shared writing credits on "100,000 Years".
2. Which song from the first three albums, did Ace Frehley not write?

Answer: Mainline

Ace was always writing songs for the band. He did not sing lead until 1977's "Shock Me".
3. Peter Criss sang lead on all but one of these songs. Can you name which one?

Answer: Two Timer

Even though Paul sings the intro, Peter sang the lead on "Black Diamond". "Two Timer" had Gene doing the honors.
4. Which of the first three albums did Kiss share producing credits?

Answer: Dressed To Kill

Kenny Kerner and Richie Wise produced the first two albums, while Neil Bogart and Kiss produced "Dressed To Kill".
5. What song is not on "Dressed To Kill"?

Answer: All The Way

"All The Way" is on their second album "Hotter Than Hell".
6. Which song did not appear on any of the first three albums?

Answer: Sweet Pain

"Sweet Pain" was on their classic album "Destroyer".
7. Which song from the first three albums did not appear on "Alive!"?

Answer: Goin' Blind

One of my all-time favorites! This song would later be heard live on their "MTV Unplugged" album.
8. What are the color of the fingernails on the back of the "Hotter Than Hell" album?

Answer: Green

The hands in the upper portion of the back cover have green fingernails on them.
9. Which of these songs did Gene Simmons write?

Answer: Nothin' To Lose

Ace wrote "Cold Gin" & "Strange Ways". He also co-wrote with Paul on "Comin' Home". Gene was all on his own with the classic "Nothin' To Lose".
10. What year was "Hotter Than Hell" released?

Answer: 1974

"Kiss" & "Hotter Than Hell" were both released in 1974. "Dressed To Kill" was released in 1975.
Source: Author agentcooper1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 12: 5/10
Feb 03 2023 : Guest 208: 4/10
Jan 20 2023 : Guest 69: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 83: 9/10
Jan 11 2023 : Guest 173: 2/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 01 2023 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISS Trivia Tough
2. The Other Guys in Kiss Average
3. KISS in New York City Difficult
4. Hottest Band In The World Average
5. KISS Trivia Average
6. Kiss In Other Words Average
7. KISS: Destroyer Tough
8. Guess that KISS Song! Average
9. Kiss Lyrics For Diehards Average
10. KISS: The Destroyer Tour Difficult
11. Random KISS Quiz Difficult
12. Eric Carr Trivia Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us