Quiz about Which Song Was Written by This Person
Quiz about Which Song Was Written by This Person

Which Song Was Written by This Person? Quiz


All of the songs have been sung by the members of Queen. Also solo work included! NOTE: Songs from "The Miracle" and "Innuendo" are by QUEEN. If a song is by May and Mercury, it's NOT the correct answer to the question "Which song is by Mercury?"

A multiple-choice quiz by viesturs. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
viesturs
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,610
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
561
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which line is from a song by Freddie Mercury? Hint

"Lover turns to hater on this escalator"
"Do you know what it's like to be alone in this world"
"I lift my head and smile at everyone"
"You've got a fast car racing up inside you"

2. Which line is from a song by Jimi Hendrix? Hint

"You woke and you smiled my name"
"Our love was stronger than history"
"I play their fantasy and I live their pain"
"She gotta diamond on her finger you can see it glisten"

3. Which line is from a song by John Lennon? Hint

"There must be more to life than this bum deal"
"They hate you if you're clever and they despise a fool"
"But we look real good hangin' out in the bars"
"Maybe your time is up and it's time for the truth"

4. Which line is from a song by Brian May? Hint

"I'm here for your love and I'll make my stand"
"Well I used to walk you home baby after school"
"I see no day, I heard him say"
"It's a mighty long way down Rock 'n' Roll"

5. Which line is from a song by Freddie Mercury, Mike Moran and Tim Rice? Hint

"The prize was knowing that his work was noticed and adored"
"Is there anybody there to believe in me"
"I feel the power of the stranger inside me"
"Guide me back safely to my home"

6. Which line is from a song by Roger Taylor and Brian May? Hint

"He's my best friend he's my champion"
"The moon and stars seem awful cold and bright"
"Keep your fingers off my money"
"Who knows who she'll make me as I lie in her cocoon"

7. Which line is from a song by Buck Ram? Hint

"Don't follow in my footsteps, you don't belong to me"
"Coming to this town honey is a show down"
"I play the game but to my real shame you've left me to dream all alone"
"Never wanted to be the boy next door"

8. Which line is from a song by Tim Staffell and Brian May? Hint

"Should be waiting for the skies to clear"
"Walking down the street, shooting people that I meet"
"Ages past I gave all you people food and water"
"Tried to be a teacher and a fisher of men"

9. Which line is from a song by John Deacon? Hint

"Listen to the breeze, whisper to me please"
"I was looking for some good old satisfaction"
"Nothing in this world, nothing would make him stay"
"Forget regrets, and just remember it's not so long since you were young"

10. Which line is from a song by Bob Dylan? Hint

"We gotta stop these stinking nazis"
"Don't expect me to behave perfectly"
"I just want you to know I can see through your masks"
"My love could teach the blind to see"

11. Which line is from a song by Leiber and Stoller? Hint

"You just wanna go to the movie show, sit there holdin' hands"
"I got a girl named Daisy, she almost drives me crazy"
"You passed me by one sunny day"
"Say wouldn't you like to know what's going on in my mind"

12. Which line is from a song by Roger Taylor? Hint

"You come to me and everything seems alright"
"Wish my dream would never go away"
"She's waiting tonight down in the parking lot"
"I'd never seen anything to compare with your smile"

13. Which line is from a song by Brian May, Frank Musker and Elizabeth Lamers? Hint

"But the truth keeps rushing back"
"Shouting in the street gonna take on the world some day"
"I feel like no-one ever told the truth to me"
"My blood's fit for bursting my body apart"

14. Which line is from a song by Freddie Mercury and Giorgio Moroder? Hint

"We might as well be deaf and dumb and blind"
"How can I try to right the wrong"
"Let's go chasing rainbows in the sky"
"Love kills - scars you from the start"

15. Which line is from a song by Queen? Hint

"I don't want pity, just a safe place to hide"
"And so we sit around the table"
"My heart makes a fool of me"
"Put down our money without counting the cost"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which line is from a song by Freddie Mercury?

Answer: "Do you know what it's like to be alone in this world"

The line is from "Keep Passing the Open Windows". It's from the Queen album "The Works" (1984). The song was originally for a film soundtrack but Queen had no time to work on it, so, only this song was made. The phrase in the title of the song symbolizes hope.
2. Which line is from a song by Jimi Hendrix?

Answer: "You woke and you smiled my name"

The line is from "One Rainy Wish". This song is sung by Brian May on his second solo album "Another World" (1998). Jimi Hendrix was Brian's fovourite musician.
3. Which line is from a song by John Lennon?

Answer: "They hate you if you're clever and they despise a fool"

The song is "Working Class Hero". It was included in Roger Taylor's solo album "Electric Fire" (1998). Quite a lot of singers have covered this song - Roger, Marianne Faithful, David Bowie, Marilyn Manson etc.
4. Which line is from a song by Brian May?

Answer: "I see no day, I heard him say"

The song is from one of the best albums by Queen - "A Night at the Opera" (1975) - and it's called "The Prophet's Song". It's been told that the song was inspired by Brian's dream. You have to know th Bible to understand the song. "The Prophet's Song" really is a monumental piece of art, so, if you haven't listened to it yet, DO IT!
5. Which line is from a song by Freddie Mercury, Mike Moran and Tim Rice?

Answer: "The prize was knowing that his work was noticed and adored"

The song "The Golden Boy" is from album "Barcelona" (1988) which is a collaboration of Freddie Mercury and opera singer Monserrat Caballé. Monserrat has a great voice, that was adored by Freddie. This is what he has said: "I love music and she is The Music!"
6. Which line is from a song by Roger Taylor and Brian May?

Answer: "The moon and stars seem awful cold and bright"

This is from the only Queen Christmas song "Thank God It's Christmas". It was released as a single in 1984 and it's not included in any of the Queen albums.
7. Which line is from a song by Buck Ram?

Answer: "I play the game but to my real shame you've left me to dream all alone"

The line comes from a song called "The Great Pretender". The song was originally released by The Platters in 1956. Freddie Mercury released the cover version of this song in 1987. When asked why he had decided to sing this song, Freddie said: "Because I AM The Great Pretender!" The video for this song is really worth seeing (it features also Roger Taylor).
8. Which line is from a song by Tim Staffell and Brian May?

Answer: "Should be waiting for the skies to clear"

The song "Doing All Right" was originally sung by Tim Staffel, the lead singer of "Smile". Also Roger Taylor and Brian May were members of this band. A version of this song sung by Freddie Mercury was included in the album "Queen" (1973).
9. Which line is from a song by John Deacon?

Answer: "Nothing in this world, nothing would make him stay"

The line is from "Spread Your Wings" which was included in the Queen album "News of the World" (1977). The song is about a guy who wants to start a new life. It's very beautiful!
10. Which line is from a song by Bob Dylan?

Answer: "I just want you to know I can see through your masks"

This is from "Masters of War", originally from the Dylan's album "The Freewheeling Bob Dylan". Roger Taylor made a cover version for his second solo album "Strange Frontier" (1984). The song makes you change your idea of what a pacifist is.
11. Which line is from a song by Leiber and Stoller?

Answer: "You just wanna go to the movie show, sit there holdin' hands"

In their concerts Queen used to sing not only their songs but also some cover versions and this is just the case. The song is called "You're So Square (Baby I Don't Care)". They sang the song on their "Magic Tour" in 1986, which turned out to be their last tour. You can find the song in the album "Live at Wembley '86" (1992).
12. Which line is from a song by Roger Taylor?

Answer: "You come to me and everything seems alright"

There's quite a lot to tell about the song "Heaven for Everyone" but I'll try to keep it short. The song was for Roger's solo project The Cross and it can be found on their first album "Shove It!" (1988) but in this album the song is sung by Freddie Mercury. Later his vocal track was used for new version of this song.

This time it was made by Queen. This version is on their album "Made in Heaven" (1995). Roger sings the song in the single version (The Cross version) of it.
13. Which line is from a song by Brian May, Frank Musker and Elizabeth Lamers?

Answer: "I feel like no-one ever told the truth to me"

The song "Too Much Love Will Kill You" could first be heard on Freddie Mercury tribute concert in Wembley stadium in 1992. It was sung by Brian May. It was later included in his first solo album "Back to the Light" (1992). Only in 1995 a version sung by Freddie Mercury was released. It was included in the Queen album "Made in Heaven".
14. Which line is from a song by Freddie Mercury and Giorgio Moroder?

Answer: "Love kills - scars you from the start"

If you guessed it right, it might be obvious to you that this line is from song "Love Kills". It was was the first solo single by Freddie Mercury (in exclude "I Can Hear Music" which he released as Larry Lurex). It was released in 1984. The song is for the soundtrack of the film "Metropolis" which some of you might know from the video of "Radio Ga Ga".
15. Which line is from a song by Queen?

Answer: "Put down our money without counting the cost"

This is from the song "Was It All Worth It". The song is from album "The Miracle" (1989). In this album all the songs were stated as written by Queen. This is also depicted on the album cover where all the members of Queen are merged in a single face.
Source: Author viesturs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us