FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elizabeths Progeny
Quiz about Elizabeths Progeny

Elizabeth's Progeny Trivia Quiz


Queen Elizabeth II created a big branch of the Windsor family tree! This quiz tests to see if you can match her descendants with their parents. Because titles can change, this quiz uses birth names. Best of luck!

A matching quiz by PootyPootwell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. House of Windsor
  8. »
  9. Elizabeth II

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,592
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
585
Last 3 plays: Guest 166 (15/15), Guest 82 (15/15), polly656 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Charles Philip Arthur George  
  Edward and Sophie
2. Charlotte Elizabeth Diana  
  Elizabeth and Philip
3. William Arthur Philip Louis  
  Peter and Autumn
4. Anne Elizabeth Alice Louise  
  Andrew and Sarah
5. Edward Antony Richard Louis  
  Elizabeth and Philip
6. Beatrice Elizabeth Mary  
  William and Kate
7. Andrew Albert Christian Edward  
  William and Kate
8. Louise Alice Elizabeth Mary  
  Charles and Diana
9. Louis Arthur Charles  
  Anne and Mark
10. Zara Anne Elizabeth   
  Elizabeth and Philip
11. George Alexander Louis  
  Andrew and Sarah
12. Eugenie Victoria Helena  
  Edward and Sophie
13. Henry Charles Albert David  
  Charles and Diana
14. Savannah  
  Elizabeth and Philip
15. James Alexander Philip Theo  
  William and Kate





Select each answer

1. Charles Philip Arthur George
2. Charlotte Elizabeth Diana
3. William Arthur Philip Louis
4. Anne Elizabeth Alice Louise
5. Edward Antony Richard Louis
6. Beatrice Elizabeth Mary
7. Andrew Albert Christian Edward
8. Louise Alice Elizabeth Mary
9. Louis Arthur Charles
10. Zara Anne Elizabeth
11. George Alexander Louis
12. Eugenie Victoria Helena
13. Henry Charles Albert David
14. Savannah
15. James Alexander Philip Theo

Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 166: 15/15
Jun 08 2024 : Guest 82: 15/15
May 26 2024 : polly656: 15/15
May 22 2024 : Guest 104: 15/15
May 22 2024 : desertloca: 13/15
May 17 2024 : Guest 174: 13/15
May 08 2024 : PurpleComet: 15/15
May 07 2024 : Guest 92: 15/15
May 06 2024 : Guest 24: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Charles Philip Arthur George

Answer: Elizabeth and Philip

When Princess Elizabeth (later Queen Elizabeth II) gave birth to Charles in 1948, the moment he was known to be a boy. he became the man who would be king. He was her first born, and the law of succession at the time determined that the eldest male would inherit the throne.

Although he might be known for his romantic activities, he has supported environmental, humanitarian, and artistic organizations for decades. He did become king. He became King Charles III in September 2022 upon the death of his mother.
2. Charlotte Elizabeth Diana

Answer: William and Kate

Princess Charlotte was born on 2nd May 2015. In celebration of her birth, landmarks around the Commonwealth were illuminated, including Tower Bridge, the London Eye, the fountains at Trafalgar Square, and Ottawa's Peace Tower. Her godparents include a cousin on her paternal grandmother's side and another cousin on her maternal grandfather's side.
3. William Arthur Philip Louis

Answer: Charles and Diana

Prince William was born to Charles and his first wife, Diana, on 21st June 1982. His mother was one of the most photographed women in the world and was known for her compassion and dedication to children in need. William studied at St. Andrews, where he met his future wife, Kate Middleton. He was a pilot in the Royal Air Force before turning to full-time philanthropic work in 2017.
4. Anne Elizabeth Alice Louise

Answer: Elizabeth and Philip

Princess Anne, the Queen's second child and her only girl, was born in 1950. She is an accomplished equestrian and was the first member of the royal family to compete in the Olympics when she joined the British team in the 1976 Olympic Games in Montreal.

She married fellow equestrian Mark Phillips in 1973, divorced him in 1992, and soon after married Timothy Laurence, who had been Equerry to her mother. By nearly all accounts, Anne and her mother have been close throughout Anne's life and share the the same interest in horses and the same disdain for nonsense.
5. Edward Antony Richard Louis

Answer: Elizabeth and Philip

Edward is Elizabeth's third son and youngest child; he was born in 1964 in Buckingham Palace where his siblings were also born. After university, he became involved in theater and television and has long been a supporter of the arts. He was Officer Cadet of the Royal Marines and was appointed Personal Aide-de-Camp to Her Majesty the Queen in 2004.
6. Beatrice Elizabeth Mary

Answer: Andrew and Sarah

Beatrice is the daughter of Prince Andrew and Sarah Ferguson, who were married in 1986 and divorced ten years later. Beatrice studied at Goldsmiths College, London and indicated interest in pursuing fashion as a profession, though her philanthropic duties are generally related to children's welfare.

She enjoys outdoor activities and has participated in marathons and mountain climbing for charitable functions.
7. Andrew Albert Christian Edward

Answer: Elizabeth and Philip

Prince Andrew is the Queen's second son and is often photographed smiling, more so than his siblings. He is career Royal Navy and was a helicopter pilot during the Falklands War. He married a lively redheaded woman named Sarah Ferguson in 1986, but the marriage ended in divorce.
8. Louise Alice Elizabeth Mary

Answer: Edward and Sophie

Louise, or Lady Louise as she's fondly called, was born to Edward and his wife Sophie in 2003, making her the Queen's seventh grandchild.
9. Louis Arthur Charles

Answer: William and Kate

Prince Louis is the third child of William and his wife Kate. He was born on 23rd April 2018 in St. Mary's Hospital right on his due date and weighed eight pounds, seven ounces.
10. Zara Anne Elizabeth

Answer: Anne and Mark

Zara Anne Elizabeth is the daughter of Princess Anne and her first husband, Captain Mark Phillips. She was born in 1981 and took after her relatives by becoming an accomplished equestrian. She married professional rugby player Mike Tindall 2011.
11. George Alexander Louis

Answer: William and Kate

George was born to William and Kate in 2013. He was born at St. Mary's Hospital and weighed eight pounds, six ounces at birth.
12. Eugenie Victoria Helena

Answer: Andrew and Sarah

Princess Eugenie is the daughter of Andrew and Sarah and just a year and a half younger than her sister, Beatrice. She was six years old when her parents divorced, though she was reported as saying that her parents got along very well and she spent a lot of time with both of them and with each separately.

Her father announced her engagement in January, 2018 to her long-time beau, Jack Brooksbank, who comes from a titled family.
13. Henry Charles Albert David

Answer: Charles and Diana

Prince Harry was nicknamed "the spare" by the press when he was born, as he was the second son of Prince Charles and Princess Diana, his older brother William being "the heir". Nonetheless, Harry has made his own impressions on the world, with a rather rowdy youth, followed by discreet and honorable deployments to Afghanistan.

He supports a wide variety of charities and has said that he loves visiting the United States. He married American actress Meghan Markle in May 2018.
14. Savannah

Answer: Peter and Autumn

Savannah, born to the Queen's eldest grandchild Peter and his wife Autumn, is the Queen's eldest great-grandchild. She was born in 2010. Because Savannah's grandfather, Peter's father Mark Philips, first husband to Princess Anne, declined the customary gift of a title when he married Princess Anne, Peter and his issue do not have titles like their cousins.
15. James Alexander Philip Theo

Answer: Edward and Sophie

James, or Viscount James, is the son of Prince Edward and his wife Sophie; Lady Louise is his older sister. When he was born at Frimley Park Hospital in 2007, his father described him as cute and cuddly. He and his family live primarily in Surrey.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us