FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Bad Crowd
Quiz about A Bad Crowd

A Bad Crowd Trivia Quiz


Here's a quiz on random dangerous kids. All of these facts can be found in true crime books, crime archives, and on the internet. Good luck!

A multiple-choice quiz by morbidkitten. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Kids Who Kill

Author
morbidkitten
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2471
Last 3 plays: Guest 23 (10/10), Guest 90 (1/10), kstyle53 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. On December 1, 1997, 14 year old Michael Carneal opened fire on a small prayer group at his school in Paducah, Kentucky. How many students did he kill? Hint


Question 2 of 10
2. On June 14, 1983, two California teens stabbed 85 year old Anna Brackett to death. What were their names? Hint


Question 3 of 10
3. What was the title of the movie made about the two California teens who murdered 85 year old Anna Brackett? Hint


Question 4 of 10
4. On April 6, 1997, six occult inspired teens from Pikeville, Kentucky, intended to steal a van from a family of Jehovah Witnesses. However, the group's 18 year old female "leader" decided to take it further. What's this troubled girl's name?

Answer: (Two Words. Full name or surname. She claims to be the daughter of Satan.)
Question 5 of 10
5. Andrew Wurst, a 14 year old prankster, killed one of his teachers on April 24, 1998.


Question 6 of 10
6. On February 2, 1996, a heavily armed 14 year old walked into a classroom in Moses Lake, Washington. He shot three students, and one teacher before being rushed and disarmed. Who was this violent youth? Hint


Question 7 of 10
7. How old were the two young boys responsible for the Jonesboro shootings? Hint


Question 8 of 10
8. In May of 1998, 15 year old Kimberly Dotts murdered a classmate whom she feared would tell someone of her plans to run away?


Question 9 of 10
9. 16 year old Evan Ramsey was constantly teased at his school, often being called "retard" and "spazz." On February 19, 1997, he decided he'd take revenge. What state did this take place in? Hint


Question 10 of 10
10. How many people did 12 year-old Nathan Ferris kill after taking a gun to his Missouri school on March 2, 1987? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 23: 10/10
Jan 14 2024 : Guest 90: 1/10
Jan 09 2024 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On December 1, 1997, 14 year old Michael Carneal opened fire on a small prayer group at his school in Paducah, Kentucky. How many students did he kill?

Answer: 3

Michael was thought to be a satanist by many of the students. Three of them, all females, were killed, and five others were wounded. Michael had made claims previously about "shooting up" the school, but no one listened. On that tragic day, he was armed with a pistol, 2 rifles, 2 shotguns and 700 rounds of ammunition, all of which had been reported stolen.
2. On June 14, 1983, two California teens stabbed 85 year old Anna Brackett to death. What were their names?

Answer: Cindy & Shirley

15 year old Cindy Collier and 14 year old Shirley Wolf claimed they did it out of boredom. They knocked on a stranger's door, and Shirley stabbed the elderly woman 28 times. After being arrested, Shirley's diary was found, with a confession stating, "Today Cindy and I ran away and killed an old lady. It was fun."
3. What was the title of the movie made about the two California teens who murdered 85 year old Anna Brackett?

Answer: Fun

Though the names, and some facts were changed for the film, "Fun" was based on the story of Cindy Collier and Shirley Wolf. It starred Alicia Witt and Renee Humphrey. The film, directed by Rafal Zielinski, was released in 1994.
4. On April 6, 1997, six occult inspired teens from Pikeville, Kentucky, intended to steal a van from a family of Jehovah Witnesses. However, the group's 18 year old female "leader" decided to take it further. What's this troubled girl's name?

Answer: Natasha Cornett

The six teenagers kidnapped the Lillelid family and drove them to a isolated country road. Both adults, and their 6 year old daughter were killed. Their 2 year old son survived the incident, but is blind from his gunshot wounds. Shortly before this incident took place, Natasha was hospitalized for attempting suicide.

She was released soon after for lack of health insurance, even though the doctor stated she was "a dangerous, disturbed and very mentally ill young lady." Natasha Cornett, who's claimed to be the illegitimate child of Satan, is now serving life in prison without parole eligibility.
5. Andrew Wurst, a 14 year old prankster, killed one of his teachers on April 24, 1998.

Answer: True

The 14 year old was known for playing jokes. However, he committed a serious crime when he took a pistol into his 8th grade graduation dance in Edinboro, Pennsylvania. The teacher killed was said to have been very popular with the students. One other teacher was injured, along with 2 students. When arrested, Andrew Wurst acted as if the entire thing was a big joke.
6. On February 2, 1996, a heavily armed 14 year old walked into a classroom in Moses Lake, Washington. He shot three students, and one teacher before being rushed and disarmed. Who was this violent youth?

Answer: Barry Loukaitis

Barry Loukaitis was armed with a rifle, two pistols, and 78 rounds of ammo. Aside from the people he shot, he took other students as hostages. Unfortunately 3 of his victims died. In court, Loukaitis claimed it wasn't his fault, his severe "mood swings" were to blame. Two of his friends at school spoke up that Barry had told them he thought it would be fun to go on a shooting spree.
7. How old were the two young boys responsible for the Jonesboro shootings?

Answer: 11 and 13

Andrew Golden, 11, and Mitchell Johnson, 13 opened fire at Westside Middle School in Jonesboro, Arkansas, on March 24, 1998. 15 people were hit by the gunfire. Four students, and one teacher were killed, all of whom were females.
8. In May of 1998, 15 year old Kimberly Dotts murdered a classmate whom she feared would tell someone of her plans to run away?

Answer: False

The disabled teen was not the murderer, but the victim. Kimberly Dotts was hung from a tree, cut down, bludgeoned with a rock, then hung again by 16 year old Jessica Holtmeyer. Holtmeyer had made plans to run away with some friends, but she worried Dotts would tell on them. Holtmeyer's 18 year old friend, Aaron Straw, aided her in the murder, while 5 others watched. Four teens and one 24 year old woman testified against Holtmeyer, pleading guilty to lesser charges. Holtmeyer's fate was saved when the victim's family asked the judge not to give the death penalty.
9. 16 year old Evan Ramsey was constantly teased at his school, often being called "retard" and "spazz." On February 19, 1997, he decided he'd take revenge. What state did this take place in?

Answer: Alaska

The teen walked into Bethel Regional High School with a shotgun, killing the principal, and a student. He injured two of his other classmates. He claimed he couldn't take being teased any longer, and had to fight back. Two of Ramsey's friends, both aged 14, were arrested as accomplices in the plan.
10. How many people did 12 year-old Nathan Ferris kill after taking a gun to his Missouri school on March 2, 1987?

Answer: 2

The young honor student carried a pistol to school, and killed a classmate who made fun of him. Ferris then killed himself. His only friend told police that Ferris said he was tired of being teased, and had warned him not to go to school that day. But the friend didn't think anything would happen, just that Ferris was angry.
Source: Author morbidkitten

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us