FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colours on the Right
Quiz about Colours on the Right

Colours on the Right Trivia Quiz


Here's something a little different! Can you tell me which colour would be the rightmost on these flags?

A multiple-choice quiz by Monado. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
Monado
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
400,040
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
250
- -
Question 1 of 10
1. They say it's good to start small, so let's start with the smallest country of them all. Which colour appears on the right-hand side of the Vatican City's flag? Hint


Question 2 of 10
2. Guinea is one of many nations which use the Pan-African colours on their flag, but which colour is on the right? Hint


Question 3 of 10
3. East Timor? Timor-Leste? Whichever name you use, the flag remains the same. What colour is on the right? Hint


Question 4 of 10
4. Pakistan is a Muslim-majority nation, and this is reflected in its flag. Which traditional Islamic colour is on the right of the flag? Hint


Question 5 of 10
5. Let's do two at once! You may know that Romania and Chad have identical flags, but what colour is on the right of both of them? Hint


Question 6 of 10
6. If I tell you that the flag of the Ivory Coast is a reversed flag of Ireland, can you tell me what colour is on the right? Hint


Question 7 of 10
7. Now to the land of kimchi and K-pop, what colour is rightmost on the South Korean flag? Hint


Question 8 of 10
8. Let's look at Nepal's famous non-quadrilateral flag, and ask the same magic question. What colour is furthest to the right? Hint


Question 9 of 10
9. This quiz may be "dragon" on, so let's go to the Land of the Thunder Dragon. What colour is rightmost on the flag of little Bhutan? Hint


Question 10 of 10
10. Let's finish at a beginning. Afghanistan is the first country alphabetically, but name the colour on the right of its flag. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. They say it's good to start small, so let's start with the smallest country of them all. Which colour appears on the right-hand side of the Vatican City's flag?

Answer: White

The Vatican City is famously the smallest country in the world, and the seat of the Pope. The flag features two vertical stripes of yellow and white, with the coat of arms on the right stripe.
2. Guinea is one of many nations which use the Pan-African colours on their flag, but which colour is on the right?

Answer: Green

It's easy to confuse the Guinean flag with one of its many neighbours. The flag is, from left to right, red-yellow-green. This flag is a mirror of the Malian flag.
3. East Timor? Timor-Leste? Whichever name you use, the flag remains the same. What colour is on the right?

Answer: Red

The country is officially known as the Democratic Republic of Timor-Leste. It is the only Asian country located entirely within the Southern Hemisphere.
4. Pakistan is a Muslim-majority nation, and this is reflected in its flag. Which traditional Islamic colour is on the right of the flag?

Answer: Green

Formerly a British dominion, Pakistan has now become one of the most populated countries in the world. Cricket remains the nation's biggest sport, although field hockey is the national sport.
5. Let's do two at once! You may know that Romania and Chad have identical flags, but what colour is on the right of both of them?

Answer: Red

Both nations seem quietly discontented at the other's usage of "their" flag. The flags are the same by complete coincidence.
6. If I tell you that the flag of the Ivory Coast is a reversed flag of Ireland, can you tell me what colour is on the right?

Answer: Green

Also known as Côte d'Ivoire, the nation adopted its flag in 1959. The similarity between the two flags led Ivorian athlete Murielle Ahouré to borrow an Irish flag from the crowd to celebrate her 60-metre dash victory at the 2018 IAAF World Indoor Championships.
7. Now to the land of kimchi and K-pop, what colour is rightmost on the South Korean flag?

Answer: White

The blue and red circle in the middle of the flag represents balance in the universe. It has been redesigned numerous times, most recently in 2011.
8. Let's look at Nepal's famous non-quadrilateral flag, and ask the same magic question. What colour is furthest to the right?

Answer: Blue

The flag has an incredibly complex and precise geometrical description according to Nepali law. Famously five-sided, it is often incorrectly printed onto a white background in order to make a flag into the standard 3:2 ratio.
9. This quiz may be "dragon" on, so let's go to the Land of the Thunder Dragon. What colour is rightmost on the flag of little Bhutan?

Answer: Orange

Bhutan is certainly a fascinating country. Nestled between China and India in the Himalayas and ruled by a "Dragon King", the country measures its success based on GNH, or Gross National Happiness.
10. Let's finish at a beginning. Afghanistan is the first country alphabetically, but name the colour on the right of its flag.

Answer: Green

Over 99% of the Afghan population are Muslims. The capital is Kabul, and the current flag was adopted in 2013.
Source: Author Monado

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World Flags Average
2. Countries and Their Flags Average
3. Flags of the World Average
4. European Flags Average
5. World Flags Average
6. Flags of the World - A to Z Tough
7. What Flag is That? Average
8. Odd Flag Out Difficult
9. World Flags Tough
10. Flags of our Wonderful World Very Difficult
11. Tough Flag Descriptions! Average
12. Flags of the World Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us