FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20122013
Quiz about Match Work to Author  20122013

Match Work to Author - 2012-2013 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2012-2013. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,981
Updated
Dec 25 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
93
Last 3 plays: ozzz2002 (11/15), xchasbox (15/15), muzzyhill3 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Last Man (2012)   
  Robert Jordan and Brandon Sanderson
2. Notorious Nineteen (2012)   
  Rachel Van Dyken
3. Gone Girl (2012)   
  Harlan Coben
4. A Memory of Light (2013)   
  Vince Flynn
5. Private Berlin (2013)   
  James Patterson and Mark Sullivan
6. Until the End of Time (2013)   
  S.C. Stephens
7. A Week in Winter (2013)   
  James Patterson
8. Alex Cross, Run (2013)   
  J.D. Robb
9. Calculated in Death (2013)   
  Jamie McGuire
10. Reckless (2013)   
  J.R. Ward
11. Six Years (2013)   
  Maeve Binchy
12. Lover At Last (2013)   
  Gillian Flynn
13. Walking Disaster (2013)   
  Danielle Steel
14. The Bet (2013)   
  Janet Evanovich
15. Whiskey Beach (2013)   
  Nora Roberts





Select each answer

1. The Last Man (2012)
2. Notorious Nineteen (2012)
3. Gone Girl (2012)
4. A Memory of Light (2013)
5. Private Berlin (2013)
6. Until the End of Time (2013)
7. A Week in Winter (2013)
8. Alex Cross, Run (2013)
9. Calculated in Death (2013)
10. Reckless (2013)
11. Six Years (2013)
12. Lover At Last (2013)
13. Walking Disaster (2013)
14. The Bet (2013)
15. Whiskey Beach (2013)

Most Recent Scores
May 16 2024 : ozzz2002: 11/15
May 16 2024 : xchasbox: 15/15
May 16 2024 : muzzyhill3: 15/15
May 16 2024 : psnz: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Last Man (2012)

Answer: Vince Flynn

Vince Flynn (1966-2013) was an American writer whose "Mitch Rapp" series has been continued by Kyle Mills, starting with "The Survivor" in 2015. "The Last Man" is the thirteenth book in Flynn's "Mitch Rapp" series in which Rapp is assigned to find the kidnapped head of the CIA's clandestine operations in Afghanistan.
2. Notorious Nineteen (2012)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American author who graduated from Douglass College (Rutgers University) in 1965 with a degree in Art. "Notorious Nineteen" is the nineteenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which Ms. Plum is hired to track down an embezzler of millions of dollars from a large assisted living facility and enlists her Grandma Mazur as an undercover informant.
3. Gone Girl (2012)

Answer: Gillian Flynn

Gillian Flynn (1971-) is an American author and screenwriter who adapted her 2006 book "Sharp Objects" for a TV mini-series in 2018. "Gone Girl" is the story of a woman who disappears on the morning of her fifth wedding anniversary and her husband is the prime suspect but denies any involvement.
4. A Memory of Light (2013)

Answer: Robert Jordan and Brandon Sanderson

Robert Jordan (1948-2007) was an American author of epic fantasy whose first published novel was "The Fallon Blood" (1980), published under the pen name Reagan O'Neal.
Brandon Sanderson (1975-) is an American author of science fiction and epic fantasy who won the Goodreads Choice Awards for Best Fantasy of 2010 for "Towers of Midnight".
"A Memory of Light" is the fourteenth book in Jordan's "Wheel of Time" series in which Sanderson, after Jordan's death, steps in to complete the vision that Robert Jordan left behind.
5. Private Berlin (2013)

Answer: James Patterson and Mark Sullivan

James Patterson (1947-) is an American writer who, in addition to his adult work, has written four series for the young adult market.
Mark Sullivan (1958-) is an American author who has been a co-writer with James Patterson on five books as of 2022.
"Private Berlin" is the fifth book in Patterson's "Private" series and tells the story of Germany's most powerful investigation firm dealing with the disappearance of its most outstanding agent.
6. Until the End of Time (2013)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American romance writer whose 1993 book "Vanished" was adapted for a made-for-television movie of the same name in 1995. "Until the End of Time" is the story of a mystical link between a minister and his wife and a book publisher who is smitten with a female Amish writer.
7. A Week in Winter (2013)

Answer: Maeve Binchy

Maeve Binchy (1939-2012) was an Irish novelist and playwright whose book "Tara Road" (1998) was adapted for a film of the same name in 2005. "A Week in Winter" is the story of a woman who turns an old mansion on the coast of Ireland into a restful retreat, which upon opening welcomes a host of unusually unique guests.
8. Alex Cross, Run (2013)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American novelist who has created over forty book series' for adults, teens and children. "Alex Cross, Run" is the twentieth book in Patterson's "Alex Cross" series in which Cross busts a plastic surgeon for his sex and drug parties while also investigating a string of brutal murders and while he is unknowingly being pursued by a vengeful madman.
9. Calculated in Death (2013)

Answer: J.D. Robb

J.D. Robb is the pseudonym of Nora Roberts (1950-) when writing her "In Death" series. In 1996, she passed the hundred-novel mark with "Montana Sky" and, in 2012, hit 200 with "The Witness". "Calculated in Death" is the 36th book in Robb's "In Death" series where a wife and mother working as an accountant has become a victim of a professional hitman and as the violence escalates Eve Dallas decides to draw him out by using herself as bait.
10. Reckless (2013)

Answer: S.C. Stephens

S.C. Stephens is an American author of romance novels whose debut book "Thoughtless" in 2009 was a surprise bestseller. "Reckless" is the third book in Stephens' "Thoughtless" series where Kiera and Kellan's band has become a huge success, which launches a media circus that twists lies into truths and threatens their relationship.
11. Six Years (2013)

Answer: Harlan Coben

Harlan Coben (1962-) is an American mystery novel writer who also created the French-British crime drama television show "Safe", which premiered on Netflix in 190 countries in 2018. "Six Years" is the story of a man who lost his wife to another man six years in the past but when he attends her husband's funeral he learns that the deceased has been married to his current wife for over twenty years.
12. Lover At Last (2013)

Answer: J.R. Ward

J.R. Ward (1969-) is an American novelist whose book "Lover Mine" won the 2010 Goodreads Choice Award for Best Romance. "Lover At Last" is the eleventh book in Ward's "Black Dagger Brotherhood" series in which the Brotherhood is dealing with movements against the King, who has big plans that will shake the very foundations of their race.
13. Walking Disaster (2013)

Answer: Jamie McGuire

Jamie McGuire (1978-) is an American romance novelist who is unique in that most of her work has been self-published. "Walking Disaster" is the second book in McGuire's "Beautiful" series in which the first book tells how Travis' life is full of fast women until Abby brings him to ground, but now we get to see the story through Travis's eyes.
14. The Bet (2013)

Answer: Rachel Van Dyken

Rachel Van Dyken (1985-) is an American novelist who was one of the first romance writers to have a Kindle in Motion book published through Amazon. "The Bet" is the first book in Van Dyken's "Bet" series and tells of a woman who pretends to be engaged to accommodate her fiance's sweet but ill grandmother which leads to complications with his older brother.
15. Whiskey Beach (2013)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American author whose 2000 novel "Carolina Moon" was adapted for a TV movie of the same name in 2007. "Whiskey Beach", tells of a harried lawyer who retreats to a 300-year-old beach house and becomes involved with the resident jill-of-all-trades housekeeper, while being secretly pursued by a man intent on his ruin.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us